Կալալաատիկկո՝ ձկով ջեռեփուկ

/ 5
30 ր
Կալալաատիկկո՝ ձկով ջեռեփուկ

Բաղադրիչներ

1 մի հատված
ծովատառեխ300 գ
կարտոֆիլ800 գ
сох80 g
ձեթ50 գ
կաթ130 գ
հավկիթ2 հավկիթ
ալյուր1 ճ.գ.

Խոհարարություն

Ֆիննական խոհանոցը երբեք չի առանձնացել բազմազանությամբ. երկար տարիներ այս երկրի բնակիչները չեն օգտագործել համեմունքներ՝ սննդին ավելացնելով միայն սամիթ և մաղադանոս: Շատ ուտեստների հիմքը ձուկն ու կարտոֆիլն են, և կալալաատիկկոն բացառություն չէ: Գոյություն ունեն այս ջեռեփուկի շատ տարատեսակներ, սակայն հիմնական բաղադրիչները միշտ նույնն են:

  1. Կարտոֆիլը մաքրել, կտրտել և դնել ձեթով լի կաթսայի մեջ:
  2. Նախապատրաստել թարմ ծովատառեխը, կտրտել բարակ կտորների, շարել կարտոֆիլի վրա:
  3. Այս 2 շերտի վրա լցնել կտրտած սոխ, վրան ալյուր և ձեթ լցնել: Եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև պատրաստ լինելը:
  4. Պատրաստի ուտեստի վրա լցնել կաթի հետ հարված ձուն:
  5. Թխել ջեռոցում 10 րոպե:

Գնահատեք բաղադրատոմսը

1
2
3
4
5

Այս կատեգորիայի այլ բաղադրատոմսեր

Ավելին կայքում