Կալալաատիկկո՝ ձկով ջեռեփուկ
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
ծովատառեխ300 գ
կարտոֆիլ800 գ
сох80 g
ձեթ50 գ
կաթ130 գ
հավկիթ2 հավկիթ
ալյուր1 ճ.գ.
Խոհարարություն
Ֆիննական խոհանոցը երբեք չի առանձնացել բազմազանությամբ. երկար տարիներ այս երկրի բնակիչները չեն օգտագործել համեմունքներ՝ սննդին ավելացնելով միայն սամիթ և մաղադանոս: Շատ ուտեստների հիմքը ձուկն ու կարտոֆիլն են, և կալալաատիկկոն բացառություն չէ: Գոյություն ունեն այս ջեռեփուկի շատ տարատեսակներ, սակայն հիմնական բաղադրիչները միշտ նույնն են:
- Կարտոֆիլը մաքրել, կտրտել և դնել ձեթով լի կաթսայի մեջ:
- Նախապատրաստել թարմ ծովատառեխը, կտրտել բարակ կտորների, շարել կարտոֆիլի վրա:
- Այս 2 շերտի վրա լցնել կտրտած սոխ, վրան ալյուր և ձեթ լցնել: Եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև պատրաստ լինելը:
- Պատրաստի ուտեստի վրա լցնել կաթի հետ հարված ձուն:
- Թխել ջեռոցում 10 րոպե: