Դոներ քեբաբ
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
կաղամբ300 գ
տերևներ100 գ
վարունգ1
սոխ1
լոլիկ4
աղ պղպեղ
պապրիկա1
խորանարդիկ2 գդալ
միս500 գ
արևածաղկի ձեթ5
թուրքական հաց ekmek1
Խոհարարություն
Döner kebab-ը թուրքական խոհանոցի ամենահայտնի ուտեստն է: Այն նման է արաբական շաուրմային կամ հունական գիրոսին, սակայն դրա հիմնական բաղադրիչները և հավելումները տարբերվում են:
- Կաղամբի տերևները և վարունգը բարակ կտրտել, այնուհետև վրան լցնել արգանակի փշրած խորանարդիկը և խառնել:
- Լոլիկն ու սոխը կտրտել:
- Թավայի վրա տաքացնել ձեթը, վրան տապակել սոխի հետ խառնած միսը:
- Համեմել ըստ ճաշակի և շարունակել տապակել մինչև միսը դառնա խրթխրթան:
- Հացը կտրել 4 մասի, տապակել մի քանի րոպե:
- Մատուցում. երբ հացը տաքանա, այն լցնել մսով և մնացած բաղադրիչներով: Վրան լցնել թուրքական ավանդական սխտորով սոուսը: