Բուրիտտո
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
տավարի600 գ
լոշիկ12 տորտիլյայ
պճեղ սխտոր2
սոխ1
գդալ կիտրոնի հյութ2
գդալ օրեգանո1
աղ 1/2 թ.գ.
աղացած պղպեղ 1/4 թ.գ.
արևածաղկի ձեթ1 գդալ
Խոհարարություն
Համեղ բուրիտոն կհագեցնի Ձեր քաղցը կրքոտ սալսայից հետո:
- Մսի վրա քսել սխտորից, կիտրոնի հյութից, օրեգանոյից, աղից և պղպեղից խառնուրդը: Թողնել մարինացվի 4-8 ժամ, որից հետո տապակել, կտրտել մանր կտորների և չորացնել 6 ժամ:
- Մաքրած սոխը լվանալ, մանր կտրտել, այնուհետև տապակել տաքացրած թավայի վրա: Ավելացնել չորացրած միսը (machaca) և տապակել մինչև կարմրի: Ավելացնել աղ և խառնել:
- Տորտիլյաները տաքացնել ջեռոցում: Յուրաքանչյուրի վրա դնել մի քանի գդալ միս և խողովակաձև փաթաթել:
- Մատուցել տաք վիճակում մեքսիկական սոուսի և լոբու հետ: