Բիգոս
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
тармашка0.5 кг
թթու դրած կաղամբ0.5 կգ
mix0.4 kg
երշիկ0.15 kg
ապխտած հավի կրծքամիս0.15 կգ
մեծ սոխ1
չորացրած սունկ
սալորաչիր
տոմատի մածուկ1
աղ,պղպեղ,դափնու տերև,հոտավետ պղպեղ
Խոհարարություն
Բիգոսը թթու դրած կաղամբից, տարատեսակ մսեղենից, երշիկեղենից, բանջարեղենից և սնկից պատրաստված ուտեստ է:
- Թթու դրած կաղամբը կտրատել, վրան տաք ջուր լցնել և մի փոքր խաշել:
- Թարմ կաղամբը կտրտրել, ավելացնել կտրտած սոխը, սունկը, վրան լցնել տաք ջուր, եփել և ավելացնել թթու դրած կաղամբին:
- Միսը կտրտել, տապակել և ձեթի հետ միասին ավելացնել կաղամբին:
- Ավելացնել հոտավետ պղպեղը, դափնու տերևը և սալորաչիրը:
- Երշիկը և հավի կրծքամիսը կտրտել, տապակել և ավելացնել մնացած բաղադրիչներին:
- Ավելացնել տոմատի մածուկը:
- Պատրաստել մարմանդ կրակի վրա, ավելացնել աղ և պղպեղ:
- Մատուցել տաք վիճակում, հացի հետ: