Բակալաու

/ 5
90 ր
Բակալաու

Բաղադրիչներ

1 մի հատված
ձողաձկան ֆիլե0.5 կգ
կարտոֆիլ՝ մաքրած և խոշոր կտրատած3
յուրաքանչյուրը3 սոխ
խաշած և շերտերով կտրտած3 հավկիթ
կաղամբ450 գ
կամ փոքր թթու վարունգ6 ձիթապտուղ
ձիթապտղ 1/4 բաժակ
քացախ 1/4 բաժակ
ав

Խոհարարություն

Չորացրած և աղի ձողաձուկը Պարտուգալիայում բազմաթիվ ուտեստների հիմք է հանդիսանում: Անկախ պատրաստման եղանակից՝ այն միշտ սիրված է պորտուգալացիների կողմից:

  1. Ֆիլեի վրա եռացրած ջուր լցնել: Այնուհետև վրան աղ լցնել և եփել 10 րոպե: Վերցնել կրակի վրայից:
  2. Սոխը և կարտոֆիլը դնել կաթսայի մեջ և վրան եռացրած աղի ջուր լցնել: Եփել ևս 10 րոպե:
  3. Կտրտած կաղամբը դնել կաթսայի մեջ՝ մնացած բանջարեղենի մոտ: Եփել 10 րոպե, որից հետո ջուրը դատարկել և թողնել սառչի:
  4. Խոր ափսեի մեջ դնել ձուկը, բանջարեղենը, հավկիթը, ձիթապտուղը և ամենը լավ խառնել:
  5. Պատրաստել սոուս ձիթապտղի ձեթից, քացախից, աղից և պղպեղից ու լցնել ուտեստի վրա:
  6. Մատուցել սառը, ցանկալի է թարմ, սպիտակ հացի հետ:

Գնահատեք բաղադրատոմսը

1
2
3
4
5

Այս կատեգորիայի այլ բաղադրատոմսեր

Ավելին կայքում