Բակալաու
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
ձողաձկան ֆիլե0.5 կգ
կարտոֆիլ՝ մաքրած և խոշոր կտրատած3
յուրաքանչյուրը3 սոխ
խաշած և շերտերով կտրտած3 հավկիթ
կաղամբ450 գ
կամ փոքր թթու վարունգ6 ձիթապտուղ
ձիթապտղ 1/4 բաժակ
քացախ 1/4 բաժակ
ав
Խոհարարություն
Չորացրած և աղի ձողաձուկը Պարտուգալիայում բազմաթիվ ուտեստների հիմք է հանդիսանում: Անկախ պատրաստման եղանակից՝ այն միշտ սիրված է պորտուգալացիների կողմից:
- Ֆիլեի վրա եռացրած ջուր լցնել: Այնուհետև վրան աղ լցնել և եփել 10 րոպե: Վերցնել կրակի վրայից:
- Սոխը և կարտոֆիլը դնել կաթսայի մեջ և վրան եռացրած աղի ջուր լցնել: Եփել ևս 10 րոպե:
- Կտրտած կաղամբը դնել կաթսայի մեջ՝ մնացած բանջարեղենի մոտ: Եփել 10 րոպե, որից հետո ջուրը դատարկել և թողնել սառչի:
- Խոր ափսեի մեջ դնել ձուկը, բանջարեղենը, հավկիթը, ձիթապտուղը և ամենը լավ խառնել:
- Պատրաստել սոուս ձիթապտղի ձեթից, քացախից, աղից և պղպեղից ու լցնել ուտեստի վրա:
- Մատուցել սառը, ցանկալի է թարմ, սպիտակ հացի հետ: