Ակի և բակալաու
Բաղադրիչներ
1 մի հատված
աղի ձուկ225 գ
մրգի պտուղներ1 տարա
ձեթ կամ 4 կտոր բեկոն1 գդալ
միջին չափի սոխ1
Սև պղպեղ
Խոհարարություն
Կարիբյան խոհանոցի ուտեստի՝ ակի և բակալաուի (aki y bacalao) պատրաստման բաղադրատոմս:
- Աղի ձուկը թրջել սառը ջրի մեջ ամբողջ գիշերվա ընթացքում:
- Ջուրը դատարկել, ավելացնել թարմ ջուր և եփել մինչև ձկան փափկելը կամ բավարար քանակությամբ աղի դուրս գալը:
- Մաքրել թեփուկները և փշերը: Այդ ընթացքում ակիի պտուղները պետք է չորացված լինեն:
- Թավայի մեջ տապակել բեկոնը կամ տաքացնել ձեթը: Ավելացնել սոխը, ձկան կտորները և ակիի պտուղները:
- Պատրաստել 5-10 րոպեի ընթացքում և վրան սև պղպեղ լցնել: