Սպիտակուցային սննդակարգի հիմնական դրույթները.
- խմել մեծ քանակությամբ ջուր,
- կանոնավոր կերպով ընդունել բանջարեղեն և մրգեր,
- սնվել օրական 4-5 անգամ:
Սպիտակուցը հիմքն է
Այս սննդակարգի հիմքը բնական սպիտակուցներն են, որոնք պարունակվում են յուղոտ և սառեցված մսերի, հավի մսի, ձվի, պանիրների և մյուս կաթնամթերքների մեջ: Կարևոր է չմոռանալ ներառել սպիտակուցներով հարուստ այս մթերքները, ինչպես նաև ածխաջրերով հարուստ մթերքներ: Եկեք մեր խոհարարական թագավորությունում արգելենք քաղցրավենիքն ու շաքարը և գնահատենք յուղոտ միսն ու պանիրները:
Խմեք ջուր
Կարևոր է խմել ամենաքիչը 2 լիտր սովորական ջուր: Եթե այս պահանջը բավարարենք, մեր օրգանիզմը դժվարություն չի ունենա բնական սպիտակուցները յուրացնելու մեջ:
Կերեք բանջարեղեն ու մրգեր
Պետք է չմոռանանք բանջարեղենի ու մրգերի մասին, օրինակ աղցանների մեջ: Ածխաջրերի և այլ սննդարար նյութերի աղբյուր են հանդիսանում.
- Եգիպտացորենի ալյուրը
- Մեղրը, չորամրգերը, քաղցրեղենն ու ընկուզեղենը
- Բրինձը, հնդկացորենը, կարտոֆիլը, մակարոնեղենը, վարսակը և եգիպտացորենի փաթիլները:
Պարապեք ամեն օր
Եկեք հիշենք, որ կանոնավոր ամենօրյա ֆիզիկական վարժությունները պետք է դառնան ամեն օրվա մի մասը:
Սնվել օրական 4 – 5 անգամ
Օրական սնվելու խորհուրդ տրվող քանակը պետք է լինի 4-5 անգամ ակտիվ ֆիզիկական վարժությունների հետ միասին: Պետք է չմոռանանք մեր օրգանիզմին տալ սննդարար նյութերի կայուն պաշար: Այս սննդակարգի ժամանակ չեք կարող սոված մնալ:
Ամենօրյա սննդակարգի օրինակներ՝ որպես ոգեշնչման աղբյուր.
Նախաճաշ. մեկ բաժակ կակաո, 3 կտոր տարեկանի հաց խոզապուխտով կամ պանրով կամ վարսակի շիլա կաթով և չամիչով, չորացրած մրգեր և արևածաղկի սերմեր
Լանչ. Երկու հացի կտոր վարունգով և լոլիկով կամ մեկ բաժակ հանքային ջուր, ձվածեղ (կաթ, եգիպտացորենի ալյուր, 2 ձու, ½ թեյի գդալ շաքարավազ, չամիչ, ընկույզ), մեկ խնձոր
Ճաշ. Ձուկ աղցանով կամ առանց շաքարի լիմոնով թեյ, երկու թեթև եփած ձու, սպիտակ հացի կտոր
Թեյ. Հավի դոշ (եփած, բրինձ և աղցան) կամ
եգիպտացորենի ալյուրից պատրաստված բլիթներ ֆերմերային պանրով
Ընթրիք. Բրնձով և ֆերմերային պանրով յոգուրտ, մեկ խնձոր կամ երկու հացի կտոր թեթև ֆերմերային պանրով և մեղրով: