Ցածր կալորիականություն
Բրոկկոլին, պղպեղը, ծնեբեկը, լոլիկը, վարունգը, ծաղկակաղամբը, գազարը՝ սրանք բանջարեղենի միայն մի քանի տեսակներ են, որ երաշխավորում են ցածր կալորիականություն, բայց մեծ քանակությամբ մանրաթելեր:
Մանրաթելերով հարուստ ուտեստների պատրաստման անսահման հնարավորություններ կան՝ սենդվիչներ, ապուրներ, ալյուրով կամ կարտոֆիլով ուտեստներ, աղցաններ, աղանդեր, բուսակերային ճաշատեսակներ:
Քաշի շաբաթական կորուստը կլինի մոտավորապես 1,4 կգ: Քաշը որոշակի մակարդակի վրա պահելու համար պետք է պահպանեք մի քանի սկզբունքներ ողջ կյանքի ընթացքում՝ օգտագործել հացահատիկային մթերքներ (հաց և մակարոնեղեն) և շատ մրգեր ուտել:
Ճաշացուցակ
Յուրաքանչյուր օր դուք պետք է հիշեք ամենօրյա մանրաթելի խառնուրդի մասին` շիլաներ, ընկույզներ և չորացրած մրգեր: Այն ձեր մարմնին կտա 200 կկալ և 15գ մանրաթել:
Նախաճաշ՝ ½ բաժին մանրաթելերով հարուստ խառնուրդ, 140գ կաթ:
Լանչ՝ 300գ պահածոյացված ոսպով ապուր, 2 կտոր մանրաթելերով հարուստ հաց, 1 նարինջ:
Ճաշ՝ Կոտեմով և թարմ խոտաբույսերով ձվածեղ, 115գ թարմ կամ սառեցված սիսեռ, 220գ շաքարավազի ցածր պարունակությամբ մրգահյութի մեջ գտնվող դեղձ` որպես դեսերտ:
Ընթրիք՝ Մանրաթելերով հարուստ խառնուրդի մնացած մասը, խնձոր կամ նարինջ: