Մենք գնում ենք կանաչ, բաց մանուշակագույն կամ սպիտակ ծնեբեկ: Դա նույն բույսն է, սակայն աճեցված լույսի առկայության տարբեր պայմաններում: Կանաչ ծնեբեկն աճեցվում է լիարժեք արևի լույսի տակ, սպիտակը՝ բլուրի վրա՝ առանց լույսի առկայության, մինչ մանուշակագույն ծնեբեկը թույլատրվում է փոքր ինչ դուրս հանել գետնից:Ի՞նչպես ուտել ծնեբեկը: Ծնեբեկը կարելի է ուտել հում, գոլորշու վրա եփած, խաշած, խորոված, տապակած կամ ներառած ջեռոցում եփվող ճաշատեսակների և աղցանների մեջ: Ծնեբեկի երկար և նեղ ողերը նախատեսված են, որպեսզի նիզակները կանգնած եփվեն: Անհրաժեշտ չէ գնել ծնեբեկ եփելու թեյնիկ, որպեսզի այն ճիշտ եփել: Կատարելապես եփված ծնեբեկի գաղտնիքն այն կարճ եփելու մեջ է: