Այս կայքը օգտագործում է թխուկներ տվյալների պահպանման համար: Շարունակելով օգտվել կայքից՝ դուք համաձայնում եք այդ ֆայլերի օգտագործմանը:
Սպիտակ բանջարեղենը հսկայական դեր է կատարում մեր առողջության մակարդակը բարձր պահելու գործում: Դրանց կարևորագույն ազդեցությունն են`
Սպիտակ բանջարեղենները պարունակում են ֆլավոնոիդներ (հակաօքսիդանտներ), ալլիցին` հակաբակտերիալ հատկություններ ունեցող նյութ: Վերջինիս շնորհիվ, դրանք թեթևացնում են վիրուսային և բակտերիալ վարակների և նույնիսկ ասթմայի հետ կապված ախտանիշները: Հակաօքսիդանտների մեծ բաղադրության շնորհիվ, դրանք նվազեցնում են հաստ աղիքի, կրծքագեղձի, շագանակագեղձի քաղցկեղի վտանգը: Դրանք նաև հավասարակշռում են հորմոնների մակարդակը՝ նվազեցնելով հորմոնալ ֆոնի վրա առաջացող քաղցկեղների վտանգը: Սպիտակ բանջարեղենները կարող են նաև բարերար ազդեցություն ունենալ մեր սրտանոթային համակարգի աշխատանքի վրա: Դրանք կարող են նվազեցնել արյան մեջ վատ խոլեստերինի մակարդակը, կարգավորելով արյան ճնշման մակարդակը և մակարդելիությունը: Բացի այդ, դրանք արդյունավետ կերպով կարգավորում են աղիների գործունեությունը և խոչընդոտում են հաստ աղիքի պոլիպների առաջացմանը:
Սպիտակ բանջարեղենների խմբից են`