Միջերկրածովյան սննդի բուրգ

29.05.2013

Միջերկրական ֆենոմեն

mediterranean diet foods is the healthy food in the world.

Հետազոտությունն ապացուցել է, որ Միջերկրածովյան տարածաշրջանում ապրող մարդիկ աշխարհի ամենաառողջ մարդկանց թվին են պատկանում: Այս աշխարհագրական տարածաշրջանը ներառում է ամենաքիչը քսան տարածաշրջաններ՝ յուրաքանչյուրն իրենց սեփական մշակույթով, սովորույթներով և խոհարարական ավանդույթներով:

Նրանց բոլորին միավորում է ձիթապտղի յուղի հաճախակի օգտագործումը, գինու հանդեպ սերը, շատ բանջարեղեն և մրգեր ուտելը ու ակտիվ ապրելակերպը: Միավորելով այս ամենը հիասքանչ կլիմատիկ պայմանների հետ`մենք ստանում ենք Միջերկրական առողջության ֆենոմենը:

Կաթ և գինի

Հաջորդ շատ կարևոր բաղադրիչը կաթն է և կաթնամթերքները`պանիրը կամ մածունը, որոնք այնքան տարածված են Միջերկրածովյան տարածաշրջանում:

Եվ իհարկե՝ գինին: Համարյա բոլոր ուտեստներն Իտալիայում, Ֆրանսիայում կամ Հունաստանում զուգակցվում են տարատեսակ գինիներով:

Օրական, շաբաթական, թե ամսական

The base of traditional Mediterranean diet is a combination of vegetables, fruit, cereals, legumes, specially prepared beans and nuts.

Բանջարեղենը և մրգերը, հացահատիկները, հացերը, պաստան և կարտոֆիլը, ընկուզեղենը մի քիչ գինով, կաթով և կաթնամթերքներով պետք է լինեն ձեր օրական սննդակարգում: Ֆիզիկական ակտիվությունը պարտադիր է: Թռչնամիսը, ձուն և ծովամթերքները կարող են օգտագործվել ոչ այնքան հաճախ՝ շաբաթը մեկ անգամը բավարար կլինի: Միջերկրականի տեղացիները կարմիր միս ուտում են միայն ամիսը մեկ անգամ:

Միջերկրական սննդակարգը ձեր օրգանիզմը կհագեցնի բոլոր անհրաժեշտ վիտամիններով, հանքային նյութերով և հակաօքսիդանտներով, ածխաջրերով, սպիտակուցներով և քիչ քանակությամբ ճարպերով, որոնք օգնում են պաշտպանել սիրտը և երկարացնել կյանքը:

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

Ավելին կայքում