Իտալական խոհանոցը ձեր լավագույն գործընկերն է

11.10.2013

Խոհարարական ավանդույթը

Իտալական խոհանոցն աշխարհի հնագույն և փորձառու խոհարարական ավանդույթներից է: Ք. Ա. 4-րդ դարից սկսած՝ երբ դրա առաջին հետքերը հայտնվեցին երկրի վրա, այն անցավ երկար և քարքարոտ ճանապարհ, որպեսզի դառնա այն, ինչ դարձել է այսօր: Իտալական խոհանոցը մեծ ազդեցություն է եղել Բյուզանդիայից, Հին Հռոմից, Հին Հունաստանից, Միջին Արևելքից և այլն:

Այսօր իտալական խոհանոցը կազմված է բաղադրիչների բազմազանությունից: Երբ խոսում ենք իտալական ճաշատեսակների մասին, առաջին բանը, որ գալիս է մեր մտքին պանրի կտորներն են, բանջարեղենի բազմազանությունը, համեմունքները, պաստան և գինին:

Իտալական ճաշատեսակ

Բաղադրիչների բազմազանությունից զատ իտալական խոհանոցը տալիս է ժամանակ խնայող և միևնույն ժամանակ ժամանակատար ճաշատեսակներ: Այս համատեքստում «ժամանակ խնայողը» նշանակում է, որ դուք կարող եք չշտապել և սպասել մինչև ձեր ողջ ճաշը պատրաստ կլինի:

Իտալական ճաշատեսակներից շատերը հիմնված են բանջարեղենի վրա և վերը նշված տարածված բաղադրիչների վրա, այնպես որ կարող եք պատրաստել ամեն ինչ`սկսած անտիպաստոյից (նախուտեստ) և պրիմոյից (հիմնական ուտեստ) մինչև դոլչե (աղանդեր) 30 րոպեի ընթացքում և անցկացնեք հաջորդ 15 րոպեն վայելելով համեստ իտալական ճաշ:

Այս 45 րոպեանոց ընդմիջումը հաստատ չի խափանի ձեր գործնական պլաններն այսօրվա համար:

Իտալական խոհանոցում լավն այն է, որ իտալական ճաշատեսակներից շատերի հիմքում բանջարեղենն է, այնպես որ կարող եք օգտագործել սառեցրած բանջարեղեն և լավ իտալական ճաշ ունենաք՝ երբ ցանկանաք:

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

Ավելին կայքում