Այս կայքը օգտագործում է թխուկներ տվյալների պահպանման համար: Շարունակելով օգտվել կայքից՝ դուք համաձայնում եք այդ ֆայլերի օգտագործմանը:
Պաստա պատրաստելը շատ հեշտ է, եթե հետևենք մի քանի պարզ կանոնների: Ահա իտալացիների կողմից պատրաստած ուղեցույց՝ պաստան պատշաճ կերպով պատրաստելու համար:
1. Գոյություն ունեն պաստայի տարբեր տեսակներ: Մակարոնեղենի որակը կախված է դրա բաղադրիչների որակից: Խոհարարությունը թեստ է, որը կարող է մեզ տեղեկացնել՝ արդյոք մեր օգտագործած պաստան բարձր որակ ունի, թե ոչ: Եթե պաստան եփելուց հետո ջուրը դեռ թափանցիկ է, և պաստան ունի գեղեցիկ, ոսկե գույն, ապա պաստան լավ որակի է:
2. Ջուր, ջուր, ջուր: Շատերը պաստան պատրաստելիս շատ փոքր կաթսա կամ չափից քիչ ջուր են օգտագործում: Հիմնական սկզբունքն այն է, որ 100գ պաստա պատրաստելու համար պետք է օգտագործել 1լ ջուր:
3. Ջրին աղ ավելացնելն ուժեղացնում է պաստային համը: Երբ ջուրը սկսում է եռալ, ավելացրեք աղ և այնուհետ լցրեք պաստան կաթսայի մեջ: Ամենալավ հարաբերակցությունը 7գ աղն է 1լ ջրի դեպքում:
4. Ձեթն ու ջուրը միմյանց հետ չեն օգտագործվում: Լավ որակի պաստան չունի ձեթ ավելացնելու կարիք: Այն պաստան կծածկի բարակ շերտով և կհանգեցնի նրան, որ ավեցրած սոուսը կծորա պաստայից:
5. Պաստան մի՛ ողողեք ջրով: Պատրաստի պաստան մի՛ դրեք հոսող ջրի տակ: Ողողումը հեռացնում է պաստային վրայի օսլայի բարակ շերտը, որի շնորհիվ սոուսը մնում է պաստայի վրա:
Գտեք շատ ավելի համեղ բաղադրատոմսեր այստեղ՝ Սիցիլիական Սպագետտի – Իտալական պաստա թունաձկով