Այս կայքը օգտագործում է թխուկներ տվյալների պահպանման համար: Շարունակելով օգտվել կայքից՝ դուք համաձայնում եք այդ ֆայլերի օգտագործմանը:
Հենց սա է պատճառը, որ այս քիչ հայտնի խոհանոցը, որը սովորաբար ասոցացվում է խորոված մսի և պիտա հացի հետ, կարող է խոհարարական ներշնչանքի մեծ աղբյուր լինել յուրաքանչյուրի համար, ով հետաքրքրված է բանջարեղենի պատրաստմամբ կամ պարզապես ուզում է սնվել լավ և առողջ:
Հայկական խոհանոցի տիպիկ ճաշատեսակները, որտեղ օգտագործվում են առողջ բաղադրիչներ ներառում են.
Ոսպով աղցան – սա շագանակագույն ոսպի, լոլիկի և սոխի խառնուրդն է ձիթապտղի յուղով, կիտրոնի հյութով և որպես զարդարանք՝ մանր կտրտած մաղադանոսով: Սմբուկը, սիսեռը և այլ բանջարեղեններ կարող են ավելացվել այս խառնուրդին ավելի հարուստ համ ստանալու համար:
Ձավարապուր` բաղկացած կարտոֆիլից, կեղևահան ցորենից և լոլիկի խյուսից: Այս ապուրի մեջ օգտագործվում է նաև ձվի դեղնուց, որն ավելացվում է խառնուրդի մեջ մինչև ուտեստի պատրաստ լինելը:
Պարզություն, բազմազանություն և յուրահատկություն
Հայկական խոհանոցում սիրելու շատ բաներ կան: Վերը նկարագրված ուտեստները միայն մակերեսային պատկերացում են տալիս դրա մասին: Իսկ եթե ուսումնասիրեք պատրաստման հայկական եղանակն ավելի խորությամբ, խոհարարական բավարար ներշնչանք կբացահայտեք հիասքանչ բաղադրատոմսերի ձեր զինանոցը կրկնապատկելու համար: