Այս կայքը օգտագործում է թխուկներ տվյալների պահպանման համար: Շարունակելով օգտվել կայքից՝ դուք համաձայնում եք այդ ֆայլերի օգտագործմանը:
Ֆրանսիական խոհանոցը բնութագրվում է բանջարեղենի հաճախակի օգտագործմամբ: Կարտոֆիլը, կանաչ լոբին, սոխի բոլոր տեսակները, սպանախը, կաղամբը, լոլիկը, բադրիջանը, նեխուրը, սնկերը՝ սրանք բոլորը նախուտեստների, հիմնական ճաշատեսակների և խավարտների հիմքն են:
Առաջին ճաշատեսակը սովորաբար ապուրն է. ամենատարածվածը պրասից կրեմ-ապուրն է:
Ֆրանսիացիները գիտեն՝ ինչպես պատրաստել և ուտել. նրանց խոհանոցը հզոր հիմք է առողջ սննդակարգի համար: Այն բաղկացած է առողջ ձևով պատրաստված մեծ քանակությամբ մրգերից ու բանջարեղենից: Նրանք կարողացել են գտնել լավ սնունդ ուտելու և լավ արտաքին ունենալու գաղտնիքը: Նրանք ժամանակ չեն խնայում ուտելիքը վայելելու և համտեսելու հաճույքը ստանալու համար: Bon appétite! (Բարի ախորժակ)