Այս կայքը օգտագործում է թխուկներ տվյալների պահպանման համար: Շարունակելով օգտվել կայքից՝ դուք համաձայնում եք այդ ֆայլերի օգտագործմանը:
Էսպրեսսո
Սա ամենադասական սուրճի տեսակն է, որն առնչվում է իտալական խոհարարական ավանդույթի հետ: Էսպրեսսոն հանդիսանում է շատ սրճային խմիչքների հիմք: Խմիչքի մակերեսին յուղալի փրփուրի առկայությունը խոսում է դրա ճիշտ պատրաստված լինելու մասին: Դասական իտալական էսպրեսսո պետք է մատուցվի փոքր, գլանաձև բաժակներում:
Էսպրեսսո Lունգո
«Լունգո» նշանակում է «երկար», և սուրճը պատրաստվում է ավելի շատ ջրի քանակությամբ և ավելի երկար է եփվում, քան դասական էսպրեսսոն: Այն ավելի թույլ է, սակայն ավելի դառը համ ունի:
Կապուչինո
Սա չափազանց տարածված սուրճի տեսակ է, որը ստեղծվել է Կապուցին կարգի վարդապետների կողմից: Կապուչինոն մեղմ ըմպելիք է: Այն բաղկացած է հավասար չափով եփած էսպրեսսոյից, տաք կաթից և կաթի փրփուրից: Ըմպելիքի մակերեսին հաճախ ցանում են դարչին կամ քերած շոկոլադ:
Կաֆե Լատտե
Այս սուրճի անվանումը պարզապես նշանակում է սուրճ և կաթ: Կաֆե Լատտեն մատուցվում է ավելի երկար կամ լայն բաժակներում: Կաֆե լատտեն սովորաբար պատրաստվում է հետևյալ համադրությամբ՝ 1/3 էսպրեսսո և 2/3 կաթ:
Լատտե Մակիատտո
Լատտե Մակիատտոն իրենից ներկայացնում է սուրճի մեծ չափաբաժին, որը բաղկացած է երեք շերտից. ամենացածր շերտը կաթն է, միջինը՝ էսպրեսսոն, իսկ ամենաբարձրը՝ կաթի նուրբ փրփուրը: Այս տեսակի սուրճը սովորաբար մատուցվում է երկար բռնիչով գդալների հետ:
Մոկկա
Մոկկան Լատտեի տարբերակ է: Այն բաղկացած է 1/3 էսպրեսսոյից, 1/3 տաք կաթից և 1/3 մուգ կամ կաթնային շոկոլադից: Ի տարբերություն Լատտեի կամ Կապուչինոյի, Մոկկան փրփուր չի պարունակում: Այն հաճախ մատուցվում է հարած սերուցքով:
Ոգեշնչվե՛ք և կարդացե՛ք ավելին՝ Իտալական խոհանոց