Սննդակարգը հարուստ է սննդային արժեքներով և վերացնում է ավելորդ ճարպային հանգույցները:
Օգտակար խորհուրդներ – ինչ ուտել և ինչից խուսափել
- սաղմոն, թյուննոս, սկումբրիա, ծովատառեխ (ճարպերով հարուստ ձուկը սննդակարգի հիանալի և հիմնական բաղադրիչ է)- ոլոռ, լոբի, ընկույզ (արժեքավոր բուսական սպիտակուցների աղբյուր), մեծ քանակությամբ մրգեր և բանջարեղեն օրական կտրվածքով (լավագույնը մեծ տերևներով բանջարեղենն է, մրգերը մի փոքր շաքարով)- Ձիթապտղի ձեթ, կանճրակիկամ կտավատի ձեթ սառը մզվածքով (արժեքավոր ճարպեր որ չի կարելի օգտագործել տապակելու համար. շատ արագ է այրվում)- եգիպտացորենի, արևածաղկի կամ սոյայիձեթ (ճարպեր, որոնցից պետք է խուսափել)- ցածր յուղայնությամբ կաթնամթերք (սպիտակուցների երաշխավորված տեսակներ)- Անյուղ միս, օրինակ` հնդկահավի կրծքամիս, առանց կաշվի – սա հագեցած ճարպային թթուներից խուսափելու ձև է- խորհուրդ չի տրվում` յուղով տապակած մթերքներ- մարգարինը խորհուրդ չի տրվում- թխվածքները, թխվածքաբլիթները, չիփսերը, շոկոլադե սալիկները և թեթև նախուտեստները խստորեն արգելվախ են:
Երբ ընկճված եք
Այս սննդակարգի հիմքը թարմ մրգերն են և բանջարեղենը, ինչպես նաև չհագեցած ճարպային թթուները: Այս սննդակարգը նրանց համար է ովքեր ծանրաբեռնված են դժվար աշխատանքի առօրյայով…
Որպես բալանսավորված սննդակարգի օրինակ այս մեկը հիմնված է Էսկիմոսների փորձի վրա (ուտում են հատապտուղներ, չորացրած մրգեր, խմում թեյ). Այն օրգանիզմն ապահովում է շատ վիտամիններով ու հանքային աղերով, ինչպես նաև անտիօքսիդանտներով, մանրաթելերով և սալիցիլատներով, որոնք այնքան անհրաժեշտ են երբ մարմնի դիմադրողականությունը ցածր է և երբ ցուրտ եղանակն ուզում է հաղթել ձեզ: Այս սննդակարգի կարևոր տարրը առաջին մզվածքի յուղերն են, օրինակ` ձիթապտղի, կանճրակիձեթերը, որոնք այնքան հարուստ են արժեքավոր օմեգա 3 թթուներով և անտիօքսիդանտներով: Սննդակարգն ավարտուն դարձնելու համար օրգանիզմին անհրաժեշտ են ածխաջրեր. Ցորենի թեփի հաց, տարեկանի հաց, իսկ շաքարով հարուստ մթերքներն արգելված են: