Այս կայքը օգտագործում է թխուկներ տվյալների պահպանման համար: Շարունակելով օգտվել կայքից՝ դուք համաձայնում եք այդ ֆայլերի օգտագործմանը:
Շոգեխաշելու եղանակը կատարյալ լուծում է ոչ միայն առողջ սնունդի երկրպագուների համար: Այս մեթոդը թույլ է տալիս պատրաստել ուտեստներ՝ խնայելով ձեր ժամանակը: Շոգեխաշումը շատ ավելի արագ գործընթաց է, քան ավանդական՝ ջրի մեջ եռացման եղանակը: Օրինակ՝ սպանախի պատրաստման ժամանակը գոլորշու վրա եփելիս նվազում է մոտ երկու րոպեով, մինչդեռ սմբուկինը՝ 15 րոպեով: Ինչպե՞ս կարող է այդպես լինել: Դա կախված է ջերմության փոխանցման եղանակից և գործընթացի ջերմաստիճանի՝ 120°C-ից բարձր լինելուց:
Բացի այդ, գոլորշու վրա եփվող ուտեստները չունեն անընդմեջ վերահսկման կամ խառնելու կարիք, ինչը նույնպես որոշակի ժամանակ է խնայում: Եփման կարճ տևողությունը նվազեցնում է սննդարար նյութերի կորստի մակարդակը: Ավանդական եռացման եղանակը հանգեցնում է վիտամինների և հանքային նյութերի 40%-ի կորստի: Վիտամին C-ի օրինակով՝ վերջինիս կորուստը կարող է հասնել անգամ 70%-ի: Ջրի մեջ եփած բանջարեղենները պահպանում են վիտամին A-ի պարունակության միայն 36%-ը, մինչդեռ գոլորշու վրա եփածները՝ մինչև 62%-ը: Եփման ընթացքում զգալիորեն պակասում են նաև B խմբի վիտամինները:
Ստացե՛ք հաճույք և ստեղծագորգե՛ք՝ Առօրյա բանջարեղենը ձեր խոհանոցում