Այս կայքը օգտագործում է թխուկներ տվյալների պահպանման համար: Շարունակելով օգտվել կայքից՝ դուք համաձայնում եք այդ ֆայլերի օգտագործմանը:
Երբ մենք սննդակարգի մեջ ենք, ավելի քիչ կալորիաներ ենք այրում, սակայն մեր մարսողական համակարգն ավելի շատ է աշխատում: Կալորիաների ընդունման հանկարծակի նվազեցումը հանգեցնում է նրան, որ մեր ճարպային և մկանային հանգույցներն այրվեն. այն նաև դանդաղեցնում է հիմնական նյութափոխանակությունը: Հաջողությունը, որ մենք սկզբից նկատում ենք, պատրանք է, քանի որ դա հիմնականում հանգույցների միջև եղած ջրի կորստից է լինում: Երբ մենք ավարտում ենք սննդակարգի պահպանումը, մեր օրգանիզմը հանկարծակիորեն վերականգնում է ճարպային հանգույցները, նաև այն տեղերում, որտեղ նախկինում մկաններ էին: Օրգանիզմն արագ է համակերպվում կալորիաների սակավ ընկալմանը, սակայն սննդակարգի վերջում նյութափոխանակությունն այդքան արագ չի վերականգնվում:
Զգուշացեք ածխաջրերից
Մարդիկ, ովքեր սիրում են ածխաջրեր, հակված են վերականգնելու այն ողջ քաշը, որ կորցրել էին սննդակարգի վերջում: Ածխաջրերով հարուստ մթերքների օրական օգտագործումը բարձրացնում է ախորժակը և հանգեցնում գիրության:
Վերը նշված հանգամանքների պատճառով, յուրաքանչյուր այլ սննդակարգ հաջողության շատ քիչ հնարավորություններ ունի, եթե նյութափոխանակությունը դանդաղում է և այլևս այրելու ճարպային հանգույց չկա:
Ինչպես կարելի է խուսափել jo-jo էֆեկտից
Սննդակարգը պետք է լինի լավ պլանավորված և տևի մի քանի շաբաթ: 1կգ ճարպային հանգույցը մոտավորապես 7000կկալ է: Jo-jo էֆեկտից խուսափելու համար պետք է բարձրացնեք նյութափոխանակությունը յուրաքանչյուր 3-4 շաբաթը մեկ` բարձրացնելով կալորիաների քանակը:
Ճաշերը սովորաբար պետք է ներառեն ածխաջրերի նվազագույն քանակ, օրինակ` 115-150գ միս կամ ձուկ, 60-90գ պանիր և 2 միջին ափսեով բանջարեղեն կամ հազար: Այս ճաշը հագեցնում է քաղցը և կարգավորում ինսուլինի մակարդակը: Սա պարգևոտրման ճաշն է` առողջապես բալանսավորված և ածխաջրերով:
Ճաշացանկի նմուշ
Նախաճաշ.
Մեկ միջին հաց
Ճաշ.
Մարինացված հավի կրծքամիս կանաչեղենով և հազար: Կիտրոնի պուդինգ և սառը թեյ
Ընթրիք.
"Պարգևատրման" ճաշերից մեկը` կարող եք երես տալ ձեզ և պատրաստել ձեր սիրելի ճաշատեսակներից մեկը:
Նվազեցնելով ածխաջրերի ընդունումը ձեր սննդակարգում՝ դուք կկորցնեք քաշը դանդաղ, բայց աստիճանաբար: