Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

/ 5
20 ր
Ֆու Յունգ՝ չինական ձվածեղ

Բաղադրիչներ

1 մի հատված
Ձվածեղ
սպիտակուց6 ձու
հավի դոշ200 գ
մունգ լոբու ծիլեր200 գ
sunks100 g
նեխուր100 g
сох1
գարնանային սոխ1
աղ,պղպեղ
Թեթ
Սոուս
հավի արգանակ 1/2 բաժակ
սոյայի սոուս2 ճաշ
բրնձե գինի1 ճաշ
եգիպտացորեն1 ճաշ
գդալ ջուր3 ճաշ
գդալ ձեթ1 ճաշ
Սպիտակ պղպեղ

Խոհարարություն

Այս ձվածեղը շատ հայտնի է դարձել Միացյալ Նահանգներում: Անվանումը գալիս է լոտոս ծաղկից և նշանակում է “սպիտակ լոտոսի թերթիկներ”:

  1. Կտրատեք հավը, սունկը և նեխուրը փոքր կտորների: Ավելացրեք մունգ լոբու ծիլերն ու լավ խառնեք բոլոր բաղադրամասերը: Կտրատեք սոխը, տաքացրեք ձեթը թավայում, տապակեք սոխը, այնուհետև ավելացրեք մնացած բաղադրամասերը:
  2. Տապակեք` անընդհատ խառնելով, ավելացրեք աղ և պղպեղ: Վերցրեք կրակի վրայից, դատարկեք կաթսայի մեջ և թողեք սառչի:
  3. Հարեք հավկիթները, ավելացրեք այն տապակած մսին և բանջարեղենին, այնուհետև խառնեք բոլոր բաղադրամասերը: Նորից տաքացրեք ձեթը թավայում, լցրեք ձվով զանգվածը, տապակեք վերջինս զգուշորեն շարժելով այն թավայի մեկ ծայրից մյուսը: Երբ ձվածեղը պատրաստ է, շրջեք այն և տապակեք այնքան, մինչև ծայրերը դառնան շագանակագույն:
  4. Սոուս. եփեք արգանակը կաթսայի մեջ, ավելացրեք սոյայի սոուս, գինի և պղպեղ և անջատեք կրակը: Խառնեք ալյուրը ջրի հետ, աստիճանաբար ավելացրեք արգանակին` խառնելով այն մինչև պնդանա: Ավելացրեք ձեթ և նորից խառնեք:
  5. Նորից տաքացրեք սոուսը և խառնեք; Այնուհետև լցրեք այն ձվածեղի վրա:
  6. Մատուցում. Մատուցեք քանի դեռ տաք է:

Գնահատեք բաղադրատոմսը

1
2
3
4
5

Այս կատեգորիայի այլ բաղադրատոմսեր

Ավելին կայքում