Պաելյա՝ իսպանական խոհանոցի դասական ուտեստ

/ 5
60 ր
Պաելյա՝ իսպանական խոհանոցի դասական ուտեստ

Բաղադրիչներ

1 մի հատված
հավի միս750 գ
ճագար500 գ
բրինձ400 գ
կանաչ պատիճավոր լոբի250 գ
սպիտակ լոբի200 g
լոլիկ100 գ
արևածաղկի ձեթ50 մլ
ջուր800 ml
քաղցր կարմիր պղպեղ1 թ.գ.
Աղ պղպեղ շաֆրան

Խոհարարություն

Նա, ով գոնե մեկ անգամ հանգստացել է Վալենսիայի ծովափին, անպայման կվերադառնա այնտեղ, որպեսզի հանգիստն անցկացնի՝ վայելելով իսպանական հոյակապ խոհանոցը: Այս ուտեստի անվանումը ծագում է «paella» բառից, ինչը նշանակում է մեծ թավա, որում այն հաճախ պատրաստվում է:

  1. Սպիտակ լոբին լվանալ, վրան լցնել սառը եռացրած ջուր և թողնել թրջած վիճակում 12 ժամ: Այնուհետև եփել այն նույն ջրում:
  2. Հավի և ճագարի միսը լավ լվանալ և կտրտել: Կանաչ լոբին լվանալ: Լվացած լոլիկի վրա եռացրած ջուր լցնել, մաքրել կեղևը և կտրտել:
  3. Ձեթը տաքացնել մեծ թավայում, ամեն կողմից տապակել հավի մսի կտորները: Նույն թավայի մեջ լցնել ճագարի մսի կտորները և նույնպես տապակել բոլոր կողմերից:
  4. Ավելացնել պատիճավոր լոբին և տապակել ևս 2-3 րոպե: Այնուհետև ավելացնել եփած լոբին և կտրտած լոլիկը:
  5. Ավելացնել քաղցր պղպեղը և խառնել: Բրինձն ավելացնել աստիճանաբար՝ պաելյոն խառնելով փայտե գդալով:
  6. Ավելացնել աղն ու շաֆրանը: Խառնուրդի վրա ջուր լցնել, եռացնել և եփել մարմանդ կրակի վրա՝ ծածկված կափարիչով: Ուտեստը խառնելու կարիք չկա:
  7. Պաելյոն եփում են 18-20 րոպեից ոչ ավելի: Այնուհետև պետք է այն վերցնել կրակից և թողնել 5 րոպե: Մատուցվում է տաքացրած ափսեի վրա:

Գնահատեք բաղադրատոմսը

1
2
3
4
5

Այս կատեգորիայի այլ բաղադրատոմսեր

Ավելին կայքում