Պաստայի տեսակները

19.06.2015

Ամբողջական սնուցման պաստա. այս անվան տակ հնարավոր է գտնել ամբողջական սնուցման ալյուրից պատրաստած պաստա: Վերջինս կարող է լինել ցորենի ալյուր (պաստան ունի թեթև շականագագույն կամ դեղին գույն) կամ տարեկանի ալյուր (պաստան ունի մուգ դարչնագույն գույն): Ամբողջական սնուցման ցորենի ալյուրից պատրաստած պաստան ավելի շատ վիտամիններ և հանքային նյութեր է պարունակում, քան դասական տեսակը:

Բրնձե մակարոնեղենը պատրաստվում է բրնձե ալյուրից: Այն հիմնականում բաղկացած է օսլայից և չունի սնձան և ճարպեր: Այն շատ հայտնի է Ասիայում, մասնավորապես՝ Չինաստանում: Բրնձե մակարոնը կարելի է մատուցել հավի, ծովամթերքի և բանջարեղենի հետ: Կատարյալ տարբերակ է ասիական ապուրների համար:

Սոյայի լոբիներից պատրաստած մակարոնեղեն. կարելի է ենթադրել, որ այն ստանում են սոյայի լոբիներից, սակայն այս տեսակի պաստայի առևտրային անվանումը սխալ է: Իրականում դրա բաղադրության հիմնական մասը կազմում է մունգ տեսակի լոբու օսլան: Նրա սպիտակուցի պարունակությունը մոտավորապես 10% է: Այն չի պարունակում սնձան: Ամենից հարմար է այն մատուցել ապուրների, խոզի, տավարի և բանջարեղենի հետ՝ որպես հավելում, ինչպես նաև օգտագործել գարնանային գլանափաթեթներ պատրաստելիս:

Ցորենից պատրաստած պաստա. դեղին պաստա՝ պատրաստված ցորենի ալյուրից: Այն հարուստ է մանրաթելերով և B, E և A վիտամիններով: Այն նաև պարունակում է մագնեզիում և կալիում: Այն համարվում է շատ առողջարար սնունդ: Հարմար է մեքսիկական աղցանների համար և շատ համեղ է լոբու հետ:

pasta-shape2-AM

Գտե՛ք պաստայի ձեր սիրելի տեսակը:

Ձեռք բերեք համեղ բաղադրատոմսեր Ճաշելու վերաբերյալ ցուցումներ և հուշումներ Լազանյա. Իտալական թխվածքաճաշ պաստայով, մսով և բանջարեղենով կայքում:

ԿԱՐԴԱՑԵՔ ՆԱԵՎ

Ավելին կայքում