Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Սուրճի դրական և բացասական կողմերը

Որոշ մարդիկ սուրճն ըմպում են համի համար, մյուսները՝ օրվա համար էներգիա ստանալու: Ավելին, սուրճը շատ դրական ազդեցություն ունի մեր առողջության վրա: Առաջին հերթին, այս ըմպելիքը հրաշալի հակաօքսիդանտ է, որը հետաձգում է ծերացման գործընթացը: Բացի դրանից, այն մեզ պաշտպանում է ատերոսկլերոզից և սրտային հիվանդություններից, քանի որ այն նվազեցնում է օրգանիզմում առկա վատ որակի խոլեստերինի քանակը: Հետազոտությունների արդյունքները ցույց են տալիս, որ սուրճը նվազեցնում է գլխացավերի քանակը, երկրորդ աստիճանի դիաբետի զարգացման ռիսկը և որոշ տեսակի քաղցկեղային և այլ հիվանդությունների ռիսկը, ինչպիսիք են Պարկինսոնի կամ Ալցհայմերի հիվանդությունները: Սուրճի մեկ այլ առավելությունն այն է, որ այն նվազեցնում է կարիեսի, ինչպես նաև աստմայի ռիսկը: Հետազոտությունների արդյունքները ցույց են տալիս նաև, որ սուրճ ըմպելը լավացնում է կարճաժամկետ հիշողությունն ու խթանում է ուսուցման գործընթացին: Սուրճ ըմպելու թերություններն ավելի քիչ են, քան առավելությունները: Միևնույն է, կարիք կա դրանք նշելու: Առաջին հերթին, սուրճը նվազեցնում է օրգանիզմում մագնեզիումի, վիտամին B-ի և կալցիումի քանակը: Ավելին, նախընտրելի չէ սուրճ օգտագործել ստամոքսի խնդիրների առկայության դեպքում, քանի որ այս ըմպելիքը մեծ քանակությամբ ստամոքսաթթու է առաջացնում: Սուրճի շատ հաճախակի ըմպումը կարող է հանգեցնել հյուծման և գրգռման, ինչպես նաև՝ քնի խնդիրների: Հետևաբար, օրական հարկավոր է ըմպել հստակ քանակությամբ սուրճ: Սուրճի դրական և բացասական կողմերը

Սուրճն ըմպե՛ք պատասխանատու կերպով, և ձեր առողջությունը կբարելավվի:

Ոգեշնչվե՛ք և կարդացե՛ք ավելին ... կայքում: Բրոկկոլիի առողջարար հատկությունները


Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Էմպանադաս՝ արգենտինական պելմենիներ

Էմպանադաս՝ արգենտինական պելմենիներ

Էմպանադասը մեծ արգենտինական պելմենիներ են՝ պատրաստված տավարի մսով:

8 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Ոլոռով ապուր

Ոլոռով ապուր

Ոլոռով ապուրը Հոլանդիայում շատ տարածված կերակուր է:

6 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Հումուս՝ արաբական նախուտեստ

Հումուս՝ արաբական նախուտեստ

Հումուսի պատրաստման բաղադրատոմս. մատուցվում է պիտայի կամ չիպսերի հետ, կարող է յուրահատուկ նախուտեստ լինել ձեր հյուրերի համար, ովքեր սպասում են հիմնական ուտեստին:

6 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Ցացիկի՝ յոգուրտից և թարմ վարունգից պատրաստված սոուս

Ցացիկի՝ յոգուրտից և թարմ վարունգից պատրաստված սոուս

Ցացիկին հիանալի միջոց է յոգուրտից և թարմ վարունգից սոուս պատրաստելու համար՝ ձիթայուղի, սխտորի, աղի ու պղպեղի ավելացմամբ:

6 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Սուրճի դրական և բացասական կողմերը

Որոշ մարդիկ սուրճն ըմպում են համի համար, մյուսները՝ օրվա համար էներգիա ստանալու: Ավելին, սուրճը շատ դրական ազդեցություն ունի մեր առողջության վրա: Առաջին հերթին, այս ըմպելիքը հրաշալի հակաօքսիդանտ է, որը հետաձգում է ծերացման գործընթացը: Բացի դրանից, այն մեզ պաշտպանում է ատերոսկլերոզից և սրտային հիվանդություններից, քանի որ այն նվազեցնում է օրգանիզմում առկա վատ որակի խոլեստերինի քանակը: Հետազոտությունների արդյունքները ցույց են տալիս, որ սուրճը նվազեցնում է գլխացավերի քանակը, երկրորդ աստիճանի դիաբետի զարգացման ռիսկը և որոշ տեսակի քաղցկեղային և այլ հիվանդությունների ռիսկը, ինչպիսիք են Պարկինսոնի կամ Ալցհայմերի հիվանդությունները: Սուրճի մեկ այլ առավելությունն այն է, որ այն նվազեցնում է կարիեսի, ինչպես նաև աստմայի ռիսկը: Հետազոտությունների արդյունքները ցույց են տալիս նաև, որ սուրճ ըմպելը լավացնում է կարճաժամկետ հիշողությունն ու խթանում է ուսուցման գործընթացին: Սուրճ ըմպելու թերություններն ավելի քիչ են, քան առավելությունները: Միևնույն է, կարիք կա դրանք նշելու: Առաջին հերթին, սուրճը նվազեցնում է օրգանիզմում մագնեզիումի, վիտամին B-ի և կալցիումի քանակը: Ավելին, նախընտրելի չէ սուրճ օգտագործել ստամոքսի խնդիրների առկայության դեպքում, քանի որ այս ըմպելիքը մեծ քանակությամբ ստամոքսաթթու է առաջացնում: Սուրճի շատ հաճախակի ըմպումը կարող է հանգեցնել հյուծման և գրգռման, ինչպես նաև՝ քնի խնդիրների: Հետևաբար, օրական հարկավոր է ըմպել հստակ քանակությամբ սուրճ: Սուրճի դրական և բացասական կողմերը

Սուրճն ըմպե՛ք պատասխանատու կերպով, և ձեր առողջությունը կբարելավվի:

Ոգեշնչվե՛ք և կարդացե՛ք ավելին ... կայքում: Բրոկկոլիի առողջարար հատկությունները