Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Օգտակար և համեղ նախուտեստների բաղադրատոմսեր

Բանջարեղենային նախուտեստներ

Գազարի շերտեր.
Շերտերով կտրատեք գազարը: Պատրաստեք սոուս. ճզմեք մի պճեղ սխտոր, խառնեք 4 գդալ մածուն և մեկ գդալ սամիթ: Ավելացրեք համեմունքներ:  
 
Նախուտեստներ` փայտիկի վրա.
Խորանարդաձև կտրատեք դեղին պղպեղը և ֆետա պանիրը: Փայտիկի վրա շարեք կանաչ ձիթապտուղ, չերի լոլիկ, ֆետայի և պղպեղի խորանարդները: Նախուտեստները մատուցեք մաղադանոսի և յոգուրտի սոուսի հետ:  
 
Վարունգը` «մուշտակի տակ».
Երկարությամբ կտրատեք կանաչ վարունգը: Այն փաթաթեք խոզապուխտի կտորով և կապեք կանաչ սոխից պատրաստված ժապավենով:
 

Մրգային նախուտեստներ

Խնձորը`դարչինով.
Թթու խնձորը կիսեք և վրան շաղ տվեք դարչին: 2-3 րոպե դրեք միկրոալիքային վառարանի մեջ: Մատուցեք տաք վիճակում:
  
Ցիտրուսային աղցան. 
Խորանարդաձև կտրատեք մանդարինը, նարինջը, կիվին և մի բուռ ընկույզը: Վրան շաղ տվեք կիտրոնի հյութ:
 
Թուրինջի մյուսլի.
Կտրտեք թուրինջը, ավելացրեք մեկ թեյի գդալ հեղուկ մեղր: Վրան լցրեք 2 ճաշի գդալ բազմահացահատիկային մյուսլի:
    

Կաթնամթերքներով պատրաստված նախուտեստներ

Մածունի բաժակ.
Խառնեք 2 բաժակ մածունը կամ կեֆիրը թավայի մեջ բոված ցորենի թեփին, ավելացրեք մեկ ճաշի գդալ կտրատած չոր միրգ (սալոր, ծիրան): Վրան շաղ տվեք մի քիչ դարչին:
 
Բուսական սառը ապուր.
Կտրատեք վարունգը, ավելացրեք մեկ բաժակ կեֆիր կամ թան, մեկ գդալ կտրատած սամիթ, մաղադանոս և ռեհան: Վրան ցանեք մի փոքր աղ և պղպեղ:
 
Կաթնաշոռը` նարնջի մեջ.
Կտրեք կաթնաշոռի երկու հաստ կտոր: Մաքրեք նարինջը և խորանարդաձև կտրտեք: Ավելացրեք կաթնաշոռին և թեթև խառնեք: Վրան շաղ տվեք թարմ անանուխի տերևներ:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Այնտոպֆ՝ լիարժեք ճաշ

Այնտոպֆ՝ լիարժեք ճաշ

«Այնտոպֆ» բառը գերմաներեն նշանակում է «մեկ կաթսա», ինչն էլ հանդիսանում է այս ուտեստի գաղտնիքը:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Հավը շամպինյոններով սերուցքային սոուսում

Հավը շամպինյոններով սերուցքային սոուսում

Համեղ և հյութեղ հավը սերուցքային սոուսի մեջ՝ շամպինյոններով:

4 անձի համար մինչև 15 րոպե Միջին բարդության
Բանջարեղենային աղցան

Բանջարեղենային աղցան

Լեհերի կողմից շատ սիրված բանջարեղենային աղցան:

6 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Խորոված տավարի սուկի

Խորոված տավարի սուկի

Խորոված տավարի սուկիի՝ երկար տարիների պատմություն ունեցող համեղ չեխական ուտեստի բաղադրատոմս:

3 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Օգտակար և համեղ նախուտեստների բաղադրատոմսեր

Բանջարեղենային նախուտեստներ

Գազարի շերտեր.
Շերտերով կտրատեք գազարը: Պատրաստեք սոուս. ճզմեք մի պճեղ սխտոր, խառնեք 4 գդալ մածուն և մեկ գդալ սամիթ: Ավելացրեք համեմունքներ:  
 
Նախուտեստներ` փայտիկի վրա.
Խորանարդաձև կտրատեք դեղին պղպեղը և ֆետա պանիրը: Փայտիկի վրա շարեք կանաչ ձիթապտուղ, չերի լոլիկ, ֆետայի և պղպեղի խորանարդները: Նախուտեստները մատուցեք մաղադանոսի և յոգուրտի սոուսի հետ:  
 
Վարունգը` «մուշտակի տակ».
Երկարությամբ կտրատեք կանաչ վարունգը: Այն փաթաթեք խոզապուխտի կտորով և կապեք կանաչ սոխից պատրաստված ժապավենով:
 

Մրգային նախուտեստներ

Խնձորը`դարչինով.
Թթու խնձորը կիսեք և վրան շաղ տվեք դարչին: 2-3 րոպե դրեք միկրոալիքային վառարանի մեջ: Մատուցեք տաք վիճակում:
  
Ցիտրուսային աղցան. 
Խորանարդաձև կտրատեք մանդարինը, նարինջը, կիվին և մի բուռ ընկույզը: Վրան շաղ տվեք կիտրոնի հյութ:
 
Թուրինջի մյուսլի.
Կտրտեք թուրինջը, ավելացրեք մեկ թեյի գդալ հեղուկ մեղր: Վրան լցրեք 2 ճաշի գդալ բազմահացահատիկային մյուսլի:
    

Կաթնամթերքներով պատրաստված նախուտեստներ

Մածունի բաժակ.
Խառնեք 2 բաժակ մածունը կամ կեֆիրը թավայի մեջ բոված ցորենի թեփին, ավելացրեք մեկ ճաշի գդալ կտրատած չոր միրգ (սալոր, ծիրան): Վրան շաղ տվեք մի քիչ դարչին:
 
Բուսական սառը ապուր.
Կտրատեք վարունգը, ավելացրեք մեկ բաժակ կեֆիր կամ թան, մեկ գդալ կտրատած սամիթ, մաղադանոս և ռեհան: Վրան ցանեք մի փոքր աղ և պղպեղ:
 
Կաթնաշոռը` նարնջի մեջ.
Կտրեք կաթնաշոռի երկու հաստ կտոր: Մաքրեք նարինջը և խորանարդաձև կտրտեք: Ավելացրեք կաթնաշոռին և թեթև խառնեք: Վրան շաղ տվեք թարմ անանուխի տերևներ: