Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Խոհարարական ոգեշնչումներ աղցանների անսովոր և առողջարար սոուսների համար

 

Խոհարարական ոգեշնչում

Որպես համեղ և առողջարար ուտեստ՝ աղցանն անհաղթելի է. ամբողջովին պատրաստված առողջարար բաղադրիչներից՝ սա համապատասխան ուտեստ է բոլոր նրանց համար, ովքեր ցանկանում են մաքրել իրենց սննդակարգը: Ավելին, աղցանները թույլ են տալիս բազմաթիվ խոհարարական փորձեր կատարել՝ թողնելով, որ ձեր խոհարարական ոգեշնչանքներն ազատ սավառնեն, երբ ձանձրանում եք ծանոթ բաղադրատոմսերից: Այս ուտեստն ավելի հետաքրքիր ու բազմազան դարձնելու միակ լավ տարբերակն աղցանների համար առողջարար սոուսներ պատրաստելն է, որ երբեք չեք փորձել: Շատ մարդիկ բավարարվում են ձիթապտղի ձեթով ու մայոնեզով, սակայն կան հազարավոր այլ ձևեր ձեր աղցաններին բոլորովին նոր և անծանոթ համ հաղորդելու համար:

Ահա առողջարար բաղադրիչների մի քանի առաջարկներ, որ կարող են լրացնել աղցանների սոուսները.

  • Մածուն – աղցանին տալիս է փափուկ սերուցքային կառուցվածք և մի փոքր թթու համ, սոուսի համար ծառայում է որպես հիմնական բաղադրիչ:
  • Ֆետա Պանիր/Տոֆու – հակված լինելով փշրվել ձիթապտղի ձեթում և ծածկել բանջարեղենը շերտով՝ ֆետան համապատասխան մթերք է աղցանի առողջարար սոուսների համար, համենայն դեպս Միջերկրական ծովի ավազանում: Եթե պանիր չեք սիրում, օգտագործեք տոֆու՝ որպես բուսակերային հիանալի այլընտրանք:
  • Ընկուզեղեն - Նուշը, շագանակը, ընկույզը և թփակաղինը հիանալի հավելում են յուրաքանչյուր աղցանի համար: Դրանք հարուստ են սպիտակուցներով և անհրաժեշտ միկրոէլեմենտներով, ինչպիսիք են ցինկը և երկաթը, և ավելորդ է նշել դրանց շատ համեղ լինելու մասին:
  • Հյութ – շատ մարդիկ օգտագործում են հյութի խտանյութեր, քանի որ սիրում են խառնել մրգերի ուժեղ համն իրենց աղցաններին: Համի և հոտի առումով խտանյութերն ուժեղ են, այնպես որ դրանք օգտագործեք փոքր քանակությամբ: Սկսելու համար լավ բաղադրատոմս կարող է լինել խնձորով և մանանեխով սոուսը:
Նույնիսկ ամենահամեղ բանջարեղենը կարող է լրացվել՝ աղցանների առողջարար սոուս ավելացնելով խառնուրդին: Ամեն դեպքում սա ևս մի ձև է ճաշատեսակների արդեն ծանոթ համը փոխելու և խոհարարական ներշնչանքը փորձարկելու համար:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Չապատի՝ հնդկական հաց

Չապատի՝ հնդկական հաց

Չապատին լոշիկի պես հնդկական հաց է, որը պատրաստում են տարեկանի ալյուրից և թխում բաց կրակի վրա:

3 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Խոհարարի աղցան

Խոհարարի աղցան

Խոհարարի աղցանի բաղադրատոմս

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Ապուր Ժուրեկ

Ապուր Ժուրեկ

Ժուրեկի՝ Լեհաստանում ավանդաբար Սուրբ Զատիկի տոներին պատրաստովող սննդարար ապուրի բաղադրատոմս:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Թարմ շամպինյոններով աղցան

Թարմ շամպինյոններով աղցան

Այս հրաշալի ուտեստը Ձեզ էներգիա և ուրախություն կպարգևի:

4 անձի համար 30-45 րոպե Միջին բարդության
Խոհարարական ոգեշնչումներ աղցանների անսովոր և առողջարար սոուսների համար
 

Խոհարարական ոգեշնչում

Որպես համեղ և առողջարար ուտեստ՝ աղցանն անհաղթելի է. ամբողջովին պատրաստված առողջարար բաղադրիչներից՝ սա համապատասխան ուտեստ է բոլոր նրանց համար, ովքեր ցանկանում են մաքրել իրենց սննդակարգը: Ավելին, աղցանները թույլ են տալիս բազմաթիվ խոհարարական փորձեր կատարել՝ թողնելով, որ ձեր խոհարարական ոգեշնչանքներն ազատ սավառնեն, երբ ձանձրանում եք ծանոթ բաղադրատոմսերից: Այս ուտեստն ավելի հետաքրքիր ու բազմազան դարձնելու միակ լավ տարբերակն աղցանների համար առողջարար սոուսներ պատրաստելն է, որ երբեք չեք փորձել: Շատ մարդիկ բավարարվում են ձիթապտղի ձեթով ու մայոնեզով, սակայն կան հազարավոր այլ ձևեր ձեր աղցաններին բոլորովին նոր և անծանոթ համ հաղորդելու համար:

Ահա առողջարար բաղադրիչների մի քանի առաջարկներ, որ կարող են լրացնել աղցանների սոուսները.

  • Մածուն – աղցանին տալիս է փափուկ սերուցքային կառուցվածք և մի փոքր թթու համ, սոուսի համար ծառայում է որպես հիմնական բաղադրիչ:
  • Ֆետա Պանիր/Տոֆու – հակված լինելով փշրվել ձիթապտղի ձեթում և ծածկել բանջարեղենը շերտով՝ ֆետան համապատասխան մթերք է աղցանի առողջարար սոուսների համար, համենայն դեպս Միջերկրական ծովի ավազանում: Եթե պանիր չեք սիրում, օգտագործեք տոֆու՝ որպես բուսակերային հիանալի այլընտրանք:
  • Ընկուզեղեն - Նուշը, շագանակը, ընկույզը և թփակաղինը հիանալի հավելում են յուրաքանչյուր աղցանի համար: Դրանք հարուստ են սպիտակուցներով և անհրաժեշտ միկրոէլեմենտներով, ինչպիսիք են ցինկը և երկաթը, և ավելորդ է նշել դրանց շատ համեղ լինելու մասին:
  • Հյութ – շատ մարդիկ օգտագործում են հյութի խտանյութեր, քանի որ սիրում են խառնել մրգերի ուժեղ համն իրենց աղցաններին: Համի և հոտի առումով խտանյութերն ուժեղ են, այնպես որ դրանք օգտագործեք փոքր քանակությամբ: Սկսելու համար լավ բաղադրատոմս կարող է լինել խնձորով և մանանեխով սոուսը:
Նույնիսկ ամենահամեղ բանջարեղենը կարող է լրացվել՝ աղցանների առողջարար սոուս ավելացնելով խառնուրդին: Ամեն դեպքում սա ևս մի ձև է ճաշատեսակների արդեն ծանոթ համը փոխելու և խոհարարական ներշնչանքը փորձարկելու համար: