Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Խաշելու և շոգեխաշելու գաղտնիքները

Խաշելու ավանդական եղանակը

Խաշել նշանակում է մթերքը տաքացնել եռացող ջրում` 90-100ºC ջերմաստիճանի պայմաններում: Այս պրոցեսը հանգեցնում է հյուսվածքների փափկեցման և մշակվող մթերքում սննդանյութերի լուծման: Գնահատվել է, որ ավանդական եղանակով խաշելը բերում է վիտամինների և հանքային աղերի 40%-ի կորստի, իսկ C վիտամինի դեպքում՝ մինչև 70% -ի չափով: Սննդային արժեքի կորուստը որքան հնարավոր է ցածր պահելու համար անհրաժեշտ է դրանք ավելացնել անմիջապես եռացող ջրին: Կարևոր է նաև, որպեսզի եփելու տևողությունը որքան հնարավոր է կարճ լինի: Այդ պատճառով, ջուրը հասցրեք եռման և մթերքը խաշեք` կափարիչով ծածկած:

Secrets of cooking and steaming

Շոգեխաշում

Շոգեխաշումը կերակուր պատրաստելու ամենապարզ և առողջարար եղանակներից է: Այս պրոցեսն ենթադրում է մթերքի մշակումը գոլորշու միջոցով: Մթերքները չպետք է ընկղմվեն ջրի մեջ: Այդ դեպքում դրանք ավելի լավ կպահպանեն իրենց բնական համը, ամրությունը և գույնը, և ինչն ամենակարևորն է՝ արժեքավոր սննդանյութերը: Այս եղանակով պատրաստված կերակուրները լրացուցիչ համեմունքների կարիք չունեն: Շոգեխաշած մթերքների հետ մենք կարող ենք լրիվ հրաժարվել աղից: Այս եղանակով պատրաստված կերակուրներն ավելի քիչ կալորիաներ են պարունակում և դյուրամարս են: Շոգեխաշման մեկ այլ առավելություն է էներգիայի և ժամանակի խնայողությունը. այն չի պահանջում այնպիսի հսկողություն, ինչպես ավանդական խաշման դեպքում: Այս եղանակը չի պահանջում հատուկ սարքավորումներ՝ սա էլ մյուս առավելությունն է: Հաստ տակով պարզ կաթսան, որի ներսում ցանց է տեղակայված, ավելի, քան բավական է:


Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

«Որսորդական» պիցցա

«Որսորդական» պիցցա

Ցանկանո՞ւմ եք զարմացնել մտերիմներին համեղ և յուրահատուկ ճաշատեսակով: Ձեզ օգնության կգա որսորդական պիցցան:

4 անձի համար 30-45 րոպե Միջին բարդության
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Սաղմոն վասաբիով

Սաղմոն վասաբիով

Կծու բաղադրատոմս՝ սաղմոնը վասաբիով:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Տապակած թռչող ձուկ

Տապակած թռչող ձուկ

Կարիբյան խոհանոցի կերակուր հանդիսացող թռչող ձկան պատրաստման բաղադրատոմս:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Խաշելու և շոգեխաշելու գաղտնիքները

Խաշելու ավանդական եղանակը

Խաշել նշանակում է մթերքը տաքացնել եռացող ջրում` 90-100ºC ջերմաստիճանի պայմաններում: Այս պրոցեսը հանգեցնում է հյուսվածքների փափկեցման և մշակվող մթերքում սննդանյութերի լուծման: Գնահատվել է, որ ավանդական եղանակով խաշելը բերում է վիտամինների և հանքային աղերի 40%-ի կորստի, իսկ C վիտամինի դեպքում՝ մինչև 70% -ի չափով: Սննդային արժեքի կորուստը որքան հնարավոր է ցածր պահելու համար անհրաժեշտ է դրանք ավելացնել անմիջապես եռացող ջրին: Կարևոր է նաև, որպեսզի եփելու տևողությունը որքան հնարավոր է կարճ լինի: Այդ պատճառով, ջուրը հասցրեք եռման և մթերքը խաշեք` կափարիչով ծածկած:

Secrets of cooking and steaming

Շոգեխաշում

Շոգեխաշումը կերակուր պատրաստելու ամենապարզ և առողջարար եղանակներից է: Այս պրոցեսն ենթադրում է մթերքի մշակումը գոլորշու միջոցով: Մթերքները չպետք է ընկղմվեն ջրի մեջ: Այդ դեպքում դրանք ավելի լավ կպահպանեն իրենց բնական համը, ամրությունը և գույնը, և ինչն ամենակարևորն է՝ արժեքավոր սննդանյութերը: Այս եղանակով պատրաստված կերակուրները լրացուցիչ համեմունքների կարիք չունեն: Շոգեխաշած մթերքների հետ մենք կարող ենք լրիվ հրաժարվել աղից: Այս եղանակով պատրաստված կերակուրներն ավելի քիչ կալորիաներ են պարունակում և դյուրամարս են: Շոգեխաշման մեկ այլ առավելություն է էներգիայի և ժամանակի խնայողությունը. այն չի պահանջում այնպիսի հսկողություն, ինչպես ավանդական խաշման դեպքում: Այս եղանակը չի պահանջում հատուկ սարքավորումներ՝ սա էլ մյուս առավելությունն է: Հաստ տակով պարզ կաթսան, որի ներսում ցանց է տեղակայված, ավելի, քան բավական է: