Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Կարմիր բանջարեղենը` առողջ սիրտ ունենալու համար

Բանջարեղենների կարմիր գույնն օժտում է դրանց առողջությունը բարելավող մի շարք հատկանիշներով, որոնցից կարող ենք առանձնացնել հետևյալները`

  • տրամադրության բարձրացում,
  • ախորժակի և արյունատար անոթների լավացում,
  • խոլեստերինի մակարդակի իջեցում,
  • արյան ճնշման կայունացում,
  • սրտի աշխատանքի կարգավորում:

Կարմիր բանջարեղենները, մասնավորապես ինտենսիվ գույն ունեցողները, նախ ազդում են սրտի աշխատանքի վրա՝ դրանց մեջ պարունակվող լիկոպենի շնորհիվ: Այն հակաօքսիդանտ է, որը խթանում է սրտի աշխատանքը և նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը: Այն նաև պայքարում է ծերացման դեմ և ունի հակաքաղցկեղային ազդեցություն: Բանջարեղենների այս խումբը պարունակում է մեծ քանակությամբ կալիում, որն ազդում է սրտի ռիթմի վրա՝ կարգավորելով և կայունացնելով արյան ճնշումը: Կարմիր բանջարեղենները հարուստ են նաև անտոցիանինով, որն արյունատար անոթներն ամրապնդող բնական գունանյութ է: Կարոտինոիդները հաջորդ բուժիչ պիգմենտներն են, որոնք կարող են լավացնել մեր տրամադրությունը: Հետազոտությունների համաձայն, լավատեսների մոտ այս քիմիական միացության կոնցենտրացիան 13%-ով բարձր է:

Ահա կարմիր բանջարեղենների մի քանի օրինակ`

  • կարմիր պղպեղ
  • ճակնդեղ
  • կարմիր կաղամբ
  • բողկ
  • խավարծիլ
  • լոլիկ

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

«Որսորդական» պիցցա
«Որսորդական» պիցցա

Ցանկանո՞ւմ եք զարմացնել մտերիմներին համեղ և յուրահատուկ ճաշատեսակով: Ձեզ օգնության կգա որսորդական պիցցան:

4 անձի համար 30-45 րոպե Միջին բարդության
Գարնանային կրոկետներ
Գարնանային կրոկետներ

Գարնանային կրոկետների բաղադրատոմս:

20 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Էմպանադաս՝ արգենտինական պելմենիներ
Էմպանադաս՝ արգենտինական պելմենիներ

Էմպանադասը մեծ արգենտինական պելմենիներ են՝ պատրաստված տավարի մսով:

8 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Գուլաբ ջամուն՝ շաքարի օշարակի մեջ տապակած գնդիկներ
Գուլաբ ջամուն՝ շաքարի օշարակի մեջ տապակած գնդիկներ

Գուլաբ ջամունը Հնդկաստանում հայտնի քաղցրավենիք է, որն իրենից ներկայացնում է շաքարի օշարակում տապակած գնդիկներ:

4 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Կարմիր բանջարեղենը` առողջ սիրտ ունենալու համար

Բանջարեղենների կարմիր գույնն օժտում է դրանց առողջությունը բարելավող մի շարք հատկանիշներով, որոնցից կարող ենք առանձնացնել հետևյալները`

  • տրամադրության բարձրացում,
  • ախորժակի և արյունատար անոթների լավացում,
  • խոլեստերինի մակարդակի իջեցում,
  • արյան ճնշման կայունացում,
  • սրտի աշխատանքի կարգավորում:

Կարմիր բանջարեղենները, մասնավորապես ինտենսիվ գույն ունեցողները, նախ ազդում են սրտի աշխատանքի վրա՝ դրանց մեջ պարունակվող լիկոպենի շնորհիվ: Այն հակաօքսիդանտ է, որը խթանում է սրտի աշխատանքը և նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը: Այն նաև պայքարում է ծերացման դեմ և ունի հակաքաղցկեղային ազդեցություն: Բանջարեղենների այս խումբը պարունակում է մեծ քանակությամբ կալիում, որն ազդում է սրտի ռիթմի վրա՝ կարգավորելով և կայունացնելով արյան ճնշումը: Կարմիր բանջարեղենները հարուստ են նաև անտոցիանինով, որն արյունատար անոթներն ամրապնդող բնական գունանյութ է: Կարոտինոիդները հաջորդ բուժիչ պիգմենտներն են, որոնք կարող են լավացնել մեր տրամադրությունը: Հետազոտությունների համաձայն, լավատեսների մոտ այս քիմիական միացության կոնցենտրացիան 13%-ով բարձր է:

Ահա կարմիր բանջարեղենների մի քանի օրինակ`

  • կարմիր պղպեղ
  • ճակնդեղ
  • կարմիր կաղամբ
  • բողկ
  • խավարծիլ
  • լոլիկ