This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

Ինչպե՞ս պատրաստել իդեալական պաստա

Պաստա պատրաստելը շատ հեշտ է, եթե հետևենք մի քանի պարզ կանոնների: Ահա իտալացիների կողմից պատրաստած ուղեցույց՝ պաստան պատշաճ կերպով պատրաստելու համար:

1. Գոյություն ունեն պաստայի տարբեր տեսակներ: Մակարոնեղենի որակը կախված է դրա բաղադրիչների որակից: Խոհարարությունը թեստ է, որը կարող է մեզ տեղեկացնել՝ արդյոք մեր օգտագործած պաստան բարձր որակ ունի, թե ոչ: Եթե պաստան եփելուց հետո ջուրը դեռ թափանցիկ է, և պաստան ունի գեղեցիկ, ոսկե գույն, ապա պաստան լավ որակի է:

2. Ջուր, ջուր, ջուր: Շատերը պաստան պատրաստելիս շատ փոքր կաթսա կամ չափից քիչ ջուր են օգտագործում: Հիմնական սկզբունքն այն է, որ 100գ պաստա պատրաստելու համար պետք է օգտագործել 1լ ջուր:

3. Ջրին աղ ավելացնելն ուժեղացնում է պաստային համը: Երբ ջուրը սկսում է եռալ, ավելացրեք աղ և այնուհետ լցրեք պաստան կաթսայի մեջ: Ամենալավ հարաբերակցությունը 7գ աղն է 1լ ջրի դեպքում:

4. Ձեթն ու ջուրը միմյանց հետ չեն օգտագործվում: Լավ որակի պաստան չունի ձեթ ավելացնելու կարիք: Այն պաստան կծածկի բարակ շերտով և կհանգեցնի նրան, որ ավեցրած սոուսը կծորա պաստայից:

5. Պաստան մի՛ ողողեք ջրով: Պատրաստի պաստան մի՛ դրեք հոսող ջրի տակ: Ողողումը հեռացնում է պաստային վրայի օսլայի բարակ շերտը, որի շնորհիվ սոուսը մնում է պաստայի վրա:

Ինչպե՞ս պատրաստել իդեալական պաստա

Մի քանի օգտակար քայլ հրաշալի պաստա պատրաստելու համար:

Գտեք շատ ավելի համեղ բաղադրատոմսեր այստեղ՝  Սիցիլիական Սպագետտի – Իտալական պաստա թունաձկով


Recipes that might interest you

Նրբաբլիթներ
Նրբաբլիթներ

Ավանդական հրեական ուտեստի՝ միջուկով նրբաբլիթների պատրաստման բաղադրատոմս:

4 persons 30-45 min Medium
Բանջարեղենով ռուլետներ
Բանջարեղենով ռուլետներ

Վիետնամական խոհանոցի ուտեստի՝ բանջարեղենով ռուլետների պատրաստման բաղադրատոմս:

4 persons 30-45 min Easy
Եգիպտացորենով թխվածք
Եգիպտացորենով թխվածք

Եգիպտացորենով թխվածք եգիպտական բաղադրատոմս: Հիանալի համադրվում է արքայախնձորի կտորների հետ:

4 persons over 45 min Easy
Խոհարարի աղցան
Խոհարարի աղցան

Խոհարարի աղցանի բաղադրատոմս

4 persons over 45 min Easy
Ինչպե՞ս պատրաստել իդեալական պաստա

Պաստա պատրաստելը շատ հեշտ է, եթե հետևենք մի քանի պարզ կանոնների: Ահա իտալացիների կողմից պատրաստած ուղեցույց՝ պաստան պատշաճ կերպով պատրաստելու համար:

1. Գոյություն ունեն պաստայի տարբեր տեսակներ: Մակարոնեղենի որակը կախված է դրա բաղադրիչների որակից: Խոհարարությունը թեստ է, որը կարող է մեզ տեղեկացնել՝ արդյոք մեր օգտագործած պաստան բարձր որակ ունի, թե ոչ: Եթե պաստան եփելուց հետո ջուրը դեռ թափանցիկ է, և պաստան ունի գեղեցիկ, ոսկե գույն, ապա պաստան լավ որակի է:

2. Ջուր, ջուր, ջուր: Շատերը պաստան պատրաստելիս շատ փոքր կաթսա կամ չափից քիչ ջուր են օգտագործում: Հիմնական սկզբունքն այն է, որ 100գ պաստա պատրաստելու համար պետք է օգտագործել 1լ ջուր:

3. Ջրին աղ ավելացնելն ուժեղացնում է պաստային համը: Երբ ջուրը սկսում է եռալ, ավելացրեք աղ և այնուհետ լցրեք պաստան կաթսայի մեջ: Ամենալավ հարաբերակցությունը 7գ աղն է 1լ ջրի դեպքում:

4. Ձեթն ու ջուրը միմյանց հետ չեն օգտագործվում: Լավ որակի պաստան չունի ձեթ ավելացնելու կարիք: Այն պաստան կծածկի բարակ շերտով և կհանգեցնի նրան, որ ավեցրած սոուսը կծորա պաստայից:

5. Պաստան մի՛ ողողեք ջրով: Պատրաստի պաստան մի՛ դրեք հոսող ջրի տակ: Ողողումը հեռացնում է պաստային վրայի օսլայի բարակ շերտը, որի շնորհիվ սոուսը մնում է պաստայի վրա:

Ինչպե՞ս պատրաստել իդեալական պաստա

Մի քանի օգտակար քայլ հրաշալի պաստա պատրաստելու համար:

Գտեք շատ ավելի համեղ բաղադրատոմսեր այստեղ՝  Սիցիլիական Սպագետտի – Իտալական պաստա թունաձկով

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description