Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Ինչպե՞ս խորովել գրիլի վրա և տապակել ջեռոցում

Գրիլի վրա խորովելը

Մենք ավելի ու ավելի հաճախ ենք լսում, որ գրիլի վրա խորովելը վնասակար է առողջությանը: Ինչևէ, համապատասխան կանոնների պահպանման դեպքում կերակուրի պատրաստման այս ձևը շատ առավելություններ ունի: Գրիլի վրա խորովելու առավելությունն այն է, որ լրացուցիչ յուղի անհրաժեշտություն չկա: Մսամթերքների և բանջարեղենի՝ գրիլի վրա խորովելու տևողությունը շատ կարճ է, ինչը խոչընդոտում է գրիլի վրա խորոված մթերքների պարունակած արժեքավոր հանքային աղերի և վիտամինների կորստին: Բացի այդ, գրիլի վրա խորովելուց առաջ ցանկալի է մթերքները մարինադի մեջ պահել: Գրիլի վրա տապակելն ավելի անվտանգ կլինի,եթե կատարեք հետևյալ մի քանի կարևոր խորհուրդները: Կարևոր է, որպեսզի թավան շատ խնամքով լվացված լինի: Նախորդ ճաշկերույթից մնացած այրված յուղը և  կերակրի մնացորդը թունավոր նյութերի աղբյուր են: Կարևոր է նաև, թե ինչից եք վառել գրիլի կրակը: Օջախը պետք է հավասարաչափ վառվի: Նաև պետք է օգտագործել տերևաթափ լինող ծառից ստացվող հատուկ տեսակի ածուխ:

How to grill and roast?

Ջեռոցում տապակելը

Ջեռոցում տապակելը մթերքի տաքացումն է ջեռոցում: Դա սովորաբար կատարվում է 160-250°C ջերմաստիճանի պայմաններում: Համապատասխան ջերմաստիճանի ընտրությունը կախված է միջանկյալ մթերքների տեսակից և վերջնական կերակրի որակը որոշող կարևոր գործոն է: Թեթև տապակումը տևում է մի քանի րոպեից մինչև 3-4 ժամ՝ կախված մթերքի տեսակից: Բարձր ջերմաստիճանը մթեքում պարունակվող սպիտակուցը և օսլան ավելի դյուրամարս են դարձնում: Մթերքի արտաքին երեսին (որը գտնվում է բարձր ջերմաստիճանի անմիջական ազդեցության տակ) համի և բույրի առանձնահատուկ միացություններ են ձևավորվում: Այս նյութերը, մեծ քանակությամբ օգտագործվելու դեպքում, կարող են առաջացնել շատ հիվանդություններ, այդ թվում`քաղցկեղ: Սա հաշվի առնելով, մենք պետք է շատ զգույշ լինենք, որպեսզի տապակելու ընթացքում չայրենք մթերքները:


Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Դալ՝ խյուս-ապուր

Դալ՝ խյուս-ապուր

Դալը խյուս-ապուր է՝ պատրաստված տարբեր լոբազգիներից՝ լոբուց, ոլոռից, ոսպից, մունգ լոբուց՝ կարրիի և գարամ մասալայի (տարբեր համեմունքների խառնուրդ) ավելացմամբ:

2 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Խոհարարի աղցան

Խոհարարի աղցան

Խոհարարի աղցանի բաղադրատոմս

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Լեչո՝ ավանդական հունգարական կերակուր

Լեչո՝ ավանդական հունգարական կերակուր

Լեչոն շոգեխաշած կարմիր պղպեղն է՝ լոլիկի և սոխի ավելացմամբ:

3 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Ինչպե՞ս խորովել գրիլի վրա և տապակել ջեռոցում

Գրիլի վրա խորովելը

Մենք ավելի ու ավելի հաճախ ենք լսում, որ գրիլի վրա խորովելը վնասակար է առողջությանը: Ինչևէ, համապատասխան կանոնների պահպանման դեպքում կերակուրի պատրաստման այս ձևը շատ առավելություններ ունի: Գրիլի վրա խորովելու առավելությունն այն է, որ լրացուցիչ յուղի անհրաժեշտություն չկա: Մսամթերքների և բանջարեղենի՝ գրիլի վրա խորովելու տևողությունը շատ կարճ է, ինչը խոչընդոտում է գրիլի վրա խորոված մթերքների պարունակած արժեքավոր հանքային աղերի և վիտամինների կորստին: Բացի այդ, գրիլի վրա խորովելուց առաջ ցանկալի է մթերքները մարինադի մեջ պահել: Գրիլի վրա տապակելն ավելի անվտանգ կլինի,եթե կատարեք հետևյալ մի քանի կարևոր խորհուրդները: Կարևոր է, որպեսզի թավան շատ խնամքով լվացված լինի: Նախորդ ճաշկերույթից մնացած այրված յուղը և  կերակրի մնացորդը թունավոր նյութերի աղբյուր են: Կարևոր է նաև, թե ինչից եք վառել գրիլի կրակը: Օջախը պետք է հավասարաչափ վառվի: Նաև պետք է օգտագործել տերևաթափ լինող ծառից ստացվող հատուկ տեսակի ածուխ:

How to grill and roast?

Ջեռոցում տապակելը

Ջեռոցում տապակելը մթերքի տաքացումն է ջեռոցում: Դա սովորաբար կատարվում է 160-250°C ջերմաստիճանի պայմաններում: Համապատասխան ջերմաստիճանի ընտրությունը կախված է միջանկյալ մթերքների տեսակից և վերջնական կերակրի որակը որոշող կարևոր գործոն է: Թեթև տապակումը տևում է մի քանի րոպեից մինչև 3-4 ժամ՝ կախված մթերքի տեսակից: Բարձր ջերմաստիճանը մթեքում պարունակվող սպիտակուցը և օսլան ավելի դյուրամարս են դարձնում: Մթերքի արտաքին երեսին (որը գտնվում է բարձր ջերմաստիճանի անմիջական ազդեցության տակ) համի և բույրի առանձնահատուկ միացություններ են ձևավորվում: Այս նյութերը, մեծ քանակությամբ օգտագործվելու դեպքում, կարող են առաջացնել շատ հիվանդություններ, այդ թվում`քաղցկեղ: Սա հաշվի առնելով, մենք պետք է շատ զգույշ լինենք, որպեսզի տապակելու ընթացքում չայրենք մթերքները: