Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:

Իմանալ ավելին

Խոհարարական ներշնչանքներ, որ կարող եք ստանալ հայկական խոհանոցից

 

Հայկական խոհանոց

Յուրահատկությունը, որով հայկական խոհանոցն առանձնանում է Հարավային Կովկասի մյուս խոհանոցներից, այն է, որ այստեղ ազատորեն համատեղվում են տարբեր առողջարար բաղադրիչներ՝ բանջարեղեն, ընդեղեն, հացահատիկներ և կաթնամթերք՝ ստեղծելու յուրահատուկ ճաշատեսակներ, որոնք հազվադեպ են հանդիպում այլ խոհանոցներում:

Հենց սա է պատճառը, որ այս քիչ հայտնի խոհանոցը, որը սովորաբար ասոցացվում է խորոված մսի և պիտա հացի հետ, կարող է խոհարարական ներշնչանքի մեծ աղբյուր լինել յուրաքանչյուրի համար, ով հետաքրքրված է բանջարեղենի պատրաստմամբ կամ պարզապես ուզում է սնվել լավ և առողջ:

Հայկական խոհանոցի տիպիկ ճաշատեսակները, որտեղ օգտագործվում են առողջ բաղադրիչներ ներառում են.

Ոսպով աղցան – սա շագանակագույն ոսպի, լոլիկի և սոխի խառնուրդն է ձիթապտղի յուղով, կիտրոնի հյութով և որպես զարդարանք՝ մանր կտրտած մաղադանոսով: Սմբուկը, սիսեռը և այլ բանջարեղեններ կարող են ավելացվել այս խառնուրդին ավելի հարուստ համ ստանալու համար:

Բլղուրապուր - այս քաղցր ապուրը պատրաստվում է խաղողի հյութի մեջ եփած կեղևահան ցորենից և շատ ավելի համեղ է, քան հնչում է: Սա քաղցր ճաշատեսակ է, այնպես որ չի գրավի բոլորին:
 
Ջաջուխը պատրաստվում է մածունի կամ սխտորի սոուսով և կտրտած վարունգով, որն այն դարձնում է ձեր երբևէ փորձած ամենապարզ և անսովոր աղցաններից մեկը: Այն նաև կարող է ներառել լոլիկի սոուս, թահին և կիտրոնի հյութ`որպես բաղադրիչներ:

Ձավարապուր` բաղկացած կարտոֆիլից, կեղևահան ցորենից և լոլիկի խյուսից: Այս ապուրի մեջ օգտագործվում է նաև ձվի դեղնուց, որն ավելացվում է խառնուրդի մեջ մինչև ուտեստի պատրաստ լինելը:

 

Պարզություն, բազմազանություն և յուրահատկություն

Հայկական խոհանոցում սիրելու շատ բաներ կան: Վերը նկարագրված ուտեստները միայն մակերեսային պատկերացում են տալիս դրա մասին: Իսկ եթե ուսումնասիրեք պատրաստման հայկական եղանակն ավելի խորությամբ, խոհարարական բավարար ներշնչանք կբացահայտեք հիասքանչ բաղադրատոմսերի ձեր զինանոցը կրկնապատկելու համար: 


Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Չապատի՝ հնդկական հաց
Չապատի՝ հնդկական հաց

Չապատին լոշիկի պես հնդկական հաց է, որը պատրաստում են տարեկանի ալյուրից և թխում բաց կրակի վրա:

3 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Չիզքեյք
Չիզքեյք

Չիզքեյքը շատ տարածված աղանդեր է ոչ միայն Գերմանիայում, այլև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Իմամ բայալդի՝ սմբուկով ուտեստ
Իմամ բայալդի՝ սմբուկով ուտեստ

Գոյություն ունեն բազմաթիվ լեգենդներ՝ կապված այս ուտեստի ծագման հետ: Համաձայն դրանցից մեկի՝ իսլամական հոգևորական իմամն ուշագնաց է եղել, երբ առաջին անգամ փորձել է այս ճաշատեսակը:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Պիցցա
Պիցցա

Պղպեղով փոքր պիցցայի բաղադրատոմս: Պիցցայի խմորն ունի սեփական երկար պատմությունը:

2 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Խոհարարական ներշնչանքներ, որ կարող եք ստանալ հայկական խոհանոցից
 

Հայկական խոհանոց

Յուրահատկությունը, որով հայկական խոհանոցն առանձնանում է Հարավային Կովկասի մյուս խոհանոցներից, այն է, որ այստեղ ազատորեն համատեղվում են տարբեր առողջարար բաղադրիչներ՝ բանջարեղեն, ընդեղեն, հացահատիկներ և կաթնամթերք՝ ստեղծելու յուրահատուկ ճաշատեսակներ, որոնք հազվադեպ են հանդիպում այլ խոհանոցներում:

Հենց սա է պատճառը, որ այս քիչ հայտնի խոհանոցը, որը սովորաբար ասոցացվում է խորոված մսի և պիտա հացի հետ, կարող է խոհարարական ներշնչանքի մեծ աղբյուր լինել յուրաքանչյուրի համար, ով հետաքրքրված է բանջարեղենի պատրաստմամբ կամ պարզապես ուզում է սնվել լավ և առողջ:

Հայկական խոհանոցի տիպիկ ճաշատեսակները, որտեղ օգտագործվում են առողջ բաղադրիչներ ներառում են.

Ոսպով աղցան – սա շագանակագույն ոսպի, լոլիկի և սոխի խառնուրդն է ձիթապտղի յուղով, կիտրոնի հյութով և որպես զարդարանք՝ մանր կտրտած մաղադանոսով: Սմբուկը, սիսեռը և այլ բանջարեղեններ կարող են ավելացվել այս խառնուրդին ավելի հարուստ համ ստանալու համար:

Բլղուրապուր - այս քաղցր ապուրը պատրաստվում է խաղողի հյութի մեջ եփած կեղևահան ցորենից և շատ ավելի համեղ է, քան հնչում է: Սա քաղցր ճաշատեսակ է, այնպես որ չի գրավի բոլորին:
 
Ջաջուխը պատրաստվում է մածունի կամ սխտորի սոուսով և կտրտած վարունգով, որն այն դարձնում է ձեր երբևէ փորձած ամենապարզ և անսովոր աղցաններից մեկը: Այն նաև կարող է ներառել լոլիկի սոուս, թահին և կիտրոնի հյութ`որպես բաղադրիչներ:

Ձավարապուր` բաղկացած կարտոֆիլից, կեղևահան ցորենից և լոլիկի խյուսից: Այս ապուրի մեջ օգտագործվում է նաև ձվի դեղնուց, որն ավելացվում է խառնուրդի մեջ մինչև ուտեստի պատրաստ լինելը:

 

Պարզություն, բազմազանություն և յուրահատկություն

Հայկական խոհանոցում սիրելու շատ բաներ կան: Վերը նկարագրված ուտեստները միայն մակերեսային պատկերացում են տալիս դրա մասին: Իսկ եթե ուսումնասիրեք պատրաստման հայկական եղանակն ավելի խորությամբ, խոհարարական բավարար ներշնչանք կբացահայտեք հիասքանչ բաղադրատոմսերի ձեր զինանոցը կրկնապատկելու համար: 

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description