Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Համտեսեք Արևելքը լիբանանյան խոհանոցի հետ

 Սիրեք Միջին Արևելյան ուտեստները

Լիբանանյան խոհանոցը տեսքով և համով նման է շատ այլ Միջին Արևելյան ուտեստներին, քանի որ այն արաբական խոհարարական մշակույթի մի մասն է, որը ներառում է Միջերկրական ծովի ողջ հարավային ափը:
Ինչևէ, ասել թե լիբանանյան ուտեստները նույնն են, ինչ Միջին Արևելյան ուտեստները, կնշանակի ասել, որ իտալական խոհարարական ավանդույթները նույնն են, ինչ ֆրանսիականը կամ իռլանդականը:

Լիբանանյան խոհանոցը, պարզվում է, որ ավելի գծուծ է կենդանական ճարպերի և մսի (բացի անյուղ միսը) հարցում, և հայտնի է որպես բանջարեղենով, մրգերով, օսլաներով, ձիթապտղի յուղով և սխտորով հարուստ: Վերջին երկուսն ու բանջարեղենը միանշանակ պարտադիր են:

Լիբանանյան խոհանոց

Արաբական խոհարարական մշակույթի հետ միասին լիբանանյան խոհանոցը գոյություն է ունեցել բիբլիական ժամանակներից, և սա բառացիորեն արտացոլված է պատմության մեջ: Բացի լիբանանյան աշխարհահռչակ ազգային ուտեստներից, ինչպիսիք են քիբեն, մուլուքնիան, լաբնեն, բաքլավան, և այլն, լիբանանյան խոհանոցը նաև առաջարկում է համեղ տարբերակների բազմազանություն բուսակերների համար, ինչպես օրինակ լիբանանյան մուսական է: Սա ավանդական բուսակերային ճաշատեսակ է, որի գլխավոր բաղադրիչներն են սմբուկը, սիսեռը և տոմատի սոուսը:
 
 
 
Լիբանանյան ուտեստները, ինչպես և Միջին Արևելքի ուտեստներից շատերն աճող մասսայականություն են վայելում արևմտյան աշխարհում՝ որպես քիչ առողջ արագ սննդի փոխարինողներ: Նույնը կարելի է ասել տարբեր ռեստորանների մասին, որոնք մատուցում են լիբանանյան և Միջին Արևելքի ուտեստների լայն տեսականի ու առաջարկում են բաղադրատոմսեր: Եթե կհամարձակվեք ինքներդ ինչ-որ բան պատրաստել լիբանանյան խոհանոցից ձմռանը, կարող եք օգտագործել նաև սառեցրած բանջարեղեն:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բիգոս
Բիգոս

Բիգոսի՝ Լեհաստանում տոնական սեղաններին հաճախ հանդիպող ավանդական ուտեստի բաղադրատոմս:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Մի կրոբ՝ գրասենյակային կերակուր
Մի կրոբ՝ գրասենյակային կերակուր

Մի կրոբը թաիլանդական խրթխրթան տապակած լապշան է:

4 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Աղցան Ուոլդորֆ-Աստորիա
Աղցան Ուոլդորֆ-Աստորիա

Ուոլդորֆ-Աստորիա աղցանի բաղադրատոմս:

4 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Հումուս՝ արաբական նախուտեստ
Հումուս՝ արաբական նախուտեստ

Հումուսի պատրաստման բաղադրատոմս. մատուցվում է պիտայի կամ չիպսերի հետ, կարող է յուրահատուկ նախուտեստ լինել ձեր հյուրերի համար, ովքեր սպասում են հիմնական ուտեստին:

6 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Համտեսեք Արևելքը լիբանանյան խոհանոցի հետ

 Սիրեք Միջին Արևելյան ուտեստները

Լիբանանյան խոհանոցը տեսքով և համով նման է շատ այլ Միջին Արևելյան ուտեստներին, քանի որ այն արաբական խոհարարական մշակույթի մի մասն է, որը ներառում է Միջերկրական ծովի ողջ հարավային ափը:
Ինչևէ, ասել թե լիբանանյան ուտեստները նույնն են, ինչ Միջին Արևելյան ուտեստները, կնշանակի ասել, որ իտալական խոհարարական ավանդույթները նույնն են, ինչ ֆրանսիականը կամ իռլանդականը:

Լիբանանյան խոհանոցը, պարզվում է, որ ավելի գծուծ է կենդանական ճարպերի և մսի (բացի անյուղ միսը) հարցում, և հայտնի է որպես բանջարեղենով, մրգերով, օսլաներով, ձիթապտղի յուղով և սխտորով հարուստ: Վերջին երկուսն ու բանջարեղենը միանշանակ պարտադիր են:

Լիբանանյան խոհանոց

Արաբական խոհարարական մշակույթի հետ միասին լիբանանյան խոհանոցը գոյություն է ունեցել բիբլիական ժամանակներից, և սա բառացիորեն արտացոլված է պատմության մեջ: Բացի լիբանանյան աշխարհահռչակ ազգային ուտեստներից, ինչպիսիք են քիբեն, մուլուքնիան, լաբնեն, բաքլավան, և այլն, լիբանանյան խոհանոցը նաև առաջարկում է համեղ տարբերակների բազմազանություն բուսակերների համար, ինչպես օրինակ լիբանանյան մուսական է: Սա ավանդական բուսակերային ճաշատեսակ է, որի գլխավոր բաղադրիչներն են սմբուկը, սիսեռը և տոմատի սոուսը:
 
 
 
Լիբանանյան ուտեստները, ինչպես և Միջին Արևելքի ուտեստներից շատերն աճող մասսայականություն են վայելում արևմտյան աշխարհում՝ որպես քիչ առողջ արագ սննդի փոխարինողներ: Նույնը կարելի է ասել տարբեր ռեստորանների մասին, որոնք մատուցում են լիբանանյան և Միջին Արևելքի ուտեստների լայն տեսականի ու առաջարկում են բաղադրատոմսեր: Եթե կհամարձակվեք ինքներդ ինչ-որ բան պատրաստել լիբանանյան խոհանոցից ձմռանը, կարող եք օգտագործել նաև սառեցրած բանջարեղեն: