Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Համտեսեք Արևելքը լիբանանյան խոհանոցի հետ

 Սիրեք Միջին Արևելյան ուտեստները

Լիբանանյան խոհանոցը տեսքով և համով նման է շատ այլ Միջին Արևելյան ուտեստներին, քանի որ այն արաբական խոհարարական մշակույթի մի մասն է, որը ներառում է Միջերկրական ծովի ողջ հարավային ափը:
Ինչևէ, ասել թե լիբանանյան ուտեստները նույնն են, ինչ Միջին Արևելյան ուտեստները, կնշանակի ասել, որ իտալական խոհարարական ավանդույթները նույնն են, ինչ ֆրանսիականը կամ իռլանդականը:

Լիբանանյան խոհանոցը, պարզվում է, որ ավելի գծուծ է կենդանական ճարպերի և մսի (բացի անյուղ միսը) հարցում, և հայտնի է որպես բանջարեղենով, մրգերով, օսլաներով, ձիթապտղի յուղով և սխտորով հարուստ: Վերջին երկուսն ու բանջարեղենը միանշանակ պարտադիր են:

Լիբանանյան խոհանոց

Արաբական խոհարարական մշակույթի հետ միասին լիբանանյան խոհանոցը գոյություն է ունեցել բիբլիական ժամանակներից, և սա բառացիորեն արտացոլված է պատմության մեջ: Բացի լիբանանյան աշխարհահռչակ ազգային ուտեստներից, ինչպիսիք են քիբեն, մուլուքնիան, լաբնեն, բաքլավան, և այլն, լիբանանյան խոհանոցը նաև առաջարկում է համեղ տարբերակների բազմազանություն բուսակերների համար, ինչպես օրինակ լիբանանյան մուսական է: Սա ավանդական բուսակերային ճաշատեսակ է, որի գլխավոր բաղադրիչներն են սմբուկը, սիսեռը և տոմատի սոուսը:
 
 
 
Լիբանանյան ուտեստները, ինչպես և Միջին Արևելքի ուտեստներից շատերն աճող մասսայականություն են վայելում արևմտյան աշխարհում՝ որպես քիչ առողջ արագ սննդի փոխարինողներ: Նույնը կարելի է ասել տարբեր ռեստորանների մասին, որոնք մատուցում են լիբանանյան և Միջին Արևելքի ուտեստների լայն տեսականի ու առաջարկում են բաղադրատոմսեր: Եթե կհամարձակվեք ինքներդ ինչ-որ բան պատրաստել լիբանանյան խոհանոցից ձմռանը, կարող եք օգտագործել նաև սառեցրած բանջարեղեն:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Ապուր Ժուրեկ
Ապուր Ժուրեկ

Ժուրեկի՝ Լեհաստանում ավանդաբար Սուրբ Զատիկի տոներին պատրաստովող սննդարար ապուրի բաղադրատոմս:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Բուլկուց կնեդլիկներ
Բուլկուց կնեդլիկներ

Կնեդլիկների՝ կարտոֆիլի կամ բրձնի փոխարեն մսի հետ մատուցվող չեխական ավանդական խորտիկի բաղադրատոմս:

3 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Մի կրոբ՝ գրասենյակային կերակուր
Մի կրոբ՝ գրասենյակային կերակուր

Մի կրոբը թաիլանդական խրթխրթան տապակած լապշան է:

4 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Թագավորական սենդվիչ
Թագավորական սենդվիչ

Օգտակար և համեղ ջեռեփուկ սնկով, պանրով և մսով:

4 անձի համար մինչև 15 րոպե Միջին բարդության
Համտեսեք Արևելքը լիբանանյան խոհանոցի հետ

 Սիրեք Միջին Արևելյան ուտեստները

Լիբանանյան խոհանոցը տեսքով և համով նման է շատ այլ Միջին Արևելյան ուտեստներին, քանի որ այն արաբական խոհարարական մշակույթի մի մասն է, որը ներառում է Միջերկրական ծովի ողջ հարավային ափը:
Ինչևէ, ասել թե լիբանանյան ուտեստները նույնն են, ինչ Միջին Արևելյան ուտեստները, կնշանակի ասել, որ իտալական խոհարարական ավանդույթները նույնն են, ինչ ֆրանսիականը կամ իռլանդականը:

Լիբանանյան խոհանոցը, պարզվում է, որ ավելի գծուծ է կենդանական ճարպերի և մսի (բացի անյուղ միսը) հարցում, և հայտնի է որպես բանջարեղենով, մրգերով, օսլաներով, ձիթապտղի յուղով և սխտորով հարուստ: Վերջին երկուսն ու բանջարեղենը միանշանակ պարտադիր են:

Լիբանանյան խոհանոց

Արաբական խոհարարական մշակույթի հետ միասին լիբանանյան խոհանոցը գոյություն է ունեցել բիբլիական ժամանակներից, և սա բառացիորեն արտացոլված է պատմության մեջ: Բացի լիբանանյան աշխարհահռչակ ազգային ուտեստներից, ինչպիսիք են քիբեն, մուլուքնիան, լաբնեն, բաքլավան, և այլն, լիբանանյան խոհանոցը նաև առաջարկում է համեղ տարբերակների բազմազանություն բուսակերների համար, ինչպես օրինակ լիբանանյան մուսական է: Սա ավանդական բուսակերային ճաշատեսակ է, որի գլխավոր բաղադրիչներն են սմբուկը, սիսեռը և տոմատի սոուսը:
 
 
 
Լիբանանյան ուտեստները, ինչպես և Միջին Արևելքի ուտեստներից շատերն աճող մասսայականություն են վայելում արևմտյան աշխարհում՝ որպես քիչ առողջ արագ սննդի փոխարինողներ: Նույնը կարելի է ասել տարբեր ռեստորանների մասին, որոնք մատուցում են լիբանանյան և Միջին Արևելքի ուտեստների լայն տեսականի ու առաջարկում են բաղադրատոմսեր: Եթե կհամարձակվեք ինքներդ ինչ-որ բան պատրաստել լիբանանյան խոհանոցից ձմռանը, կարող եք օգտագործել նաև սառեցրած բանջարեղեն: