Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Ֆրանսիայի համը. ուտել լավ սնունդ և ունենալ լավ տեսք

Ֆրանսիայի համը

Ֆրանսիական խոհանոցը բնութագրվում է բանջարեղենի հաճախակի օգտագործմամբ: Կարտոֆիլը, կանաչ լոբին, սոխի բոլոր տեսակները, սպանախը, կաղամբը, լոլիկը, բադրիջանը, նեխուրը, սնկերը՝ սրանք բոլորը նախուտեստների, հիմնական ճաշատեսակների և խավարտների հիմքն են:

Առաջին ճաշատեսակը սովորաբար ապուրն է. ամենատարածվածը պրասից կրեմ-ապուրն է:

Հիմնական ճաշատեսակը խորոված միսն է՝ սովորաբար տավարի, հորթի, ոչխարի, գառան, թռչնի կամ եղնիկի, հազվադեպ ուտում են խոզի միս կարագով՝ համեմված ուրցով, թարխունով, շուշանով, ռեհանով, մաղադանոսով, դափնու տերևով, դարչինով, մեխակով, շաֆրանով, մշկընկույզով, կոճապղպեղով, չամանով և այլ էկզոտիկ համեմունքներով: Միսը մատուցվում է բանջարեղենի խավարտով, որը նույնպես կարող է խորովվել: Նրանք ուշադրություն են դարձնում նրան, որ հասնեն մսի, բանջարեղենի և համեմունքների չափաբաժինների կատարյալ համադրությանը:

Ֆրանսիացիները գիտեն՝ ինչպես պատրաստել և ուտել. նրանց խոհանոցը հզոր հիմք է առողջ սննդակարգի համար: Այն բաղկացած է առողջ ձևով պատրաստված մեծ քանակությամբ մրգերից ու բանջարեղենից: Նրանք կարողացել են գտնել լավ սնունդ ուտելու և լավ արտաքին ունենալու գաղտնիքը: Նրանք ժամանակ չեն խնայում ուտելիքը վայելելու և համտեսելու հաճույքը ստանալու համար: Bon appétite! (Բարի ախորժակ)


Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Լեչո՝ ավանդական հունգարական կերակուր

Լեչո՝ ավանդական հունգարական կերակուր

Լեչոն շոգեխաշած կարմիր պղպեղն է՝ լոլիկի և սոխի ավելացմամբ:

3 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Տապակած թռչող ձուկ

Տապակած թռչող ձուկ

Կարիբյան խոհանոցի կերակուր հանդիսացող թռչող ձկան պատրաստման բաղադրատոմս:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Խորոված տավարի սուկի

Խորոված տավարի սուկի

Խորոված տավարի սուկիի՝ երկար տարիների պատմություն ունեցող համեղ չեխական ուտեստի բաղադրատոմս:

3 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Լազանյա՝ իտալական ջեռեփուկ պաստայով, մսով և բանջարեղենով

Լազանյա՝ իտալական ջեռեփուկ պաստայով, մսով և բանջարեղենով

Իտալական ամենահայտնի ճաշատեսակներից մեկի՝ լազանյայի բաղադրատոմս:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ֆրանսիայի համը. ուտել լավ սնունդ և ունենալ լավ տեսք
Ֆրանսիայի համը

Ֆրանսիական խոհանոցը բնութագրվում է բանջարեղենի հաճախակի օգտագործմամբ: Կարտոֆիլը, կանաչ լոբին, սոխի բոլոր տեսակները, սպանախը, կաղամբը, լոլիկը, բադրիջանը, նեխուրը, սնկերը՝ սրանք բոլորը նախուտեստների, հիմնական ճաշատեսակների և խավարտների հիմքն են:

Առաջին ճաշատեսակը սովորաբար ապուրն է. ամենատարածվածը պրասից կրեմ-ապուրն է:

Հիմնական ճաշատեսակը խորոված միսն է՝ սովորաբար տավարի, հորթի, ոչխարի, գառան, թռչնի կամ եղնիկի, հազվադեպ ուտում են խոզի միս կարագով՝ համեմված ուրցով, թարխունով, շուշանով, ռեհանով, մաղադանոսով, դափնու տերևով, դարչինով, մեխակով, շաֆրանով, մշկընկույզով, կոճապղպեղով, չամանով և այլ էկզոտիկ համեմունքներով: Միսը մատուցվում է բանջարեղենի խավարտով, որը նույնպես կարող է խորովվել: Նրանք ուշադրություն են դարձնում նրան, որ հասնեն մսի, բանջարեղենի և համեմունքների չափաբաժինների կատարյալ համադրությանը:

Ֆրանսիացիները գիտեն՝ ինչպես պատրաստել և ուտել. նրանց խոհանոցը հզոր հիմք է առողջ սննդակարգի համար: Այն բաղկացած է առողջ ձևով պատրաստված մեծ քանակությամբ մրգերից ու բանջարեղենից: Նրանք կարողացել են գտնել լավ սնունդ ուտելու և լավ արտաքին ունենալու գաղտնիքը: Նրանք ժամանակ չեն խնայում ուտելիքը վայելելու և համտեսելու հաճույքը ստանալու համար: Bon appétite! (Բարի ախորժակ)