Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:

Իմանալ ավելին

Սննդակարգ հղի կանանց համար

Պտղի համար ամենակարևորը հետևյալ սննդային տարրերն են՝ ֆոլիաթթու, երկաթ, իոն, ցինկ և անփոխարինելի ճարպային թթուներ: Այս տարրերը պետք է ստանալ ճիշտ չափաբաժնով սնունդի հետ միասին: Սննդակարգային սխալները հղի և կրծքով կերակրող կանանց մոտ ի հայտ են գալիս, երբ նրանց օրգանիզմը չի ստանում այս տարրերի ճիշտ քանակությունը: 
 

Իմանալ՝ ինչ ուտել

Այն կանայք, ովքեր ցանկանում են մայր դառնալ, պետք է իմանան պատշաճ սնվելու սկզբունքները:
 
what should pregnant women not eat during pregnancy
 
Մենք ցանկանում ենք տալ ձեզ մի քանի խորհուրդ, որոնք կօգնեն խուսափել սննդակարգի բացասական արդյունքից և կհամապատասխանեցնեն այն ձեր կարիքներին.

Զանազանված ուտեստներ: Չկա որևիցե մթերք, որը կներառի բոլոր սննդարար տարրերը (դրանք շուրջ 60-ն են). որքան մեծ է մեր կերած ճաշատեսակների ցանկը, այնքան օգտակար է դա մեր առողջության համար:

Միայն ամբողջական հատիկով հաց: Ամբողջական հատիկով տարեկանի հացն իր մեջ 3-5 անգամ ավելի շատ հանքային նյութեր է պարունակում, քան սպիտակ հացը. այն նաև հարուստ է վիտամիններով և սննդային մանրաթելերով:

Սննդակարգում երկաթի կրկնակի քանակ: Հղի կինը պետք է ուտի միս, թռչնամիս կամ ապխտած միս օրական երկու անգամ (խորհուրդ է տրվում ցածր յուղայնությամբ տեսակը): Խորհուրդ է տրվում ամեն ճաշելուց հետո ուտել բանջարեղեն կամ մրգեր, որոնք հարուստ են վիտամին C-ով, ինչը նպաստում է երկաթի յուրացմանը:

Ձկնեղենը պարտադիր է: Այն թանկարժեք սպիտակուցի մեծ աղբյուր է:

Հում բանջարեղենով աղցանի համար բուսական յուղ – օրական ամենաքիչը մեկ գդալ: Այն պարունակում է չհագեցած ճարպային թթուներ, որոնք անհրաժեշտ են հղիության նորմալ ընթացքի համար:

Բարձրացնել կաթի և կաթնամթերքի քանակը: Դրանք շատ կարևոր են թե՛ կնոջ, և թե՛ երեխայի համար, քանի որ պարունակում են կալցիում, վիտամին B2, B12 և բարձրարժեք սպիտակուց: Ցածր յուղայնությամբ մթերքները հեշտացնում են օրգանիզմի ճիշտ քաշի պահպանումը:

• Նվազագույնը 1կգ բանջարեղեն և մրգեր օրական, սրանք վիտամինների և միներալների լավագույն աղբյուրն են:

Արգելք ալկոհոլի վրա, թունդ սուրճի և ծխախոտի կրճատում: Թմրանյութերը նույնպես արգելված են: Դրանք բարձրացնում են վիժման ռիսկը և կարող են վնասել պտղին:

 what can pregnant women eat during pregnancy
 
 

Զանազանումը հիմքում

Սննդի զանազանումը և տարբեր տեսակների մթերքների օգտագործումը մեծապես նվազեցնում է սննդային տարրերի պակասորդի ռիսկը:

Այս ընթացքում վիտամինների և միներալների պահանջը զգալիորեն աճում է, ընդհուպ մինչև 50-100%: Սակայն սննդի օրական ընդունման կալորիական արժեքն աճում է ընդհամենը 300 կկալ:
Շատ կանայք հետևում են իրենց կառուցվածքին, կիրառելով նիհարեցնող սննդակարգերի տարբեր տեսակներ՝ հաճախ վատ բալանսավորված, դա բերում է սննդարար տարրերի նվազեցմանը:
Հղի կինը պետք է բավարարի ոչ միայն իր սեփական սննդային կարիքները, այլ նաև իր արգանդում զարգացող պտղի կարիքները: Ահա թե ինչու չպետք է մոռանաք օգտագործել զանազան ուտելիքներ, որոնք հարուստ են բնական մթերքներով Ձեր սեփական և Ձեր երեխայի առողջության համար:

 

Ճաշացանկ

Նախաճաշ.
Նախաճաշի շիլա կաթով, ամբողջական հատիկով 2 կլոր հաց, երկու շերտ անյուղ խոզապուխտ, լոլիկով, սոխով և ձիթապտղի յուղով աղցան, կիտրոնով թեյ
Լանչ.
Շոգեխաշած սաղմոն, գազարով սալաթ, խաշած կարտոֆիլ, թուրինջի հյութ
Ճաշ.
Մրգային աղցան, ամբողջական հատիկներով հացը նարնջի ջեմով, յոգուրտ, կիտրոնով թեյ


Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Բոգրաչ (գուլյաշ-ապուր)
Բոգրաչ (գուլյաշ-ապուր)

Բոգրաչի՝ գուլյաշ-ապուրի բաղադրատոմս:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Բուլկուց կնեդլիկներ
Բուլկուց կնեդլիկներ

Կնեդլիկների՝ կարտոֆիլի կամ բրձնի փոխարեն մսի հետ մատուցվող չեխական ավանդական խորտիկի բաղադրատոմս:

3 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Գիրոս հնդկահավով
Գիրոս հնդկահավով

Գիրոսը շաուրմայի հունական տարբերակն է և հատուկ է հունական խոհանոցին:

2 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Մակարոնով կուգել
Մակարոնով կուգել

Հրեական խոհանոցի ավանդական կերակուրի՝ մակարոնով կուգելի պատրաստման բաղադրատոմս:

8 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Սննդակարգ հղի կանանց համար
Պտղի համար ամենակարևորը հետևյալ սննդային տարրերն են՝ ֆոլիաթթու, երկաթ, իոն, ցինկ և անփոխարինելի ճարպային թթուներ: Այս տարրերը պետք է ստանալ ճիշտ չափաբաժնով սնունդի հետ միասին: Սննդակարգային սխալները հղի և կրծքով կերակրող կանանց մոտ ի հայտ են գալիս, երբ նրանց օրգանիզմը չի ստանում այս տարրերի ճիշտ քանակությունը: 
 

Իմանալ՝ ինչ ուտել

Այն կանայք, ովքեր ցանկանում են մայր դառնալ, պետք է իմանան պատշաճ սնվելու սկզբունքները:
 
what should pregnant women not eat during pregnancy
 
Մենք ցանկանում ենք տալ ձեզ մի քանի խորհուրդ, որոնք կօգնեն խուսափել սննդակարգի բացասական արդյունքից և կհամապատասխանեցնեն այն ձեր կարիքներին.

Զանազանված ուտեստներ: Չկա որևիցե մթերք, որը կներառի բոլոր սննդարար տարրերը (դրանք շուրջ 60-ն են). որքան մեծ է մեր կերած ճաշատեսակների ցանկը, այնքան օգտակար է դա մեր առողջության համար:

Միայն ամբողջական հատիկով հաց: Ամբողջական հատիկով տարեկանի հացն իր մեջ 3-5 անգամ ավելի շատ հանքային նյութեր է պարունակում, քան սպիտակ հացը. այն նաև հարուստ է վիտամիններով և սննդային մանրաթելերով:

Սննդակարգում երկաթի կրկնակի քանակ: Հղի կինը պետք է ուտի միս, թռչնամիս կամ ապխտած միս օրական երկու անգամ (խորհուրդ է տրվում ցածր յուղայնությամբ տեսակը): Խորհուրդ է տրվում ամեն ճաշելուց հետո ուտել բանջարեղեն կամ մրգեր, որոնք հարուստ են վիտամին C-ով, ինչը նպաստում է երկաթի յուրացմանը:

Ձկնեղենը պարտադիր է: Այն թանկարժեք սպիտակուցի մեծ աղբյուր է:

Հում բանջարեղենով աղցանի համար բուսական յուղ – օրական ամենաքիչը մեկ գդալ: Այն պարունակում է չհագեցած ճարպային թթուներ, որոնք անհրաժեշտ են հղիության նորմալ ընթացքի համար:

Բարձրացնել կաթի և կաթնամթերքի քանակը: Դրանք շատ կարևոր են թե՛ կնոջ, և թե՛ երեխայի համար, քանի որ պարունակում են կալցիում, վիտամին B2, B12 և բարձրարժեք սպիտակուց: Ցածր յուղայնությամբ մթերքները հեշտացնում են օրգանիզմի ճիշտ քաշի պահպանումը:

• Նվազագույնը 1կգ բանջարեղեն և մրգեր օրական, սրանք վիտամինների և միներալների լավագույն աղբյուրն են:

Արգելք ալկոհոլի վրա, թունդ սուրճի և ծխախոտի կրճատում: Թմրանյութերը նույնպես արգելված են: Դրանք բարձրացնում են վիժման ռիսկը և կարող են վնասել պտղին:

 what can pregnant women eat during pregnancy
 
 

Զանազանումը հիմքում

Սննդի զանազանումը և տարբեր տեսակների մթերքների օգտագործումը մեծապես նվազեցնում է սննդային տարրերի պակասորդի ռիսկը:

Այս ընթացքում վիտամինների և միներալների պահանջը զգալիորեն աճում է, ընդհուպ մինչև 50-100%: Սակայն սննդի օրական ընդունման կալորիական արժեքն աճում է ընդհամենը 300 կկալ:
Շատ կանայք հետևում են իրենց կառուցվածքին, կիրառելով նիհարեցնող սննդակարգերի տարբեր տեսակներ՝ հաճախ վատ բալանսավորված, դա բերում է սննդարար տարրերի նվազեցմանը:
Հղի կինը պետք է բավարարի ոչ միայն իր սեփական սննդային կարիքները, այլ նաև իր արգանդում զարգացող պտղի կարիքները: Ահա թե ինչու չպետք է մոռանաք օգտագործել զանազան ուտելիքներ, որոնք հարուստ են բնական մթերքներով Ձեր սեփական և Ձեր երեխայի առողջության համար:

 

Ճաշացանկ

Նախաճաշ.
Նախաճաշի շիլա կաթով, ամբողջական հատիկով 2 կլոր հաց, երկու շերտ անյուղ խոզապուխտ, լոլիկով, սոխով և ձիթապտղի յուղով աղցան, կիտրոնով թեյ
Լանչ.
Շոգեխաշած սաղմոն, գազարով սալաթ, խաշած կարտոֆիլ, թուրինջի հյութ
Ճաշ.
Մրգային աղցան, ամբողջական հատիկներով հացը նարնջի ջեմով, յոգուրտ, կիտրոնով թեյ

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description