Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Դեղին բանջարեղենը`որպես լավագույն դեղամիջոց ձեր աչքերի և մաշկի համար

Կարոտինոիդները, որոնք պարունակվում են դեղին բանջարեղեններում, հաճախ իրենցից նյութերի խառնուրդ են ներկայացնում: Դրանք կազմված են բետա-կարոտինից, լյուտեինից, զեաքսանտինից և լիկոպենից: Ավելին, առանձին կարոտինոիդն այլ համապատասխան գործառույթներ է կատարում: Ահա դրանցից մի քանիսը`

  • ամրապնդում է ճկունությունը
  • պահպանում է տեսողությունը
  • պաշտպանում է աթերոսկլերոզից
  • լավացնում է մաշկի, մազերի և եղունգների վիճակը
  • պաշտպանում է ազատ ռադիկալներից

Yellow vegetables

Մարդու օրգանիզմն ունակ է կարոտինոիդը վերածել վիտամին A-ի, որը կյանքի համար կարևոր տարր է: Այն ամրապնդում է իմունային համակարգը և ազդում է մաշկի առողջության վրա: Կարոտինոիդները նաև անհրաժեշտ են տեսողության նորմալ գործունեության համար, քանի որ դրանք աչքի դեղին կետի` տեսողության համար պատասախանատու բաղադրիչի, մասն են կազմում: Դեղին և նարնջագույն բանջարեղենը նաև օրգանիզմը պաշտպանում է վնասակար ուլտրամանուշակագույն ճառագայթներից: Այն մարդկանց մաշկը, ում սննդակարգը հարուստ է կարոտինոիդներով, ավելի դանդաղ է ծերանում: Կարոտինոիդները լավացնում են ոսկորների վիճակը՝ ամրացնելով դրանք: Բացի այդ, այս պիգմենտները մեզ պաշտպանում են ազատ ռադիկալների վնասակար ազդեցությունից, որը քաղցկեղային շատ հիվանդությունների է բերում: Տղամարդիկ, ովքեր անբավարար քանակությամբ դեղին և նարնջագույն բանջարեղեններ են օգտագործում, ավելի շատ են ենթակա շագանակագեղձի քաղցկեղի առաջացման վտանգի: Կարոտինոիդները նվազեցնում են արգանդի պարանոցի, թոքերի, ստամոքսաաղիքային տրակտի քաղցկեղի առաջացման վտանգը և մեզ պաշտպանում են սրտանոթային հիվանդություններից, նվազեցնելով խոլեստերինի կուտակումը արյունատար անոթներում:

Դեղին և նարնջագույն բանջարեղենների խմբում են.


Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Կալալաատիկկո՝ ձկով ջեռեփուկ

Կալալաատիկկո՝ ձկով ջեռեփուկ

Կալալաատիկկոն Ֆինլանդիայում պատրաստվող ձկնային ջեռեփուկ է:

4 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Հորիատիկի՝ հունական աղցան

Հորիատիկի՝ հունական աղցան

Հունական խոհանոցի հանրահայտ ուտեստի՝ հորիատիկիի (հունական աղցան) բաղադրատոմս:

2 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Բանջարեղենով ռուլետներ

Բանջարեղենով ռուլետներ

Վիետնամական խոհանոցի ուտեստի՝ բանջարեղենով ռուլետների պատրաստման բաղադրատոմս:

4 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Մարինացված սաղմոն ոսպի աղցանով

Մարինացված սաղմոն ոսպի աղցանով

Ոսպով և սոուսով մարինացված սաղմոնի բաղադրատոմս:

3 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Դեղին բանջարեղենը`որպես լավագույն դեղամիջոց ձեր աչքերի և մաշկի համար

Կարոտինոիդները, որոնք պարունակվում են դեղին բանջարեղեններում, հաճախ իրենցից նյութերի խառնուրդ են ներկայացնում: Դրանք կազմված են բետա-կարոտինից, լյուտեինից, զեաքսանտինից և լիկոպենից: Ավելին, առանձին կարոտինոիդն այլ համապատասխան գործառույթներ է կատարում: Ահա դրանցից մի քանիսը`

  • ամրապնդում է ճկունությունը
  • պահպանում է տեսողությունը
  • պաշտպանում է աթերոսկլերոզից
  • լավացնում է մաշկի, մազերի և եղունգների վիճակը
  • պաշտպանում է ազատ ռադիկալներից

Yellow vegetables

Մարդու օրգանիզմն ունակ է կարոտինոիդը վերածել վիտամին A-ի, որը կյանքի համար կարևոր տարր է: Այն ամրապնդում է իմունային համակարգը և ազդում է մաշկի առողջության վրա: Կարոտինոիդները նաև անհրաժեշտ են տեսողության նորմալ գործունեության համար, քանի որ դրանք աչքի դեղին կետի` տեսողության համար պատասախանատու բաղադրիչի, մասն են կազմում: Դեղին և նարնջագույն բանջարեղենը նաև օրգանիզմը պաշտպանում է վնասակար ուլտրամանուշակագույն ճառագայթներից: Այն մարդկանց մաշկը, ում սննդակարգը հարուստ է կարոտինոիդներով, ավելի դանդաղ է ծերանում: Կարոտինոիդները լավացնում են ոսկորների վիճակը՝ ամրացնելով դրանք: Բացի այդ, այս պիգմենտները մեզ պաշտպանում են ազատ ռադիկալների վնասակար ազդեցությունից, որը քաղցկեղային շատ հիվանդությունների է բերում: Տղամարդիկ, ովքեր անբավարար քանակությամբ դեղին և նարնջագույն բանջարեղեններ են օգտագործում, ավելի շատ են ենթակա շագանակագեղձի քաղցկեղի առաջացման վտանգի: Կարոտինոիդները նվազեցնում են արգանդի պարանոցի, թոքերի, ստամոքսաաղիքային տրակտի քաղցկեղի առաջացման վտանգը և մեզ պաշտպանում են սրտանոթային հիվանդություններից, նվազեցնելով խոլեստերինի կուտակումը արյունատար անոթներում:

Դեղին և նարնջագույն բանջարեղենների խմբում են.