Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Ճապոնական սնունդ` հյուրասիրեք ձեզ ծագող արևով

 

Ճապոնական սնունդ

Մի բան, որ ճապոնական սննդին այնքան յուրահատուկ ու էկզոտիկ համ ու տեսք է տալիս... գուշակեք՝ ի՞նչն է: Հավատում եք թե ոչ, բայց համեմունքներն այստեղ շատ քիչ կապ ունեն:
Ճապոնացիները շատ այլ բուդդիստների նման ավելի շատ գնահատում են հողից, քան արոտավայրերից ստացված ուտելիքը: Ամենակարևորը`նրանք ամեն ինչից վեր դասում են պարզությունն ու բնական համը: Բնական համն է, որ ստեղծում է իսկական ճապոնական ուտելիք և ձեզ փոխանցում ծագող արևի շողերից ջերմանալու լիակատար զգացողություն: Ոչ ոք չի կարող պատկերացնել երեկոն ճապոնական ռեստորանում առանց լոլիկի, սմբուկի, ցուկկինիի, կանաչ լոբու, սպանախի, սոխի, կարտոֆիլի և այլն:
 

Առողջ խոհանոց

Պատահական չէ, որ ճապոնացիները աշխարհի ամենաերկարակյաց ազգն են: Նրանք շատ ավելի քիչ են հակված գիրության, քան մյուս ազգերը: Հավատում եք, թե ոչ, բայց դա միայն ճապոնական սննդի, այդ ազգի կողմից առողջ սննդի բարձր գնահատման և բնական համերի հանդեպ ունեցած նրանց սիրո շնորհիվ է: Որոշ ճապոնացիներ կարծում են, որ եվրոպացիներն անհոգի արարածներ են, քանի որ միս են ուտում, և հավատում են, որ միսը տանում է թե նրանց հոգին, թե առողջությունը:
 
 
 
Այնուամենայնիվ, նրանք իրականում չեն արհամարհում մսակեր ազգերին և միս են օգտագործում նաև իրենց առողջ խոհանոցում: Բացառություն չէ ճապոնական սննդի այնպիսի տարածված օրինակն, ինչպիսին սուշին է, որը երբեք չի մատուցվում առանց լավ եփված խրթխրթան բանջարեղենի:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Աղցան Ուոլդորֆ-Աստորիա
Աղցան Ուոլդորֆ-Աստորիա

Ուոլդորֆ-Աստորիա աղցանի բաղադրատոմս:

4 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Պիցցա
Պիցցա

Պղպեղով փոքր պիցցայի բաղադրատոմս: Պիցցայի խմորն ունի սեփական երկար պատմությունը:

2 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
«Որսորդական» պիցցա
«Որսորդական» պիցցա

Ցանկանո՞ւմ եք զարմացնել մտերիմներին համեղ և յուրահատուկ ճաշատեսակով: Ձեզ օգնության կգա որսորդական պիցցան:

4 անձի համար 30-45 րոպե Միջին բարդության
Այնտոպֆ՝ լիարժեք ճաշ
Այնտոպֆ՝ լիարժեք ճաշ

«Այնտոպֆ» բառը գերմաներեն նշանակում է «մեկ կաթսա», ինչն էլ հանդիսանում է այս ուտեստի գաղտնիքը:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Ճապոնական սնունդ` հյուրասիրեք ձեզ ծագող արևով
 

Ճապոնական սնունդ

Մի բան, որ ճապոնական սննդին այնքան յուրահատուկ ու էկզոտիկ համ ու տեսք է տալիս... գուշակեք՝ ի՞նչն է: Հավատում եք թե ոչ, բայց համեմունքներն այստեղ շատ քիչ կապ ունեն:
Ճապոնացիները շատ այլ բուդդիստների նման ավելի շատ գնահատում են հողից, քան արոտավայրերից ստացված ուտելիքը: Ամենակարևորը`նրանք ամեն ինչից վեր դասում են պարզությունն ու բնական համը: Բնական համն է, որ ստեղծում է իսկական ճապոնական ուտելիք և ձեզ փոխանցում ծագող արևի շողերից ջերմանալու լիակատար զգացողություն: Ոչ ոք չի կարող պատկերացնել երեկոն ճապոնական ռեստորանում առանց լոլիկի, սմբուկի, ցուկկինիի, կանաչ լոբու, սպանախի, սոխի, կարտոֆիլի և այլն:
 

Առողջ խոհանոց

Պատահական չէ, որ ճապոնացիները աշխարհի ամենաերկարակյաց ազգն են: Նրանք շատ ավելի քիչ են հակված գիրության, քան մյուս ազգերը: Հավատում եք, թե ոչ, բայց դա միայն ճապոնական սննդի, այդ ազգի կողմից առողջ սննդի բարձր գնահատման և բնական համերի հանդեպ ունեցած նրանց սիրո շնորհիվ է: Որոշ ճապոնացիներ կարծում են, որ եվրոպացիներն անհոգի արարածներ են, քանի որ միս են ուտում, և հավատում են, որ միսը տանում է թե նրանց հոգին, թե առողջությունը:
 
 
 
Այնուամենայնիվ, նրանք իրականում չեն արհամարհում մսակեր ազգերին և միս են օգտագործում նաև իրենց առողջ խոհանոցում: Բացառություն չէ ճապոնական սննդի այնպիսի տարածված օրինակն, ինչպիսին սուշին է, որը երբեք չի մատուցվում առանց լավ եփված խրթխրթան բանջարեղենի: