Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Ճամփորդել խոհարարական ոգեշնչման համար. ինչ կարող են սովորեցնել աշխարհի մթերքները

 

Խոհարարական ոգեշնչում

Ճամփորդելը կհարստացնի ձեր գիտելիքները ոչ միայն այլ մշակույթների և ձեր հայրենիքի, այլ նաև ձեր օրական սննդակարգի մասին: Ողջ աշխարհում կա մթերքների անվերջանալի տեսականի, և դրանցից շատերը հաստատ կհամընկնեն ձեր խոհարարական ճաշակի հետ:

Ահա թե ինչի վրա պետք է ավելի շատ ուշադրություն դարձնեն ճանապարհորդները նոր համեր փորձելիս՝ 

Համեմունքներ – դրանք կարող են անճանաչելիորեն փոխել յուրաքանչյուր ուտեստի համը, և շատ խոհանոցներ կատարելագործել են դրանց օգտագործման ձևը՝ հասցնելով այն արվեստի: Եթե զգում եք, որ եվրոպացիներն ու հյուսիսամերիկացիներն օգտագործում են համեմունքները չափազանց քիչ և առանց հաճույքի, անցեք Հարավարևելյան Ասիա և Միջին Արևելք նոր բացահայտումների և գաղափարների համար:

Միս – հանդիսանալով սպիտակուցների ձեր առաջնային աղբյուրը՝ միսը պետք է լինի համեղ ու բազմազան: Միջին Արևելքի ավանդական մշակույթները և Ավստրալիայի բնիկները կարող են օգնել մսի նոր համերի ձեր փնտրտուքներում:
 
 

Մթերքի այս տեսակի ավելի ավանդական գաղափարների համար մտածեք Կենտրոնական և Արևելյան Եվրոպա այցելելու մասին, որպեսզի գնահատեք այնտեղի՝ որսի միս պատրաստելու դարավոր ավանդույթը:

Բանջարեղեն – շատ հաճախ մենք ընդունում ենք այն ինչպես կա և թեկուզ թեթևակի չենք լայնացնում մեր հորիզոններն ու նոր բանջարեղեններ ավելացնում մեր սննդակարգին: Ոսպը, սիսեռը, սմբուկը, դդմիկը և այլն, չնայած որ շատ օգտակար են ու համեղ, սակայն վատ են ներկայացված Արևմտյան խոհանոցի ավանդույթներում: Հարավային Կովկասը, Չինաստանը և Միջին Արևելքը կփոխեն ձեր պատկերացումները բանջարեղենի և կանաչեղենի մասին:

Ինչպես տեսնում եք, պարզապես ձեր աչքերը բաց պահելով և համտեսելով ուտելիքները ողջ աշխարհով մեկ՝ շատ բան կարող եք սովորել, և ձեզ հետ տուն տանել խոհանոցային ոգեշնչանքի ու պատրաստման մտքերի թանկարժեք գանձարանը:


Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Կալդո Վերդե
Կալդո Վերդե

Կալդո Վերդեն (Caldo Verde) ավանդական պորտուգալական ապուր է, որի պատրաստման համար օգտագործում են «couve gallega» տեսակի կաղամբի տերևներ:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Տակո կարմիր լոբիով
Տակո կարմիր լոբիով

Ուտեստ,որը ձեզ կտեղափոխի մեքսիկական խնջույքի և կուրախացնի իր գունային համադրությամբ։

2 անձի համար 30-45 րոպե Բարդ
Հավով և եգիպտացորենով տապակած կոտլետներ
Հավով և եգիպտացորենով տապակած կոտլետներ

Եգիպտացորենով կոտլետներ

5 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Տոմ յամ կունգ՝ թաիլանդական ապուր
Տոմ յամ կունգ՝ թաիլանդական ապուր

Տոմ յամ կունգը Թաիլանդում ամենահայտնի ապուրն է, որը պատրաստում են հավի մսի արգանակով, սնկով, կիտրոնի կտորներով ու տերևներով և մանր ծովախեցգետիններով, որոնք շատ սիրված են թաիլանդցիների կողմից:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ճամփորդել խոհարարական ոգեշնչման համար. ինչ կարող են սովորեցնել աշխարհի մթերքները
 

Խոհարարական ոգեշնչում

Ճամփորդելը կհարստացնի ձեր գիտելիքները ոչ միայն այլ մշակույթների և ձեր հայրենիքի, այլ նաև ձեր օրական սննդակարգի մասին: Ողջ աշխարհում կա մթերքների անվերջանալի տեսականի, և դրանցից շատերը հաստատ կհամընկնեն ձեր խոհարարական ճաշակի հետ:

Ահա թե ինչի վրա պետք է ավելի շատ ուշադրություն դարձնեն ճանապարհորդները նոր համեր փորձելիս՝ 

Համեմունքներ – դրանք կարող են անճանաչելիորեն փոխել յուրաքանչյուր ուտեստի համը, և շատ խոհանոցներ կատարելագործել են դրանց օգտագործման ձևը՝ հասցնելով այն արվեստի: Եթե զգում եք, որ եվրոպացիներն ու հյուսիսամերիկացիներն օգտագործում են համեմունքները չափազանց քիչ և առանց հաճույքի, անցեք Հարավարևելյան Ասիա և Միջին Արևելք նոր բացահայտումների և գաղափարների համար:

Միս – հանդիսանալով սպիտակուցների ձեր առաջնային աղբյուրը՝ միսը պետք է լինի համեղ ու բազմազան: Միջին Արևելքի ավանդական մշակույթները և Ավստրալիայի բնիկները կարող են օգնել մսի նոր համերի ձեր փնտրտուքներում:
 
 

Մթերքի այս տեսակի ավելի ավանդական գաղափարների համար մտածեք Կենտրոնական և Արևելյան Եվրոպա այցելելու մասին, որպեսզի գնահատեք այնտեղի՝ որսի միս պատրաստելու դարավոր ավանդույթը:

Բանջարեղեն – շատ հաճախ մենք ընդունում ենք այն ինչպես կա և թեկուզ թեթևակի չենք լայնացնում մեր հորիզոններն ու նոր բանջարեղեններ ավելացնում մեր սննդակարգին: Ոսպը, սիսեռը, սմբուկը, դդմիկը և այլն, չնայած որ շատ օգտակար են ու համեղ, սակայն վատ են ներկայացված Արևմտյան խոհանոցի ավանդույթներում: Հարավային Կովկասը, Չինաստանը և Միջին Արևելքը կփոխեն ձեր պատկերացումները բանջարեղենի և կանաչեղենի մասին:

Ինչպես տեսնում եք, պարզապես ձեր աչքերը բաց պահելով և համտեսելով ուտելիքները ողջ աշխարհով մեկ՝ շատ բան կարող եք սովորել, և ձեզ հետ տուն տանել խոհանոցային ոգեշնչանքի ու պատրաստման մտքերի թանկարժեք գանձարանը: