Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Եփել ջրի մեջ թե՞ գոլորշու վրա: Բանջարեղենի եփման տևողությունը:

Շոգեխաշելու եղանակը կատարյալ լուծում է ոչ միայն առողջ սնունդի երկրպագուների համար: Այս մեթոդը թույլ է տալիս պատրաստել ուտեստներ՝ խնայելով ձեր ժամանակը: Շոգեխաշումը շատ ավելի արագ գործընթաց է, քան ավանդական՝ ջրի մեջ եռացման եղանակը: Օրինակ՝ սպանախի պատրաստման ժամանակը գոլորշու վրա եփելիս նվազում է մոտ երկու րոպեով, մինչդեռ սմբուկինը՝ 15 րոպեով: Ինչպե՞ս կարող է այդպես լինել: Դա կախված է ջերմության փոխանցման եղանակից և գործընթացի ջերմաստիճանի՝ 120°C-ից բարձր լինելուց:

Բացի այդ, գոլորշու վրա եփվող ուտեստները չունեն անընդմեջ վերահսկման կամ խառնելու կարիք, ինչը նույնպես որոշակի ժամանակ է խնայում: Եփման կարճ տևողությունը նվազեցնում է սննդարար նյութերի կորստի մակարդակը: Ավանդական եռացման եղանակը հանգեցնում է վիտամինների և հանքային նյութերի 40%-ի կորստի: Վիտամին C-ի օրինակով՝ վերջինիս կորուստը կարող է հասնել անգամ 70%-ի: Ջրի մեջ եփած բանջարեղենները պահպանում են վիտամին A-ի պարունակության միայն 36%-ը, մինչդեռ գոլորշու վրա եփածները՝ մինչև 62%-ը: Եփման ընթացքում զգալիորեն պակասում են նաև B խմբի վիտամինները:

Եփել ջրի մեջ թե՞ գոլորշու վրա: Բանջարեղենի եփման տևողությունը

Փորձե՛ք ինքներդ և պարզե՛ք, թե որ գործընթացն է ավելի շատ ժամանակ խնայում:

Ստացե՛ք հաճույք և ստեղծագորգե՛ք՝ Առօրյա բանջարեղենը ձեր խոհանոցում


Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Լեչո՝ ավանդական հունգարական կերակուր
Լեչո՝ ավանդական հունգարական կերակուր

Լեչոն շոգեխաշած կարմիր պղպեղն է՝ լոլիկի և սոխի ավելացմամբ:

3 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Սուշիի բրինձ
Սուշիի բրինձ

Ինչպես պատրաստել սուշիի բրինձ. ճապոնական խոհանոցի հիմունքները:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
«Որսորդական» պիցցա
«Որսորդական» պիցցա

Ցանկանո՞ւմ եք զարմացնել մտերիմներին համեղ և յուրահատուկ ճաշատեսակով: Ձեզ օգնության կգա որսորդական պիցցան:

4 անձի համար 30-45 րոպե Միջին բարդության
Կարիբյան ապուր լոբով
Կարիբյան ապուր լոբով

Կարիբյան խոհանոցի ուտեստի՝ լոբով ապուրի պատրաստման բաղադրատոմս:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Եփել ջրի մեջ թե՞ գոլորշու վրա: Բանջարեղենի եփման տևողությունը:

Շոգեխաշելու եղանակը կատարյալ լուծում է ոչ միայն առողջ սնունդի երկրպագուների համար: Այս մեթոդը թույլ է տալիս պատրաստել ուտեստներ՝ խնայելով ձեր ժամանակը: Շոգեխաշումը շատ ավելի արագ գործընթաց է, քան ավանդական՝ ջրի մեջ եռացման եղանակը: Օրինակ՝ սպանախի պատրաստման ժամանակը գոլորշու վրա եփելիս նվազում է մոտ երկու րոպեով, մինչդեռ սմբուկինը՝ 15 րոպեով: Ինչպե՞ս կարող է այդպես լինել: Դա կախված է ջերմության փոխանցման եղանակից և գործընթացի ջերմաստիճանի՝ 120°C-ից բարձր լինելուց:

Բացի այդ, գոլորշու վրա եփվող ուտեստները չունեն անընդմեջ վերահսկման կամ խառնելու կարիք, ինչը նույնպես որոշակի ժամանակ է խնայում: Եփման կարճ տևողությունը նվազեցնում է սննդարար նյութերի կորստի մակարդակը: Ավանդական եռացման եղանակը հանգեցնում է վիտամինների և հանքային նյութերի 40%-ի կորստի: Վիտամին C-ի օրինակով՝ վերջինիս կորուստը կարող է հասնել անգամ 70%-ի: Ջրի մեջ եփած բանջարեղենները պահպանում են վիտամին A-ի պարունակության միայն 36%-ը, մինչդեռ գոլորշու վրա եփածները՝ մինչև 62%-ը: Եփման ընթացքում զգալիորեն պակասում են նաև B խմբի վիտամինները:

Եփել ջրի մեջ թե՞ գոլորշու վրա: Բանջարեղենի եփման տևողությունը

Փորձե՛ք ինքներդ և պարզե՛ք, թե որ գործընթացն է ավելի շատ ժամանակ խնայում:

Ստացե՛ք հաճույք և ստեղծագորգե՛ք՝ Առօրյա բանջարեղենը ձեր խոհանոցում