Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Բաղադրիչներն ու ոգեշնչումը խոհանոցում

culinary-inspirations4

Երբ գալիս է խոհանոցում ստեղծագործելու ժամանակը, պետք է մտապահեք մի քանի մոտեցումներ: Առաջինը ողջ աշխարհում գոյություն ունեցող տարբեր խոհանոցների տպավորիչ քանակությունն է, որ կարող է թարմ զգացողություններ բերել ձեր կյանք՝ արտացոլելով տարբեր խոհանոցային առանձնահատկությունները մեկ ափսեի մեջ: Այնուհետեև այն որոշիչ բաղադրիչն է, որի շուրջ ստեղծվում է ողջ ուտեստը, իսկ հետո այն ձևը, որով դուք պատրաստվում եք մատուցել ուտեստը, որպեսզի այն համեղ ու գույնզգույն տեսք ունենա:

Խոհանոցային առանձնահատկությունները

Կան խոհանոցների երկու բոլորովին տարբեր տեսակներ՝ նրանք, որոնք ստացել են լիարժեք միջազգային ուշադրությունը (սկսած ավանդական ֆրանսիական խոհանոցից մինչև վիետնամականը, մեքսիկականը, արաբականը, իտալականը և այլն), և նրանք, որոնք չեն ստացել: Եթե իսկապես ուզում եք մի նոր բան փորձել, կամ պետք է փորձեք նախորդներից մեկի առանձնահատուկ ուղղությունը, կամ տրվեք վերջինների էկզոտիկ զգացողություններին:

culinary-inspirations1

Եթե ընտրում եք այնպիսի խոհանոց, որի մասին քչերը գիտեն (ավանդական հարավկորեական ուտելիք, եթովպիական խոհանոց, արևմտյան աֆրիկյան խոհանոց և այլն), ապա կզգաք թե՛ բաղադրամասերի, և թե՛ յուրահատուկ նորարարության առավելությունը: Անկախ ամեն ինչից՝ համոզվեք, որ ունեք բոլոր անհրաժեշտ բաղադրամասերը կոնկրետ բաղադրատոմսին անցնելուց առաջ:

Որոշիչ բաղադրամասերը

Անկախ պատրաստելու համար ձեր ընտրած ուտեստի տեսակից՝ լավ կլինի, որ պահպանեք որոշիչ բաղադրամասը: Այն կարող է լինել թե հիմնական բաղադրամասը, թե ինչ-որ աննկատ մի բան, որը փոխում է ողջ ուտեստի էությունը:

  • Օգտագործեք Բոնդյուելի կարմիր լոբին չինական ոճով կարմիր լոբով քաղցր և թթու պաստա պատրաստելու համար: Շաքարի փոխարեն ավելացրեք մաթ՝ ուժեղ համի համար:
  • Թխեք գազարով կեքս՝ օգտագործելով գազարի պահածոները Բոնդյուելից այնպես, ինչպես անում են ամերիկացիները Լուիզիանայում:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Ցևիչե՝ հում ծովային ձուկ
Ցևիչե՝ հում ծովային ձուկ

Համեմունքներով պատրաստված հում ծովային ձկան՝ ցևիչեի բաղադրատոմս:

3 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Շերտավոր խմորով և կարմիր լոբով ուտեստ
Շերտավոր խմորով և կարմիր լոբով ուտեստ

Այս աղցանը՝ օգտակար և համեղ ուտեստ է, հեշտ տեսքով, որը կարելի է հյուրասիրել ճաշին և ընտրիքին:

9 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Բադը չինական ոճով
Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Տակո կարմիր լոբիով
Տակո կարմիր լոբիով

Ուտեստ,որը ձեզ կտեղափոխի մեքսիկական խնջույքի և կուրախացնի իր գունային համադրությամբ։

2 անձի համար 30-45 րոպե Բարդ
Բաղադրիչներն ու ոգեշնչումը խոհանոցում

culinary-inspirations4

Երբ գալիս է խոհանոցում ստեղծագործելու ժամանակը, պետք է մտապահեք մի քանի մոտեցումներ: Առաջինը ողջ աշխարհում գոյություն ունեցող տարբեր խոհանոցների տպավորիչ քանակությունն է, որ կարող է թարմ զգացողություններ բերել ձեր կյանք՝ արտացոլելով տարբեր խոհանոցային առանձնահատկությունները մեկ ափսեի մեջ: Այնուհետեև այն որոշիչ բաղադրիչն է, որի շուրջ ստեղծվում է ողջ ուտեստը, իսկ հետո այն ձևը, որով դուք պատրաստվում եք մատուցել ուտեստը, որպեսզի այն համեղ ու գույնզգույն տեսք ունենա:

Խոհանոցային առանձնահատկությունները

Կան խոհանոցների երկու բոլորովին տարբեր տեսակներ՝ նրանք, որոնք ստացել են լիարժեք միջազգային ուշադրությունը (սկսած ավանդական ֆրանսիական խոհանոցից մինչև վիետնամականը, մեքսիկականը, արաբականը, իտալականը և այլն), և նրանք, որոնք չեն ստացել: Եթե իսկապես ուզում եք մի նոր բան փորձել, կամ պետք է փորձեք նախորդներից մեկի առանձնահատուկ ուղղությունը, կամ տրվեք վերջինների էկզոտիկ զգացողություններին:

culinary-inspirations1

Եթե ընտրում եք այնպիսի խոհանոց, որի մասին քչերը գիտեն (ավանդական հարավկորեական ուտելիք, եթովպիական խոհանոց, արևմտյան աֆրիկյան խոհանոց և այլն), ապա կզգաք թե՛ բաղադրամասերի, և թե՛ յուրահատուկ նորարարության առավելությունը: Անկախ ամեն ինչից՝ համոզվեք, որ ունեք բոլոր անհրաժեշտ բաղադրամասերը կոնկրետ բաղադրատոմսին անցնելուց առաջ:

Որոշիչ բաղադրամասերը

Անկախ պատրաստելու համար ձեր ընտրած ուտեստի տեսակից՝ լավ կլինի, որ պահպանեք որոշիչ բաղադրամասը: Այն կարող է լինել թե հիմնական բաղադրամասը, թե ինչ-որ աննկատ մի բան, որը փոխում է ողջ ուտեստի էությունը:

  • Օգտագործեք Բոնդյուելի կարմիր լոբին չինական ոճով կարմիր լոբով քաղցր և թթու պաստա պատրաստելու համար: Շաքարի փոխարեն ավելացրեք մաթ՝ ուժեղ համի համար:
  • Թխեք գազարով կեքս՝ օգտագործելով գազարի պահածոները Բոնդյուելից այնպես, ինչպես անում են ամերիկացիները Լուիզիանայում: