Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Ամառային սննդակարգ

Արձակուրդային ճկունություն

Այս սննդակարգի հիմնական պահանջներն են.
- Ուտել քիչ, բայց հաճախ,
- Մեծ քանակությամբ հեղուկներ խմել,
- Բանջարեղենը և մրգերը վիտամինների լավագուն աղբյուրն են,
- Հետևել թեթև սննդակարգի կանոններին:
 
Do not forget about physical activity in your summer diet activity
 

Ուտել քիչ, բայց հաճախ

Եթե մեծ քանակությամբ սնունդ ընդունեք օրվա վերջում, ապա ուտելիքը կմնա ստամոքսում, կառաջացնի այրոց և ընդհանուր ծանրության զգացում: Սա է պատճառը, որ ավելի լավ է 4-5 անգամ թեթև ճաշել 3-4 ժամը մեկ:

Խմել մեծ քանակությամբ հեղուկներ

Չոր օդը, ծովի քամին, ամառային բարձր ջերմաստիճանը և արևի տակ հաճախ մերկանալը ջրազրկում են օրգանիզմը սովորականից ավելի արագ: Ջուրը մարդու օրգանիզմի հիմնական բաղադրիչն է: Օրգանիզմի բոլոր պրոցեսները կապված են ջրի հետ: Ահա թե ինչու մենք պետք է խմենք որքան հնարավոր է շատ հեղուկ: Սա կարագացնի մարսողությունը՝ դարձնելով այն ավելի սահուն, և կօգնի մեր օրգանիզմին ազատվել թունավոր նյութերից: Ջուրն օրգանիզմի բջիջների հիմնական տարրն է: Օրգանիզմի ջրազրկման արդյունքը կարող է լինել չոր մաշկը, կնճիռները և գրգռվածությունը: Մենք չպետք է մոռանանք խմել օրական ամենաքիչը 2.5 լիտր ջուր ամառվա ընթացքում:
 summer diet plan Obey the rules on light diet
 

Փոքր չափաբաժիններ

Կերեք որոշակի ուտելիքներ որոշակի ժամերի. այսպես ձեր օրգանիզմը կհագեցնեք անհրաժեշտ էներգիայով և կբարելավեք աղիների աշխատանքը: Ստամոքսն ամենալավն աշխատում է այն դեպքում, երբ սննդի քանակը փոքր է և կարող է անմիջապես մարսվել:

Բանջարեղենն ու մրգերը՝ վիտամինների լավագույն աղբյուր

Եթե շատ ժամանակ անցկացնենք արևի տակ, մաշկի լավ գույն կստանանք, սակայն նաև մեր առողջությունը կարող է վատթարանալ: Այսպիսի խնդիրների արդյունք կարող է լինել մաշկի ծերացումը, բծերը և անոթային փոփոխությունները, որոնք հայտնվում են մարմնի այն մասերում, որոնք ավելի բաց են արևի համար: Պետք է օգտագործել համապատասխան կոսմետիկ միջոցներ՝ բարձր արևապաշտպանությամբ (ամենաքիչը 15 ֆակտոր), որոնք արդյունավետորեն կպաշտպանեն մեզ արևից: Բացի դրանից, պետք է օգտագործել որքան հնարավոր է շատ թարմ բանջարեղեն և մրգեր: Առաջին հերթին պետք է ընտրել նրանք, որոնք հարուստ են վիտամիններով և հակաօքսիդանտներով, ինչպիսիք են՝ A, C և E վիտամինները: Դրանք պայքարում են ազատ ռադիկալների դեմ, որոնք արևից մեր օրգանիզմի պաշտպանված չլինելու արդյունքն են:

Հետևյալներ աբնջարեղենները վերը նշված վիտամինների լավ աղբյուր են.

(բետա կարոտին)՝ այն բանջարեղեններն ու մրգերը, որոնք ունեն դեղին, նարնջագույն կամ կանաչ գույն՝ գազար, դդում, սիսեռ, կանաչ լոբի, բրոկկոլի, ծիրան, դեղձ, սեխ:
 մասուր, հատապտուղներ, ցիտրուսային մրգեր, պղպեղ, լոլիկ, մաղադանոս, կաղամբ, կարտոֆիլ, ծովաբողկ:
 բանջարեղենային յուղեր, ծիլեր և սերմեր (հատկապես ցորեն), տերևներով բանջարեղեններ՝ մաղադանոս, սպանախ, հազար, և հացահատիկներ:

Մի մոռացեք ֆիզիկական ակտիվության մասին

Երբ գնում եք ծովափ կամ լեռներ, ձեզ հետ վերցրեք հեծանիվ և օգտագործեք այն՝ ծովափին պառկելու փոխարեն: Առավոտյան հաճելի վազքից հետո, օրվա մնացած մասը դուք շատ ակտիվ կլինեք: Մենք առաջարկում ենք լողալ, լողալ և … նորից լողալ: Սա շատ օգտակար է ձեր օրգանիզմի՝ հատկապես ողնաշարի համար: 
 

Պահեք թեթև սննդակարգ

Շատ դժվար է էներգիան պահպանել երկար ամառային օրը: Օրգանիզմը ավելորդ չծանրաբեռնելու համար խուսափեք ծանր ուտելիքներից, որ երկար ժամանակ կմնան ձեր ստամոքսում: Մենք խորհուրդ ենք տալիս ընտրել թեթև ուտելիքներ, որոնք հարուստ են սննդարար նյութերով:

Թեթև սննդակարգի հիմնական պայմաններն են.

- խուսափել յուղոտ, ծանր ուտելիքներից (յուղոտ միս, սառը միս, սոուսներ)
- կարիք չկա տապակած մթերքներ ընտրելուց՝ հատկապես շատ տապակած
- ավելի լավ է ընտրել եփած, ապխտած, յուղի վրա տապակած, փայլաթիթեղի վրա խորոված մթերքներ
- խուսափել սերուցքով և լավ տապակած խոզի մսով ապուրներից
- խուսափել չափից շատ համեմունքներից:

Մենյու

Նախաճաշ. շիլա կաթով, ամբողջ հացահատիկով կեքս կաքնաշոռով, սառը թեյ լիմոնով
Լանչ. մրգային աղցան
Ճաշ. լոլիկի սուսում շոգեխաշած հավ, եփած սպանախ, գազարով և խնձորով հյութ, լիմոնով և սառույցով ջուր
Կեսօր. թան անտառային մրգերով
Ընթրիք. 3 կտոր հաց, թույլ եփած ձու, ծիրան, թեյ

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Տապակած թռչող ձուկ

Տապակած թռչող ձուկ

Կարիբյան խոհանոցի կերակուր հանդիսացող թռչող ձկան պատրաստման բաղադրատոմս:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Աղցան կեսար հավով

Աղցան կեսար հավով

Կեսար աղցանի բաղադրատոմս

2 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Կալալաատիկկո՝ ձկով ջեռեփուկ

Կալալաատիկկո՝ ձկով ջեռեփուկ

Կալալաատիկկոն Ֆինլանդիայում պատրաստվող ձկնային ջեռեփուկ է:

4 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Մեքսիկական աղցան մակարոնեղենով և թունայով

Մեքսիկական աղցան մակարոնեղենով և թունայով

Օգտակար և հագեցնող աղցան յուրահատուկ համով

2 անձի համար 15-30 րոպե Միջին բարդության
Ամառային սննդակարգ

Արձակուրդային ճկունություն

Այս սննդակարգի հիմնական պահանջներն են.
- Ուտել քիչ, բայց հաճախ,
- Մեծ քանակությամբ հեղուկներ խմել,
- Բանջարեղենը և մրգերը վիտամինների լավագուն աղբյուրն են,
- Հետևել թեթև սննդակարգի կանոններին:
 
Do not forget about physical activity in your summer diet activity
 

Ուտել քիչ, բայց հաճախ

Եթե մեծ քանակությամբ սնունդ ընդունեք օրվա վերջում, ապա ուտելիքը կմնա ստամոքսում, կառաջացնի այրոց և ընդհանուր ծանրության զգացում: Սա է պատճառը, որ ավելի լավ է 4-5 անգամ թեթև ճաշել 3-4 ժամը մեկ:

Խմել մեծ քանակությամբ հեղուկներ

Չոր օդը, ծովի քամին, ամառային բարձր ջերմաստիճանը և արևի տակ հաճախ մերկանալը ջրազրկում են օրգանիզմը սովորականից ավելի արագ: Ջուրը մարդու օրգանիզմի հիմնական բաղադրիչն է: Օրգանիզմի բոլոր պրոցեսները կապված են ջրի հետ: Ահա թե ինչու մենք պետք է խմենք որքան հնարավոր է շատ հեղուկ: Սա կարագացնի մարսողությունը՝ դարձնելով այն ավելի սահուն, և կօգնի մեր օրգանիզմին ազատվել թունավոր նյութերից: Ջուրն օրգանիզմի բջիջների հիմնական տարրն է: Օրգանիզմի ջրազրկման արդյունքը կարող է լինել չոր մաշկը, կնճիռները և գրգռվածությունը: Մենք չպետք է մոռանանք խմել օրական ամենաքիչը 2.5 լիտր ջուր ամառվա ընթացքում:
 summer diet plan Obey the rules on light diet
 

Փոքր չափաբաժիններ

Կերեք որոշակի ուտելիքներ որոշակի ժամերի. այսպես ձեր օրգանիզմը կհագեցնեք անհրաժեշտ էներգիայով և կբարելավեք աղիների աշխատանքը: Ստամոքսն ամենալավն աշխատում է այն դեպքում, երբ սննդի քանակը փոքր է և կարող է անմիջապես մարսվել:

Բանջարեղենն ու մրգերը՝ վիտամինների լավագույն աղբյուր

Եթե շատ ժամանակ անցկացնենք արևի տակ, մաշկի լավ գույն կստանանք, սակայն նաև մեր առողջությունը կարող է վատթարանալ: Այսպիսի խնդիրների արդյունք կարող է լինել մաշկի ծերացումը, բծերը և անոթային փոփոխությունները, որոնք հայտնվում են մարմնի այն մասերում, որոնք ավելի բաց են արևի համար: Պետք է օգտագործել համապատասխան կոսմետիկ միջոցներ՝ բարձր արևապաշտպանությամբ (ամենաքիչը 15 ֆակտոր), որոնք արդյունավետորեն կպաշտպանեն մեզ արևից: Բացի դրանից, պետք է օգտագործել որքան հնարավոր է շատ թարմ բանջարեղեն և մրգեր: Առաջին հերթին պետք է ընտրել նրանք, որոնք հարուստ են վիտամիններով և հակաօքսիդանտներով, ինչպիսիք են՝ A, C և E վիտամինները: Դրանք պայքարում են ազատ ռադիկալների դեմ, որոնք արևից մեր օրգանիզմի պաշտպանված չլինելու արդյունքն են:

Հետևյալներ աբնջարեղենները վերը նշված վիտամինների լավ աղբյուր են.

(բետա կարոտին)՝ այն բանջարեղեններն ու մրգերը, որոնք ունեն դեղին, նարնջագույն կամ կանաչ գույն՝ գազար, դդում, սիսեռ, կանաչ լոբի, բրոկկոլի, ծիրան, դեղձ, սեխ:
 մասուր, հատապտուղներ, ցիտրուսային մրգեր, պղպեղ, լոլիկ, մաղադանոս, կաղամբ, կարտոֆիլ, ծովաբողկ:
 բանջարեղենային յուղեր, ծիլեր և սերմեր (հատկապես ցորեն), տերևներով բանջարեղեններ՝ մաղադանոս, սպանախ, հազար, և հացահատիկներ:

Մի մոռացեք ֆիզիկական ակտիվության մասին

Երբ գնում եք ծովափ կամ լեռներ, ձեզ հետ վերցրեք հեծանիվ և օգտագործեք այն՝ ծովափին պառկելու փոխարեն: Առավոտյան հաճելի վազքից հետո, օրվա մնացած մասը դուք շատ ակտիվ կլինեք: Մենք առաջարկում ենք լողալ, լողալ և … նորից լողալ: Սա շատ օգտակար է ձեր օրգանիզմի՝ հատկապես ողնաշարի համար: 
 

Պահեք թեթև սննդակարգ

Շատ դժվար է էներգիան պահպանել երկար ամառային օրը: Օրգանիզմը ավելորդ չծանրաբեռնելու համար խուսափեք ծանր ուտելիքներից, որ երկար ժամանակ կմնան ձեր ստամոքսում: Մենք խորհուրդ ենք տալիս ընտրել թեթև ուտելիքներ, որոնք հարուստ են սննդարար նյութերով:

Թեթև սննդակարգի հիմնական պայմաններն են.

- խուսափել յուղոտ, ծանր ուտելիքներից (յուղոտ միս, սառը միս, սոուսներ)
- կարիք չկա տապակած մթերքներ ընտրելուց՝ հատկապես շատ տապակած
- ավելի լավ է ընտրել եփած, ապխտած, յուղի վրա տապակած, փայլաթիթեղի վրա խորոված մթերքներ
- խուսափել սերուցքով և լավ տապակած խոզի մսով ապուրներից
- խուսափել չափից շատ համեմունքներից:

Մենյու

Նախաճաշ. շիլա կաթով, ամբողջ հացահատիկով կեքս կաքնաշոռով, սառը թեյ լիմոնով
Լանչ. մրգային աղցան
Ճաշ. լոլիկի սուսում շոգեխաշած հավ, եփած սպանախ, գազարով և խնձորով հյութ, լիմոնով և սառույցով ջուր
Կեսօր. թան անտառային մրգերով
Ընթրիք. 3 կտոր հաց, թույլ եփած ձու, ծիրան, թեյ