Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:

Իմանալ ավելին

Վիտամին C-ի կորուստը ջրում և գոլորշու վրա եփելիս

Եփումը եռացման գործընթաց է 100° C ջերմաստիճանի տակ՝ սովորաբար ջրի մեջ կամ գոլորշու վրա: Այս գործընթացի ընթացքում հում արտադրանքում տեղի են ունենում մի շարք փոփոխություններ բարձր ջերմաստիճանի ազդեցության հետևանքով: Վիտամին C-ն հատկապես շատ զգայուն է եփման գործընթացի հանդեպ: 

Խոհարարական գործընթացների արդյունքում վիտամին C-ի կորստի փաստը հաճախակի է ենթարկվել հետազոտությունների: Դրանց արդյունքների հիման վրա գիտնականները հաշվարկել են, որ սովորական եփման ժամանակ վիտամին C-ի պարունակությունը սպանախում նվազում է է 66%-ով, իսկ բրոկկոլիում՝ 35%-ով: Սակայն գոլորշու վրա եփելիս, այս բանջարեղեններում C վիտամինի կորուստը կազմել է շատ ավելի քիչ՝ ընդամենը 35% և 23%, համապատասխանաբար:

Եռման ջրում և գոլորշու վրա եփելիս վիտամին C-ի կորստի տարբերությունը նկատվել է նաև կարմիր կաղամբ եփելիս: Կախված գործընթացի տեսակից և պայմաններից՝ վիտամին C-ի կորուստը տատանվում է 16-ից 58%-ի միջև, մինչդեռ գոլորշու վրա եփելիս՝ 2-ից 34%-ի միջև: Բրյուսելյան կաղամբի դեպքում՝ վիտամինի կորուստը ջրի մեջ եռացնելիս կազմել է 34%, իսկ գոլորշու վրա եփելիս՝ 22%: Ուսումնասիրությունների ընթացքում հայտնաբերվել է, որ վիտամին C-ի կորստի աստիճանն ուղղակիորեն կախված է եփման գործընթացից: Բանջարեղենն ավելի մեծ քանակով վիտամին է կորցնում, երբ դրվում է սառը ջրում, քան երբ դրվում է արդեն եռացող ջրի մեջ:

                                                                        Վիտամին C-ի կորուստը ջրում և գոլորշու վրա եփելիս

Եթե այս ինֆոգրաֆիկան ձեզ հարստացրեց գիտելիքներով, ապա տեղյա՛կ պահեք դրա մասին նաև ձեր ընկերներին:

Ստացե՛ք հաճույք և ստեղծագորգե՛ք ... կայքում: Խաշելու և շոգեխաշելու գաղտնիքները


Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Ոսկեզօծ նրբաբլիթներ եգիպտացորենով , խոզապուխտով ու ծնեբեկով
Ոսկեզօծ նրբաբլիթներ եգիպտացորենով , խոզապուխտով ու ծնեբեկով

Համեղ ուտեստ, որը կուրախացնի ձեր մտերիմներին

2 անձի համար 30-45 րոպե Միջին բարդության
Սուշիի բրինձ
Սուշիի բրինձ

Ինչպես պատրաստել սուշիի բրինձ. ճապոնական խոհանոցի հիմունքները:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Տապակած սմբուկով, սոխով և լոլիկներով աղցան
Տապակած սմբուկով, սոխով և լոլիկներով աղցան

Տապակած սմբուկով, սոխով և լոլիկներով աղցանի բաղադրատոմս:

8 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Այնտոպֆ՝ լիարժեք ճաշ
Այնտոպֆ՝ լիարժեք ճաշ

«Այնտոպֆ» բառը գերմաներեն նշանակում է «մեկ կաթսա», ինչն էլ հանդիսանում է այս ուտեստի գաղտնիքը:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Վիտամին C-ի կորուստը ջրում և գոլորշու վրա եփելիս

Եփումը եռացման գործընթաց է 100° C ջերմաստիճանի տակ՝ սովորաբար ջրի մեջ կամ գոլորշու վրա: Այս գործընթացի ընթացքում հում արտադրանքում տեղի են ունենում մի շարք փոփոխություններ բարձր ջերմաստիճանի ազդեցության հետևանքով: Վիտամին C-ն հատկապես շատ զգայուն է եփման գործընթացի հանդեպ: 

Խոհարարական գործընթացների արդյունքում վիտամին C-ի կորստի փաստը հաճախակի է ենթարկվել հետազոտությունների: Դրանց արդյունքների հիման վրա գիտնականները հաշվարկել են, որ սովորական եփման ժամանակ վիտամին C-ի պարունակությունը սպանախում նվազում է է 66%-ով, իսկ բրոկկոլիում՝ 35%-ով: Սակայն գոլորշու վրա եփելիս, այս բանջարեղեններում C վիտամինի կորուստը կազմել է շատ ավելի քիչ՝ ընդամենը 35% և 23%, համապատասխանաբար:

Եռման ջրում և գոլորշու վրա եփելիս վիտամին C-ի կորստի տարբերությունը նկատվել է նաև կարմիր կաղամբ եփելիս: Կախված գործընթացի տեսակից և պայմաններից՝ վիտամին C-ի կորուստը տատանվում է 16-ից 58%-ի միջև, մինչդեռ գոլորշու վրա եփելիս՝ 2-ից 34%-ի միջև: Բրյուսելյան կաղամբի դեպքում՝ վիտամինի կորուստը ջրի մեջ եռացնելիս կազմել է 34%, իսկ գոլորշու վրա եփելիս՝ 22%: Ուսումնասիրությունների ընթացքում հայտնաբերվել է, որ վիտամին C-ի կորստի աստիճանն ուղղակիորեն կախված է եփման գործընթացից: Բանջարեղենն ավելի մեծ քանակով վիտամին է կորցնում, երբ դրվում է սառը ջրում, քան երբ դրվում է արդեն եռացող ջրի մեջ:

                                                                        Վիտամին C-ի կորուստը ջրում և գոլորշու վրա եփելիս

Եթե այս ինֆոգրաֆիկան ձեզ հարստացրեց գիտելիքներով, ապա տեղյա՛կ պահեք դրա մասին նաև ձեր ընկերներին:

Ստացե՛ք հաճույք և ստեղծագորգե՛ք ... կայքում: Խաշելու և շոգեխաշելու գաղտնիքները

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description