Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Ուտեստների ճիշտ մատուցումը

Ընթրիքի ժամանակ ճաշատեսակների մատուցման ընդունված հաջորդականությունն ունի հետևյալ կարգը՝ նախուտեստ, ապուր, ձուկ, միս, պանիր և աղանդեր: Պարզ է, որ գոյություն չունի ճաշատեսակների ամրագրված կամ պարտադիր քանակ: Վերջինս կախված է նրանից, թե որքան սնունդ եք պատրաստելու: Հիմնականում արժե մատուցել չորս կամ հինգ ճաշատեսակ, իսկ փոքր խնջույքների ժամանակ՝ երեք: Տանն ընթրիք կազմակերպելիս պետք է հիշել մի քանի կանոններ:

Նախուտեստները պետք է լինեն սեղանի վրա, երբ հյուրերը ժամանում են ճաշասենյակ: Բացի այդ, տանտիրուհին մատուցում է ապուրն ու մսային ուտեստները, իսկ տանտերը պատասխանատու է սեղանի պարագաների, սոուսների և աղցանի համար: Հյուրերին ճաշատեսակներ մատուցելու կարգը խոսում է վարվելակերպի մասին: Ուտեստներ մատուցելիս պետք է միշտ սկսել մեծահասակ հյուրերից՝ առաջին հերթին մատուցելով կանանց, և ավարտել տանտերերով: Ուտեստները չպետք է մատուցվեն անմիջապես ձեռքից: Ինչպես ճաշատեսակները, այնպես էլ խմիչքները մատուցելիս հյուրին պետք է մոտենալ աջ կողմից: Խմիչքների ընտրությունն ու դրանց մատուցումը տանտիրոջ պարտականությունն է: Սկզբում հարկավոր է լցնել կանանց բաժակները, ապա՝ տղամարդկանց:

 

Ուտեստների ճիշտ մատուցումը

 

Ստուգե՛ք, թե ուտեստների մատուցման ինչ կանոնների են հետևում ռեստորաններում և հանդիսավոր ընթրիքների ժամանակ:

Վայելե՛ք ձեր խնջույքն ու իմացե՛ք ավելին ... կայքում Բանջարեղենները ձեր սեղանին


Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Կետբուլար՝ մսային կոլոլակներ
Կետբուլար՝ մսային կոլոլակներ

Շվեդ տնային տնտեսուհիները կետբուլարի (մսային կոլոլակների) բաղադրատոմսը փոխանցում են սերնդեսերունդ:

4 անձի համար 30-45 րոպե Միջին բարդության
Պաստա լինգվինի կանաչ ձիթապտուղներով և սնկով
Պաստա լինգվինի կանաչ ձիթապտուղներով և սնկով

Հեշտ ու համեղ համադրություն! Ձիթապտղի ու սնկի խարնուրդը , ավելացրած տաք պաստայի մեջ, տալիս է ուտեստին հագեցած համ և բույր:

2 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Հավով և եգիպտացորենով տապակած կոտլետներ
Հավով և եգիպտացորենով տապակած կոտլետներ

Եգիպտացորենով կոտլետներ

5 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Աղցան քաղցր եգիպտացորենով և հնդկահավով
Աղցան քաղցր եգիպտացորենով և հնդկահավով

Այս աղցանը՝ օգտակար և համեղ ուտեստ է, հեշտ տեսքով, որը կարելի է հյուրասիրել ճաշին և ընտրիքին:

2 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Ուտեստների ճիշտ մատուցումը

Ընթրիքի ժամանակ ճաշատեսակների մատուցման ընդունված հաջորդականությունն ունի հետևյալ կարգը՝ նախուտեստ, ապուր, ձուկ, միս, պանիր և աղանդեր: Պարզ է, որ գոյություն չունի ճաշատեսակների ամրագրված կամ պարտադիր քանակ: Վերջինս կախված է նրանից, թե որքան սնունդ եք պատրաստելու: Հիմնականում արժե մատուցել չորս կամ հինգ ճաշատեսակ, իսկ փոքր խնջույքների ժամանակ՝ երեք: Տանն ընթրիք կազմակերպելիս պետք է հիշել մի քանի կանոններ:

Նախուտեստները պետք է լինեն սեղանի վրա, երբ հյուրերը ժամանում են ճաշասենյակ: Բացի այդ, տանտիրուհին մատուցում է ապուրն ու մսային ուտեստները, իսկ տանտերը պատասխանատու է սեղանի պարագաների, սոուսների և աղցանի համար: Հյուրերին ճաշատեսակներ մատուցելու կարգը խոսում է վարվելակերպի մասին: Ուտեստներ մատուցելիս պետք է միշտ սկսել մեծահասակ հյուրերից՝ առաջին հերթին մատուցելով կանանց, և ավարտել տանտերերով: Ուտեստները չպետք է մատուցվեն անմիջապես ձեռքից: Ինչպես ճաշատեսակները, այնպես էլ խմիչքները մատուցելիս հյուրին պետք է մոտենալ աջ կողմից: Խմիչքների ընտրությունն ու դրանց մատուցումը տանտիրոջ պարտականությունն է: Սկզբում հարկավոր է լցնել կանանց բաժակները, ապա՝ տղամարդկանց:

 

Ուտեստների ճիշտ մատուցումը

 

Ստուգե՛ք, թե ուտեստների մատուցման ինչ կանոնների են հետևում ռեստորաններում և հանդիսավոր ընթրիքների ժամանակ:

Վայելե՛ք ձեր խնջույքն ու իմացե՛ք ավելին ... կայքում Բանջարեղենները ձեր սեղանին