This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

Ուտեստների ճիշտ մատուցումը

Ընթրիքի ժամանակ ճաշատեսակների մատուցման ընդունված հաջորդականությունն ունի հետևյալ կարգը՝ նախուտեստ, ապուր, ձուկ, միս, պանիր և աղանդեր: Պարզ է, որ գոյություն չունի ճաշատեսակների ամրագրված կամ պարտադիր քանակ: Վերջինս կախված է նրանից, թե որքան սնունդ եք պատրաստելու: Հիմնականում արժե մատուցել չորս կամ հինգ ճաշատեսակ, իսկ փոքր խնջույքների ժամանակ՝ երեք: Տանն ընթրիք կազմակերպելիս պետք է հիշել մի քանի կանոններ:

Նախուտեստները պետք է լինեն սեղանի վրա, երբ հյուրերը ժամանում են ճաշասենյակ: Բացի այդ, տանտիրուհին մատուցում է ապուրն ու մսային ուտեստները, իսկ տանտերը պատասխանատու է սեղանի պարագաների, սոուսների և աղցանի համար: Հյուրերին ճաշատեսակներ մատուցելու կարգը խոսում է վարվելակերպի մասին: Ուտեստներ մատուցելիս պետք է միշտ սկսել մեծահասակ հյուրերից՝ առաջին հերթին մատուցելով կանանց, և ավարտել տանտերերով: Ուտեստները չպետք է մատուցվեն անմիջապես ձեռքից: Ինչպես ճաշատեսակները, այնպես էլ խմիչքները մատուցելիս հյուրին պետք է մոտենալ աջ կողմից: Խմիչքների ընտրությունն ու դրանց մատուցումը տանտիրոջ պարտականությունն է: Սկզբում հարկավոր է լցնել կանանց բաժակները, ապա՝ տղամարդկանց:

 

Ուտեստների ճիշտ մատուցումը

 

Ստուգե՛ք, թե ուտեստների մատուցման ինչ կանոնների են հետևում ռեստորաններում և հանդիսավոր ընթրիքների ժամանակ:

Վայելե՛ք ձեր խնջույքն ու իմացե՛ք ավելին ... կայքում Բանջարեղենները ձեր սեղանին


Recipes that might interest you

Դոներ քեբաբ
Դոներ քեբաբ

Տավարի մսից թուրքական ուտեստ, որը մատուցվում է էկմեկ հացի հետ:

4 persons over 45 min Easy
Պուչերո՝ մսային գուլյաշ
Պուչերո՝ մսային գուլյաշ

Պուչերոն ուտեստ է, որ Արգենտինա են բերել իսպանացի գաղթականները:

12 persons over 45 min Hard
Եգիպտացորենով թխվածք
Եգիպտացորենով թխվածք

Եգիպտացորենով թխվածք եգիպտական բաղադրատոմս: Հիանալի համադրվում է արքայախնձորի կտորների հետ:

4 persons over 45 min Easy
Քաղցր և թթու խոզի միս
Քաղցր և թթու խոզի միս

Քաղցր և թթու խոզի միսը ին և յան ուժերի համադրությունն է խոհարարության մշակույթում: Այն չինական հակասությունների հավասարակշռությունն է:

4 persons over 45 min Medium
Ուտեստների ճիշտ մատուցումը

Ընթրիքի ժամանակ ճաշատեսակների մատուցման ընդունված հաջորդականությունն ունի հետևյալ կարգը՝ նախուտեստ, ապուր, ձուկ, միս, պանիր և աղանդեր: Պարզ է, որ գոյություն չունի ճաշատեսակների ամրագրված կամ պարտադիր քանակ: Վերջինս կախված է նրանից, թե որքան սնունդ եք պատրաստելու: Հիմնականում արժե մատուցել չորս կամ հինգ ճաշատեսակ, իսկ փոքր խնջույքների ժամանակ՝ երեք: Տանն ընթրիք կազմակերպելիս պետք է հիշել մի քանի կանոններ:

Նախուտեստները պետք է լինեն սեղանի վրա, երբ հյուրերը ժամանում են ճաշասենյակ: Բացի այդ, տանտիրուհին մատուցում է ապուրն ու մսային ուտեստները, իսկ տանտերը պատասխանատու է սեղանի պարագաների, սոուսների և աղցանի համար: Հյուրերին ճաշատեսակներ մատուցելու կարգը խոսում է վարվելակերպի մասին: Ուտեստներ մատուցելիս պետք է միշտ սկսել մեծահասակ հյուրերից՝ առաջին հերթին մատուցելով կանանց, և ավարտել տանտերերով: Ուտեստները չպետք է մատուցվեն անմիջապես ձեռքից: Ինչպես ճաշատեսակները, այնպես էլ խմիչքները մատուցելիս հյուրին պետք է մոտենալ աջ կողմից: Խմիչքների ընտրությունն ու դրանց մատուցումը տանտիրոջ պարտականությունն է: Սկզբում հարկավոր է լցնել կանանց բաժակները, ապա՝ տղամարդկանց:

 

Ուտեստների ճիշտ մատուցումը

 

Ստուգե՛ք, թե ուտեստների մատուցման ինչ կանոնների են հետևում ռեստորաններում և հանդիսավոր ընթրիքների ժամանակ:

Վայելե՛ք ձեր խնջույքն ու իմացե՛ք ավելին ... կայքում Բանջարեղենները ձեր սեղանին

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description