This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

Պաստայի ամենահայտնի ձևերը

Խանութներում պաստայի տեսակների բազամազանությունը հաճախ շփոթեցնում է գնորդին:

Ներկայացնում ենք պաստայի ամենահայտնի տեսակների հակիրճ նկարագրությունը, որի օգնությամբ յուրաքանչյուրը կարող է գտնել այն, ինչն ավելի հոգեհարազատ է իրեն:

Սպագետտին անկասկած պաստայի ամենատարածված տեսակն է աշխարհում: Այս երկար ու փխրուն մակարոնը հաճախ օգտագործվում է որպես հիմնական ուտեստ: Այն հիանալի համ է ձեռք բերում տարբեր տեսակի լոլիկային և մսային սոուսների հետ:

Ֆարֆալե. Ֆարֆալե իտալերեն նշանակում է թիթեռնիկ, և նման տեսք ունի նաև պաստայի այս տեսակը: Այն կատարելապես համապատասխանում է բոլոր տեսակի սոուսներին և թեթև աղցաններին և, միևնույն ժամանակ, շատ գրավիչ տեսք է ունենում ափսեում:

Կալամարի. Այս ձևը շատ համապատասխան է համանուն ծովամթերքին: Այն հաճախ մատուցվում է բանջարեղենի, սոուսների և ձկնեղենի հետ:

Լազանյան ունի շատ ավելի մեծ չափ, քան պաստայի որեւէ այլ տեսակ: Այն բացած խմորի մի բարակ, ուղղանկյունաձև կտոր է: Որպես կանոն, հնարավոր է մատուցել մի քանի պորցիա, ինչպես նաև եփել այն՝ լցոնելով ձվով, մսով կամ բանջարեղենով:

Կաննելոնին հաստ, խողովակաձև պաստա է մոտ 1.5-2 սմ տրամագծով: Այն հիանալի համ է ստանում, երբ լցոնված է լինում պանրով, սպանախով կամ մսով, և թխված է լինում ջեռոցում՝ լոլիկի սոուսով:

Պեննեն պաստայի՝ աշխարհով հայտնի մեկ այլ տեսակ է: Պեննե իտալերեն նշանակում է գրիչ: Այն հաճախ նկարագրվում է որպես շեղաձև կտրատած խողովակ: Պեննեն առավել տարածված տեսակն է կասերոլների և աղցանների համար:

 

                                                                       PASTA-SHAPE-AM

Գտե՛ք պաստայի ձեր սիրելի ձևը:

Ձեռք բերեք համեղ բաղադրատոմսեր Ճաշելու վերաբերյալ ցուցումներ և հուշումներ Լազանյա. Իտալական թխվածքաճաշ պաստայով, մսով և բանջարեղենով կայքում:


Recipes that might interest you

Խորոված սաղմոն փափուկ եգիպտացորենով
Խորոված սաղմոն փափուկ եգիպտացորենով

Մի հիանալի ուտեստ, որը կուրախացնի ձեր համը:

2 persons 30-45 min Hard
Սուշի. ճապոնական խոհանոցի ամենահայտնի ճաշատեսակ
Սուշի. ճապոնական խոհանոցի ամենահայտնի ճաշատեսակ

Խավիարով սուշիի բաղադրատոմս. ճաշատեսակ, որ հայտնի է ողջ աշխարհում:

3 persons 30-45 min Hard
Կարտոֆիլով աղցան
Կարտոֆիլով աղցան

Աղցանի հիմքը խաշած կարտոֆիլն է, որին ավելացնում են բազմազան բաղադրիչներ՝ բեկոն, սոխ, լոլիկ, կանաչ ոլոռ, հավկիթ, եգիպտացորեն և նույնիսկ նարինջ:

4 persons 30-45 min Easy
Աղցան քաղցր եգիպտացորենով և հնդկահավով
Աղցան քաղցր եգիպտացորենով և հնդկահավով

Այս աղցանը՝ օգտակար և համեղ ուտեստ է, հեշտ տեսքով, որը կարելի է հյուրասիրել ճաշին և ընտրիքին:

2 persons 30-45 min Easy
Պաստայի ամենահայտնի ձևերը

Խանութներում պաստայի տեսակների բազամազանությունը հաճախ շփոթեցնում է գնորդին:

Ներկայացնում ենք պաստայի ամենահայտնի տեսակների հակիրճ նկարագրությունը, որի օգնությամբ յուրաքանչյուրը կարող է գտնել այն, ինչն ավելի հոգեհարազատ է իրեն:

Սպագետտին անկասկած պաստայի ամենատարածված տեսակն է աշխարհում: Այս երկար ու փխրուն մակարոնը հաճախ օգտագործվում է որպես հիմնական ուտեստ: Այն հիանալի համ է ձեռք բերում տարբեր տեսակի լոլիկային և մսային սոուսների հետ:

Ֆարֆալե. Ֆարֆալե իտալերեն նշանակում է թիթեռնիկ, և նման տեսք ունի նաև պաստայի այս տեսակը: Այն կատարելապես համապատասխանում է բոլոր տեսակի սոուսներին և թեթև աղցաններին և, միևնույն ժամանակ, շատ գրավիչ տեսք է ունենում ափսեում:

Կալամարի. Այս ձևը շատ համապատասխան է համանուն ծովամթերքին: Այն հաճախ մատուցվում է բանջարեղենի, սոուսների և ձկնեղենի հետ:

Լազանյան ունի շատ ավելի մեծ չափ, քան պաստայի որեւէ այլ տեսակ: Այն բացած խմորի մի բարակ, ուղղանկյունաձև կտոր է: Որպես կանոն, հնարավոր է մատուցել մի քանի պորցիա, ինչպես նաև եփել այն՝ լցոնելով ձվով, մսով կամ բանջարեղենով:

Կաննելոնին հաստ, խողովակաձև պաստա է մոտ 1.5-2 սմ տրամագծով: Այն հիանալի համ է ստանում, երբ լցոնված է լինում պանրով, սպանախով կամ մսով, և թխված է լինում ջեռոցում՝ լոլիկի սոուսով:

Պեննեն պաստայի՝ աշխարհով հայտնի մեկ այլ տեսակ է: Պեննե իտալերեն նշանակում է գրիչ: Այն հաճախ նկարագրվում է որպես շեղաձև կտրատած խողովակ: Պեննեն առավել տարածված տեսակն է կասերոլների և աղցանների համար:

 

                                                                       PASTA-SHAPE-AM

Գտե՛ք պաստայի ձեր սիրելի ձևը:

Ձեռք բերեք համեղ բաղադրատոմսեր Ճաշելու վերաբերյալ ցուցումներ և հուշումներ Լազանյա. Իտալական թխվածքաճաշ պաստայով, մսով և բանջարեղենով կայքում:

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description