Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Պաստայի ամենահայտնի ձևերը

Խանութներում պաստայի տեսակների բազամազանությունը հաճախ շփոթեցնում է գնորդին:

Ներկայացնում ենք պաստայի ամենահայտնի տեսակների հակիրճ նկարագրությունը, որի օգնությամբ յուրաքանչյուրը կարող է գտնել այն, ինչն ավելի հոգեհարազատ է իրեն:

Սպագետտին անկասկած պաստայի ամենատարածված տեսակն է աշխարհում: Այս երկար ու փխրուն մակարոնը հաճախ օգտագործվում է որպես հիմնական ուտեստ: Այն հիանալի համ է ձեռք բերում տարբեր տեսակի լոլիկային և մսային սոուսների հետ:

Ֆարֆալե. Ֆարֆալե իտալերեն նշանակում է թիթեռնիկ, և նման տեսք ունի նաև պաստայի այս տեսակը: Այն կատարելապես համապատասխանում է բոլոր տեսակի սոուսներին և թեթև աղցաններին և, միևնույն ժամանակ, շատ գրավիչ տեսք է ունենում ափսեում:

Կալամարի. Այս ձևը շատ համապատասխան է համանուն ծովամթերքին: Այն հաճախ մատուցվում է բանջարեղենի, սոուսների և ձկնեղենի հետ:

Լազանյան ունի շատ ավելի մեծ չափ, քան պաստայի որեւէ այլ տեսակ: Այն բացած խմորի մի բարակ, ուղղանկյունաձև կտոր է: Որպես կանոն, հնարավոր է մատուցել մի քանի պորցիա, ինչպես նաև եփել այն՝ լցոնելով ձվով, մսով կամ բանջարեղենով:

Կաննելոնին հաստ, խողովակաձև պաստա է մոտ 1.5-2 սմ տրամագծով: Այն հիանալի համ է ստանում, երբ լցոնված է լինում պանրով, սպանախով կամ մսով, և թխված է լինում ջեռոցում՝ լոլիկի սոուսով:

Պեննեն պաստայի՝ աշխարհով հայտնի մեկ այլ տեսակ է: Պեննե իտալերեն նշանակում է գրիչ: Այն հաճախ նկարագրվում է որպես շեղաձև կտրատած խողովակ: Պեննեն առավել տարածված տեսակն է կասերոլների և աղցանների համար:

 

                                                                       PASTA-SHAPE-AM

Գտե՛ք պաստայի ձեր սիրելի ձևը:

Ձեռք բերեք համեղ բաղադրատոմսեր Ճաշելու վերաբերյալ ցուցումներ և հուշումներ Լազանյա. Իտալական թխվածքաճաշ պաստայով, մսով և բանջարեղենով կայքում:


Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Պիցցա

Պիցցա

Պղպեղով փոքր պիցցայի բաղադրատոմս: Պիցցայի խմորն ունի սեփական երկար պատմությունը:

2 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Հորիատիկի՝ հունական աղցան

Հորիատիկի՝ հունական աղցան

Հունական խոհանոցի հանրահայտ ուտեստի՝ հորիատիկիի (հունական աղցան) բաղադրատոմս:

2 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Տոմ յամ կունգ՝ թաիլանդական ապուր

Տոմ յամ կունգ՝ թաիլանդական ապուր

Տոմ յամ կունգը Թաիլանդում ամենահայտնի ապուրն է, որը պատրաստում են հավի մսի արգանակով, սնկով, կիտրոնի կտորներով ու տերևներով և մանր ծովախեցգետիններով, որոնք շատ սիրված են թաիլանդցիների կողմից:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Դալ՝ խյուս-ապուր

Դալ՝ խյուս-ապուր

Դալը խյուս-ապուր է՝ պատրաստված տարբեր լոբազգիներից՝ լոբուց, ոլոռից, ոսպից, մունգ լոբուց՝ կարրիի և գարամ մասալայի (տարբեր համեմունքների խառնուրդ) ավելացմամբ:

2 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Պաստայի ամենահայտնի ձևերը

Խանութներում պաստայի տեսակների բազամազանությունը հաճախ շփոթեցնում է գնորդին:

Ներկայացնում ենք պաստայի ամենահայտնի տեսակների հակիրճ նկարագրությունը, որի օգնությամբ յուրաքանչյուրը կարող է գտնել այն, ինչն ավելի հոգեհարազատ է իրեն:

Սպագետտին անկասկած պաստայի ամենատարածված տեսակն է աշխարհում: Այս երկար ու փխրուն մակարոնը հաճախ օգտագործվում է որպես հիմնական ուտեստ: Այն հիանալի համ է ձեռք բերում տարբեր տեսակի լոլիկային և մսային սոուսների հետ:

Ֆարֆալե. Ֆարֆալե իտալերեն նշանակում է թիթեռնիկ, և նման տեսք ունի նաև պաստայի այս տեսակը: Այն կատարելապես համապատասխանում է բոլոր տեսակի սոուսներին և թեթև աղցաններին և, միևնույն ժամանակ, շատ գրավիչ տեսք է ունենում ափսեում:

Կալամարի. Այս ձևը շատ համապատասխան է համանուն ծովամթերքին: Այն հաճախ մատուցվում է բանջարեղենի, սոուսների և ձկնեղենի հետ:

Լազանյան ունի շատ ավելի մեծ չափ, քան պաստայի որեւէ այլ տեսակ: Այն բացած խմորի մի բարակ, ուղղանկյունաձև կտոր է: Որպես կանոն, հնարավոր է մատուցել մի քանի պորցիա, ինչպես նաև եփել այն՝ լցոնելով ձվով, մսով կամ բանջարեղենով:

Կաննելոնին հաստ, խողովակաձև պաստա է մոտ 1.5-2 սմ տրամագծով: Այն հիանալի համ է ստանում, երբ լցոնված է լինում պանրով, սպանախով կամ մսով, և թխված է լինում ջեռոցում՝ լոլիկի սոուսով:

Պեննեն պաստայի՝ աշխարհով հայտնի մեկ այլ տեսակ է: Պեննե իտալերեն նշանակում է գրիչ: Այն հաճախ նկարագրվում է որպես շեղաձև կտրատած խողովակ: Պեննեն առավել տարածված տեսակն է կասերոլների և աղցանների համար:

 

                                                                       PASTA-SHAPE-AM

Գտե՛ք պաստայի ձեր սիրելի ձևը:

Ձեռք բերեք համեղ բաղադրատոմսեր Ճաշելու վերաբերյալ ցուցումներ և հուշումներ Լազանյա. Իտալական թխվածքաճաշ պաստայով, մսով և բանջարեղենով կայքում: