Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Ինչպե՞ս ըմպել սուրճը առավելագույն արդյունք ստանալու համար

Կոֆեինը խթանում է գլխուղեղի կեղևի, ենթակեղևային կենտրոնների, ինչպես նաև շնչառական և վազոմոտոր կենտրոնների աշխատանքը: Այն ուղեղին օգնում է ավելի լավ աշխատել և անմիջապես բարելավում է մեր ֆիզիկական ու հոգեկան վիճակը: Վերջինս պայմանավորված է ադրենալինի և դոպամինի սեկրեցիայի ավելացմամբ, որն էլ խթանում է ուղեղում հաճույքի կենտրոնների աշխատանքը:

Փոքր քանակությամբ սուրճը խթանում և բարելավում է աշխատանքային արդյունավետությունը, իսկ բարձր դոզաների դեպքում այն վատնում և նվազեցնում է աշխատանքի արդյունավետությունը: Կոֆեինի կոնցենտրացիան արյան մեջ պահպանվում է առավելագույնը մեկ ժամ, սակայն այն կարող է երկարաձգվել նույնիսկ մինչև չորս ժամ: Կոֆեինի դրական ազդեցությունը դիտվում է այն ժամանակ, երբ այն ընդունում ենք օրական 100-300մգ քանակությամբ: Կարևոր է նաև իմանալ, որ սուրճի ազդեցությունը նկատվում է ըմպումից մոտ կես ժամ անց:

Հաճախ սուրճն ըմպելուց հետո մենք անմիջապես չենք զգում դրա ազդեցությունը և, այդպիսով, ըմպում ենք ևս մեկ բաժակ: Արդյունքում՝ հանկարծակի չենք կարողանում կենտրոնանալ որևէ գործողության վրա և նյարդայնանում ենք: Այս իրավիճակի օպտիմալ լուծումը մեծ սուրճի բաժակներներից հրաժարվելն ու ավանդական, փոքր բաժակների անցնելն է: Այս կերպ մենք մեր օրգանիզմին տալիս ենք այնքան քանակությամբ կոֆեին, որքան հարկավոր է նրա կարիքները հոգալու համար: Օրական երեք բաժակ սուրճը բավարար է: Այս քանակությունը կպահպանի կենտրոնացման բարձր աստիճանն ու չի առաջացնի ավելնորդ գրգռում:

 

                                                               Ինչպե՞ս ըմպել սուրճը հիանալի արդյունք ստանալու համար

Ստուգե՛ք, թե ինչպես է սուրճը խթանում ձեր օրգանիզմի աշխատանքը:

Ոգեշնչվե՛ք և իմացե՛ք ավելին ... կայքում:

Սննդակարգ գրասենյակային աշխատողների համար


Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Խոհարարի աղցան

Խոհարարի աղցան

Խոհարարի աղցանի բաղադրատոմս

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Բոգրաչ (գուլյաշ-ապուր)

Բոգրաչ (գուլյաշ-ապուր)

Բոգրաչի՝ գուլյաշ-ապուրի բաղադրատոմս:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Բադը չինական ոճով

Բադը չինական ոճով

Պեկինյան ոճով պատրաստված բադը չինական ամենահայտնի ճաշատեսակներից է, որը մատուցվում է ոչ միայն Պեկինի ռեստորաններում, այլ նաև ամբողջ աշխարհում:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Մակարոնով կուգել

Մակարոնով կուգել

Հրեական խոհանոցի ավանդական կերակուրի՝ մակարոնով կուգելի պատրաստման բաղադրատոմս:

8 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Ինչպե՞ս ըմպել սուրճը առավելագույն արդյունք ստանալու համար

Կոֆեինը խթանում է գլխուղեղի կեղևի, ենթակեղևային կենտրոնների, ինչպես նաև շնչառական և վազոմոտոր կենտրոնների աշխատանքը: Այն ուղեղին օգնում է ավելի լավ աշխատել և անմիջապես բարելավում է մեր ֆիզիկական ու հոգեկան վիճակը: Վերջինս պայմանավորված է ադրենալինի և դոպամինի սեկրեցիայի ավելացմամբ, որն էլ խթանում է ուղեղում հաճույքի կենտրոնների աշխատանքը:

Փոքր քանակությամբ սուրճը խթանում և բարելավում է աշխատանքային արդյունավետությունը, իսկ բարձր դոզաների դեպքում այն վատնում և նվազեցնում է աշխատանքի արդյունավետությունը: Կոֆեինի կոնցենտրացիան արյան մեջ պահպանվում է առավելագույնը մեկ ժամ, սակայն այն կարող է երկարաձգվել նույնիսկ մինչև չորս ժամ: Կոֆեինի դրական ազդեցությունը դիտվում է այն ժամանակ, երբ այն ընդունում ենք օրական 100-300մգ քանակությամբ: Կարևոր է նաև իմանալ, որ սուրճի ազդեցությունը նկատվում է ըմպումից մոտ կես ժամ անց:

Հաճախ սուրճն ըմպելուց հետո մենք անմիջապես չենք զգում դրա ազդեցությունը և, այդպիսով, ըմպում ենք ևս մեկ բաժակ: Արդյունքում՝ հանկարծակի չենք կարողանում կենտրոնանալ որևէ գործողության վրա և նյարդայնանում ենք: Այս իրավիճակի օպտիմալ լուծումը մեծ սուրճի բաժակներներից հրաժարվելն ու ավանդական, փոքր բաժակների անցնելն է: Այս կերպ մենք մեր օրգանիզմին տալիս ենք այնքան քանակությամբ կոֆեին, որքան հարկավոր է նրա կարիքները հոգալու համար: Օրական երեք բաժակ սուրճը բավարար է: Այս քանակությունը կպահպանի կենտրոնացման բարձր աստիճանն ու չի առաջացնի ավելնորդ գրգռում:

 

                                                               Ինչպե՞ս ըմպել սուրճը հիանալի արդյունք ստանալու համար

Ստուգե՛ք, թե ինչպես է սուրճը խթանում ձեր օրգանիզմի աշխատանքը:

Ոգեշնչվե՛ք և իմացե՛ք ավելին ... կայքում:

Սննդակարգ գրասենյակային աշխատողների համար