Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Վարունգ

100գ վարունգ – 15 ԿԿալ

96%-ով կազմված է ջրից, պարունակում է կալիում, ֆոսֆոր, կալցիում, մագնեզիում, երկաթ, ցինկ, С, В1, В2, В5, В6, РР, Е վիտամիններ և պրովիտամին А:

Ջրային պաշար

Հանդիսանում է մեր օրգանիզմի բնական «խոնավացուցիչ» և դրական ազդեցություն է ունենում մեր մաշկի վրա: Շնորհիվ կալիումի պարունակության՝ ունի մաքրող ազդեցություն և իջեցնում է ճնշումը:

Գեղեցիկ աչքեր

Վարունգը նաև կարելի է օգտագործել որպես դեմքի դիմակ, որը մաքրում և հարթեցնում է մաշկը, վերացնում աչքերի տակի այտուցվածությունը և սև շրջանակները: 

Ջրային քաղցրավենիք

Վարունգն ամենահին բանջարեղենային բույսերից է, որը հայտնի է արդեն շուրջ երեք հազար տարի: Այն սերում է Հնդկաստանից: Դեռևս Հին Հռոմում վարունգը համարվում էր քաղցրավենիք: Հյուսիսային Եվրոպայում, մասնավորապես Ֆրանսիայում, վարունգն աճեցնում էին սկսած 9րդ դարից: Իսպանացիների հետ այն հասավ Ամերիկա: Միայն 19րդ դարում վարունգը սկսեցին օգատգործել հում վիճակում: Այսօր այս բանջարեղենն օգտագործվում է աղցանների, խորտիկների, բուտերբրոդների մեջ: Այն նաև կարելի է մատուցել տաք վիճակում՝ ինչպես ցուկկինին: Արևելյան Եվրոպայի խոհանոցում շատ են օգտագործում թթու դրած վարունգը:  

Բանջարեղենը կոկտեյլի մեջ

Վարունգը լայնորեն կիրառվում է բարմենների կողմից: Այն ծառայում է ինչպես որպես զարդարանք (օրինակ, «Արյունոտ Մերի» կոկտեյլի համար), այնպես էլ որպես ալկոհոլային (օրինակ, վարունգով, կիտրոնով և անանուխով սառը օղի) և ոչ ալկոհոլային (օրինակ, զովացուցիչ ըմպելիք ջրի, սառույցի, շաքարի հիմքով՝ կիտրոնի և վարունգի հետ հարած):



Բաղադրատոմսեր այս բանջարեղենով

Վիետնամական աղցան տավարի մսով
Վիետնամական աղցան տավարի մսով

Վիետնամական խոհանոցի ուտեստի՝ տավարի մսով աղցանի բաղադրատոմս:

4 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Դոներ քեբաբ
Դոներ քեբաբ

Տավարի մսից թուրքական ուտեստ, որը մատուցվում է էկմեկ հացի հետ:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Գասպաչո՝ բանջարեղենային ապուր
Գասպաչո՝ բանջարեղենային ապուր

Իսպանական սառը բանջարեղենային ապուրի՝ գասպաչոյի բաղադրատոմս:

6 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Հորիատիկի՝ հունական աղցան
Հորիատիկի՝ հունական աղցան

Հունական խոհանոցի հանրահայտ ուտեստի՝ հորիատիկիի (հունական աղցան) բաղադրատոմս:

2 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ