Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Ծաղկակաղամբ

 

100գ ծաղկակաղամբ – 21 ԿԿալ

Պարունակում է կալիում, մագնեզիում, կալցիում, մանգան, երկաթ, պղինձ, ցինկ, ֆտոր, կարոտին, C, K, B1, B2, B6 վիտամիններ:

Քաղցկեղը վախենալու չէ

Այս բանջարեղենը խորհուրդ է տրվում քաղցկեղը կանխելու համար:

Տոքսինների հեռացում ծաղկակաղամբի միջոցով

Ծաղկակաղամբում հայտնաբերված էնզիմները նպաստում են օրգանիզմից տոքսինների հեռացման պրոցեսին: Ժամանակին չհեռացված թունավոր միացությունները կարող են հանգեցնել բջիջների վնասման, ինչը հանգեցնում է քաղցկեղի: Ծաղկակաղամբում հայտնաբերված էնզիմները՝ վիտամինների և միներալների հետ մեկտեղ, ընկած են նրա հակաքաղցկեղային հատկությունների հիմքում:

Մինչև կհագենաս…

Ծաղկակաղամբը քիչ կալորիա է պարունակում, տալիս է հագեցածության զգացում, ինչի շնորհիվ կարելի է այն ուտել առանց անհանգստանալու ավելորդ կիլոգրամներ հավաքելու մասին:


«Կիպրոսյան կաղամբ»

Ծաղկակաղամբը գալիս է Կիպրոսից և սկզբում կոչվել է «Կիպրոսյան կաղամբ»: Այն հայտնի է 2500 տարի: Մշակվել է դեռևս հին Եգիպտոսում և Պարսկաստանում: Հետո դրա մշակումը ներկայացվեց Իտալաիայում, որպեսզի 16-րդ դարում տարածվի ողջ Եվրոպայով մեկ: Ժամանակակից խոհանոցներում այն օգտագործվում է բացառապես ամեն ինչում՝ սկսած ապուրներից վերջացրած բանջարեղենային ճաշատեսակներով: Այն եփվում է ամբողջությամբ կամ մատուցվում աղցաններում հում վիճակում:

Համեղ դասագիրք
Ծաղկակաղամբը բնական օբյեկտ է, որը հնարավորություն է տալիս բացատրելու ֆրակտալների հասկացությունը: Դրանք ներկայացվել են մաթեմատիկայում 70-ականներին Յեյլի համալսարանի ֆրանսիացի գիտնական Բենուա Մանդելբորի կողմից: Ֆրակտալին բնորոշ հատկանիշը դրա ինքնանմանությունն է. այն ամբողջի փոքրացրած պատճենն է: Այսպես, յորաքանչյուր ծաղիկը ամբողջ ծաղկակաղամբի պատկերն է պարունակում: Ֆրակտալները կիրառություն են գտել այնպիսի ճյուղերում, ինչպիսիք են բժշկությունը կամ ֆինանսները:


Գիտնական բանջարեղեն

Մարկ Տվենն ասել է. «Ծաղկակաղամբը ոչ այլ ինչ է, քան կաղամբ բարձրագույն կրթությամբ»: