100գ սմբուկ - 18 ԿԿալ
Եվ մտքի համար...
...և սրտի
Սննդի մեջ սմբուկի օգտագործումը նպաստում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակի նվազմանը:
Ժպտացե՛ք
Արևելքի աստղը
Արդեն իսկ 5-րդ դարում սմբուկն աճեցնում էին Չինաստանում և Հնդկաստանում: Այն քարավաններով արտահանում էին դեպի Հյուսիսային Աֆրիկա, որտեղից արաբ զավթիչների հետ միասին սմբուկը հայտնվեց Իսպանիայում: Միջնադարում սմբուկն աճեցնում էին բացառապես որպես դեկորատիվ բույս, քանի որ այդ ժամանակաշրջանի բժիշկները համարում էին, որ դրանք կարող են տենդի և էպիլեպտիկ ցնցումների պատճառ հանդիսանալ: Ժամանակի հետ սմբուկը դարձավ արևելյան և միջերկրածովյան խոհանոցում օգտագործվող հիմնական բանջարեղեններից մեկը: