Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Սմբուկ

100գ սմբուկ - 18 ԿԿալ

Սմբուկը հանդիսանում է մանրաթելերի, կալցիումի, կալիումի, ֆոսֆորի, ինչպես նաև РР, А, В1, Вվիտամինների աղբյուր: 

Եվ մտքի համար...

Սմբուկը պարունակում է ուժեղ հակաօքսիդանտներ, որոնք պաշտպանում են ուղեղի բջիջները վնասվելուց: Հակաօքսիդանտները պաշտպանում են ուղեղը ազատ ռադիկալներից, թեթևացնում են սննդանյութերի փոխանցումը տոքսինների հեռացումը:

...և սրտի

Սննդի մեջ սմբուկի օգտագործումը նպաստում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակի նվազմանը:

Ժպտացե՛ք

5րդ դարում Չինաստանի կանանց շրջանում խիստ նորաձև էր համարվում սև ժպիտը: Նման արդյունք ստանալու համար ատամներին սմբուկի կեղև էին քսում: 

Արևելքի աստղը

Արդեն իսկ 5-րդ դարում սմբուկն աճեցնում էին Չինաստանում և Հնդկաստանում: Այն քարավաններով արտահանում էին դեպի Հյուսիսային Աֆրիկա, որտեղից արաբ զավթիչների հետ միասին սմբուկը հայտնվեց Իսպանիայում: Միջնադարում սմբուկն աճեցնում էին բացառապես որպես դեկորատիվ բույս, քանի որ այդ ժամանակաշրջանի բժիշկները համարում էին, որ դրանք կարող են տենդի և էպիլեպտիկ ցնցումների պատճառ հանդիսանալ: Ժամանակի հետ սմբուկը դարձավ արևելյան և միջերկրածովյան խոհանոցում օգտագործվող հիմնական բանջարեղեններից մեկը:  



Բաղադրատոմսեր այս բանջարեղենով

Տապակած սմբուկով, սոխով և լոլիկներով աղցան

Տապակած սմբուկով, սոխով և լոլիկներով աղցան

Տապակած սմբուկով, սոխով և լոլիկներով աղցանի բաղադրատոմս:

8 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Լազանյա՝ իտալական ջեռեփուկ պաստայով, մսով և բանջարեղենով

Լազանյա՝ իտալական ջեռեփուկ պաստայով, մսով և բանջարեղենով

Իտալական ամենահայտնի ճաշատեսակներից մեկի՝ լազանյայի բաղադրատոմս:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Ռատատույ

Ռատատույ

Աշխարհահռչակ բանջարեղենային ճաշատեսակի` ռատատույի բաղադրատոմսը:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Իմամ բայալդի՝ սմբուկով ուտեստ

Իմամ բայալդի՝ սմբուկով ուտեստ

Գոյություն ունեն բազմաթիվ լեգենդներ՝ կապված այս ուտեստի ծագման հետ: Համաձայն դրանցից մեկի՝ իսլամական հոգևորական իմամն ուշագնաց է եղել, երբ առաջին անգամ փորձել է այս ճաշատեսակը:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության