Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Ռոմանեսկո կաղամբ

100գ ռոմանեսկո - 25 ԿԿալ

Իր սննդարար հատկանիշներով ռոմանեսկոն նման է ծաղկակաղամբին և բրոկկոլիին, սակայն պարունակում է ավելի շատ կարոտին ու հանքային աղեր և ավելի քիչ մանրաթելեր: Հանդիսանում է վիտամին С-ի հարուստ աղբյուր:
 
Թեթև և օգտակար

Ամենադյուրամարս բանջարեղեններից մեկն է:

Կորցրած համի որոնումներով

Ռոմանեսկոն հիանալի կերպով հագեցնում է սովը՝ պարունակելով քիչ կալորիաներ: Այս բանջարեղենն օգնում է համային զգայունության կորուստով տառապող մարդկանց: Ռոմանեսկոն պարունակում է ցինկ, որն օգնում է պայքարել համի կորստի և բերանում մետաղական համի դեմ:

Մի՛ ձանձրացիր

Ռոմանեսկոն հրաշալի այլընտրանք է ծաղկակաղամբի սիրահարների համար, ում մոտ սպառվել են իրենց սիրելի բանջարեղենի պատրաստման տարբերակները: Ռոմանեսկոն կարելի է պատրաստել ծաղկակաղամբի պես, սակայն այն ավելի դյուրամարս է:
 
Դուրս է եկել ընդհատակից

Ռոմանեսկոն միջազգային շուկայում է հայտնվել 1990 թվականին: Այն աճեցվում էր Հռոմի մոտակայքում, որտեղ այն բացահայտել ու կատարելագործում էին հոլանդացի այգեգործները: Այսօր այս բանջարեղենը բազմազանություն է մտցնում տաք ուտեստների մեջ, ինչպիսիք են բանջարեղենային ռագուն, ջեռեփուկները, ինչպես նաև թարմ բանջարեղենի հիմքով աղցանները: 

Այլմոլորակայինների քաղցրավենիք

Անգլիացիները ռոմանեսկոն անվանում են բրոկկոլի, ֆրանսիացիները՝ կաղամբ, գերմանացիներն ու լեհերը՝ ծաղկակաղամբ: Որոշ կասկածամիտ մարդիկ համարում են այն բրոկկոլիի և ծաղակաղամբի միջև ինչ-որ բան: Ռոմանեսկոյի ձևը շատ յուրահատուկ է՝ դրա ծաղկաբույլերը նման են բուրգերի: Գոյություն ունի անգամ տեսություն, որ այն հայտնվել է մեր մոտ՝ ընկնելով թռչող ափսեից: