Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Պղպեղ

100գ պղպեղ – 26 ԿԿալ

C և A վիտամինների, ինչպես նաև բետա-կարոտինի հարուստ աղբյուր: Կանաչ պղպեղը պարունակում է ավելի շատ C վիտամին, մինչդեռ դեղինը և կարմիրը՝ ավելի շատ բետա-կարոտին:
 
Օգնություն ծխողներին

Ուշադրություն ակտիվ և պասիվ ծխողներին՝ մենյուի մեջ պղպեղի առկայությունը նվազեցնում է թոքերի քաղցկեղի և էմֆիզեմայի զարգացման վտանգը: 

Գույնզգույն պրոֆիլակտիկա

Բոլոր բանջարեղեններից պղպեղն ամենահարուստն է C վիտամինով՝ մաղադանոսից հետո: 200գ պղպեղն ապահովում է մեծահասակ մարդու համար օրական անհրաժեշտ C վիտամինի պահանջը: Բացի C վիտամինից, պղպեղը պարունակում է A վիտամին, ինչը մահացու կոկտեյլ է ազատ ռադիկալների համար: Այդ հրաշալի դուետը կանխում է խոլեստերինի կուտակումը՝ պաշտպանելով սկլերոզից և սրտային հիվանդություններից: Բացի այդ, այն կանխարգելում է չարորակ ուռուցքների, կատարակտայի և արթրիտի առաջացումը:

Սուր՝ ինչպես ածելին…

1912 թվականին ստեղծվել է Սկովիլլի սանդղակը, որով չափում են պղպեղի կծվությունը:

Մի անգամ Ամերիկայում...

Պղպեղը համարվում է Ամերիկայի ամենահին մշակաբույսը: Հետազոտողները բացահայտել են, որ այն աճեցվում էր դեռ հինգ հազար տարի առաջ: Պղպեղի հայրենիքը Պերուն է: Եգիպտացորենի, լոբու և դդումի հետ մեկտեղ այն Ամերիկայի հիմնական բանջարեղեններից էր մինչ Կոլումբոսի գալը: Վերջինիս բժշկի շնորհիվ այն բերվեց Եվրոպա:  16րդ դարից սկսած պղպեղը տարածվեց ողջ Եվրոպայով և իր տեղը գտավ միջերկրածովյան և բալկանյան խոհանոցում: Ավելին, պղպեղը հունգարացիների ազգային բանջարեղենն ու համեմունքն է:

Երաժշտական բանջարեղեն

Պղպեղի կծու տեսակներից մեկը կրում է Cascabel անվանումը, ինչը նշանակում է "զանգակների ղողանջ”՝ թափահարելիս դրա հանած ձայնի պատճառով:



Բաղադրատոմսեր այս բանջարեղենով

Գասպաչո՝ բանջարեղենային ապուր

Գասպաչո՝ բանջարեղենային ապուր

Իսպանական սառը բանջարեղենային ապուրի՝ գասպաչոյի բաղադրատոմս:

6 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Հորիատիկի՝ հունական աղցան

Հորիատիկի՝ հունական աղցան

Հունական խոհանոցի հանրահայտ ուտեստի՝ հորիատիկիի (հունական աղցան) բաղադրատոմս:

2 անձի համար 15-30 րոպե Պարզ
Բոգրաչ (գուլյաշ-ապուր)

Բոգրաչ (գուլյաշ-ապուր)

Բոգրաչի՝ գուլյաշ-ապուրի բաղադրատոմս:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Պապրիկաշ

Պապրիկաշ

Պապրիկաշի բաղադրատոմս:

2 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ

Այս բանջարեղենը պարունակող արտադրանք

«Մեքսիկական» բանջարեղենային խառնուրդ

«Մեքսիկական» բանջարեղենային խառնուրդ

340 գ