Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Նեխուր

100գ նեխուր – 18 ԿԿալ

Պարունակում է բազմաթիվ կարևոր հանքային նյութեր, ինչպիսիք են կալիումը, ցինկը, կալցիումը, երկաթը, ֆոսֆորը, մագնեզիումը, С, РР, Е վիտամինները, В խմբի վիտամինները և А պրովիտամինը:
 

Ճնշման կարգավորիչ

Չինական բժշկության մեջ նեխուրն օգտագործվում էր որպես բարձր ճնշման դեղ: Հետազոտությունները հաստատել են, որ նեխուրի մեջ կան նյութեր, որոնք կարգավորում են զարկերակային ճնշումը:  

Բարձրացնում է իմունիտետը

Նեխուրը պարունակում է С վիտամին, որն ազդում է մեր իմունային համակարգի վրա՝ նպաստելով բորբոքումներ և մրսածության դեմ դիմադրողականության բարձրացմանը:

Լավ ինքնազգացողության համար

Բուժիչ հատկություններն առավել բնորոշ են հում նեխուրին: Այն օգտակար է ստամոքսի հիվանդությունների, ռևմատիզմի, ճարպակալման, միզապարկի հիվանդությունների դեպքում: Նեխուրից պատրաստված աղցաններն ու հյութերը հիանալի միջոց են լավ ինքնազգացողության համար՝ դրանք արդյունավետ կերպով մաքրում են օրգանիզմը տոքսիններից: 

Բնական աֆրոդիզիակ

Դեռ հին ժամանակներում նեխուրը համարվում էր աֆրոդիզիակ: Տղամարդկանց խորհուրդ է տրվում նեխուրով կերակուրներ ուտել, մինչդեռ կանայք կարող են դրա տերևներից հաղթական ծաղկեպսակ հյուսել: Իսկ նրանց, ովքեր ողջախոհության ուխտ են արել, մնում է միայն օգտագործել նեխուրը ռևմատիզմի դեմ: Կարելի է նաև դրա հյութից թրջոց պատրաստել քերծվածքների և կապտուկների դեմ:
 
Դեղատնից դեպի խոհանոց

Նեխուրը ծագում է վայրի բույսից, որն աճում է Եվրոպայում և Ասիայում՝ ճահճային միջավայրում: Ի սկզբանե այն օգտագործվում էր որպես դեղաբույս, ինչպես նաև ծառայում էր որպես սեղանի զարդարանք: Միայն 17րդ դարում այն սկսեց օգտագործվել իր ուղիղ նշանակությամբ: Այն Ամերիկա հասավ 19րդ դարի սկզբում: Այսօր այն աճեցվում է երկու տարբերակով՝ արմատային և կոթունավոր:



Բաղադրատոմսեր այս բանջարեղենով

Ոլոռով ապուր

Ոլոռով ապուր

Ոլոռով ապուրը Հոլանդիայում շատ տարածված կերակուր է:

6 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ
Աղցան Ուոլդորֆ-Աստորիա

Աղցան Ուոլդորֆ-Աստորիա

Ուոլդորֆ-Աստորիա աղցանի բաղադրատոմս:

4 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Բոգրաչ (գուլյաշ-ապուր)

Բոգրաչ (գուլյաշ-ապուր)

Բոգրաչի՝ գուլյաշ-ապուրի բաղադրատոմս:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Խորոված տավարի սուկի

Խորոված տավարի սուկի

Խորոված տավարի սուկիի՝ երկար տարիների պատմություն ունեցող համեղ չեխական ուտեստի բաղադրատոմս:

3 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության