Կայքն օգտագործում է քուքիներ: Օգտվելով կայքից` Դուք համաձայնվում եք մեր քուքի քաղաքականությանը:
Փակել Իմանալ ավելին
Փակել Իմանալ ավելին

Գազար

 

100գ գազար – 31 ԿԿալ

Պարունակում է ածխաջրեր, սպիտակուցներ, կարոտին, B1, B2, B6, C, E, H, K, PP վիտամիններ, ինչպես նաև կալցիում, երկաթ, կալիում, պղինձ:
 
Արծվի տեսողություն

Շնորհիվ վիտամինների և հանքային աղերի համակցության՝ գազարը կանխում է սակավարյունությունը և բարելավում տեսողությունը մթնշաղի ժամանակ:

Ոսկե արևայրուք

Գազարն ունի բանջարեղենների մեջ բետա-կարոտինի ամենամեծ պարունակությունը: Այդ պատճառով գազար ուտելիս ուժեղանում է մեր մարմնի դիմադրողականությունը ուլտրամանուշակագույն ճառագայթների վնասակար ազդեցության նկատմամբ՝ տալով մաշկին ներդաշնակ և առողջ գույն:
 
Առաջին գազարները եղել են սև
 
Գազարը եկել է Ասիայից: Այն հայտնի էր դեռևս հնագույն ժամանակներից: Հույները և հռոմեացիները օգտագործում էին այն որպես դեղաբույս: Գազարն ուներ գրեթե սև գույն, սակայն մուտացիայի արդյունքում շուտով հայտնվեցին դրա դեղին տեսակները, իսկ 18-րդ դարում ֆրանսիացի այգեգործների շնորհիվ այն ստացավ իր ախորժելի նարնջագույն գույնը:
 
Գազարը որպես զարդարանք
 
Անգլիայում Եղիսաբեթ I-ի գահակալման օրոք, գազարի արմատապտուղները, տերևները և ծաղիկներն օգտագործվում էին հագուստը և գլխարկները զարդարելու համար:


Բաղադրատոմսեր այս բանջարեղենով

Վիետնամական աղցան տավարի մսով

Վիետնամական աղցան տավարի մսով

Վիետնամական խոհանոցի ուտեստի՝ տավարի մսով աղցանի բաղադրատոմս:

4 անձի համար 30-45 րոպե Պարզ
Այնտոպֆ՝ լիարժեք ճաշ

Այնտոպֆ՝ լիարժեք ճաշ

«Այնտոպֆ» բառը գերմաներեն նշանակում է «մեկ կաթսա», ինչն էլ հանդիսանում է այս ուտեստի գաղտնիքը:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Պարզ
Հյուցպոտ՝ պատմական կերակուր

Հյուցպոտ՝ պատմական կերակուր

Հյուցպոտը հոլանդական խոհանոցի ազգային ուտեստ է՝ կապված այդ երկրի պատմական անցյալի հետ:

4 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Միջին բարդության
Պուչերո՝ մսային գուլյաշ

Պուչերո՝ մսային գուլյաշ

Պուչերոն ուտեստ է, որ Արգենտինա են բերել իսպանացի գաղթականները:

12 անձի համար ավելի, քան 45 րոպե Բարդ